به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر سيد محمد صاحبکار خراساني گفت: مهمترين فعاليت معاونت علمی و فناوری رئيس جمهور، تدوين و اجرای برنامههای حمايتی از شرکتهای دانشبنيان است و طی چند سال گذشته، مشکلات مختلف شرکتهاي دانشبنيان مورد توجه اين معاونت بوده و اقداماتی مانند تهيه لايحه حمايت از شرکتهای دانشبنيان و پيگيری تصويب و اجرای آن عملی شده است.
وی افزود: يکی از مسايلی که شرکتهای دانشبنيان با آن مواجه بودند، موضوع انجام خدمت سربازي براي افراد اصلي آنها است، به نحوي که با جدا شدن يک فرد اصلي، فعاليت شرکت بصورت قابل ملاحظهاي افت میکرد.
دبير کارگروه ارزيابي شرکتهاي دانشبنيان گفت: خوشبختانه طی چند سال گذشته شرايط انجام خدمت وظيفه تخصصی برای افراد تحت پوشش بنياد ملی نخبگان (مانند برگزيدگان المپيادها، برگزيدگان کنکور و ...) فراهم شده بود و اين افراد، پس از گذراندن دوره آموزش سربازی، الزامی به حضور تمام وقت در پادگانها نداشته و با اجراي موفق يک پروژه تحقيقاتی مورد نياز دستگاههای دفاعی و دولتی، کارت پايان خدمت خود را دريافت میکردند.
سرپرست امور شرکتهای دانش بنيان افزود: علاوه بر موارد فوق، افراد مشمول خدمت نظام وظيفه تخصصي می توانند با شرايط سادهتری برای شرکت در همايشهای علمي به خارج از کشور نيز سفر کنند.
صاحبکار گفت: با توجه به تجربيات گذشته، شيوهنامهای تحت عنوان «دانشآموختگان برتر فناور» تهيه شده است تا افراد کليدی و کارشناسان خبره شرکتهاي دانشبنيان هم در صورتي که امتياز لازم در زمينه پژوهش و فناوری را کسب کنند، بتوانند از خدمات نظام وظيفه تخصصی استفاده کرده و با همکاری معاونت علمی و فناوری رئيس جمهور و بنياد ملي نخبگان، به ستاد کل نيروهاي مسلح معرفي شوند.
شرايط افراد متقاضي
صاحبکار گفت: افراد معرفی شده بايد دانش آموخته در مقاطع کارشناسی ارشد يا دکتری تخصصی باشند و بيش از سه سال از تاريخ دانش آموختگی در مقاطع کارشناسی ارشد يا دکتری تخصصینگذشته باشد، البته دانشجويان دورۀ دکتری تخصصی که از پيشنهاد رساله دکتري خود با موفقيت دفاع کرده باشند، نيز مشمول مزاياي اين طرح می شوند.
وی ادامه داد: معرفي شده بايد يکي از کارشناسان برتر شرکت دانش بنيان باشد و در حال حاضر به صورت تمام وقت در شرکت دانش بنيان مورد نظر مشغول به فعاليت باشد و براي دستکم شش ماهِ اخير، سابقه بيمه پرداختي در شرکت داشته باشد.
سهميه شرکتهاي دانش بنيان
سرپرست امور شرکتهای دانشبنيان گفت: هر کدام از شرکتهاي دانشبنيان که داراي فروش مندرج در اظهارنامه مالياتي باشد، اعم از شرکتهاي نوپا و شرکتهاي توليد کننده و صنعتي، ميتوانند يک نفر را به عنوان سهميه خود معرفي کنند و به ازاي هر (۵۰۰) ميليون تومان فروش مندرج در اظهارنامه مالياتي و يا هر (۱۰) نفر نيروي انساني شاغل بيمه شده، ميتوانند يک نفر ديگر را به عنوان سهميه خود معرفي کنند. لذا يک شرکت با فروش بيش از (۵۰۰) ميليون تومان، ميتواند (۲) نفر را به عنوان سهميه خود معرفي کند که سقف اين سهميه براي هر شرکت (۱۰) نفر تعيين شده است.
صاحبکار افزود: البته معرفي اين افراد از سوي شرکتها به هيچ وجه به معناي استفاده فرد از تسهيلات نظام وظيفه تخصصي نيست و اين فرد بايد توانمندي حداقلي را براي اجراي موفق پروژه پژوهشي در دستگاههاي دفاعي و دولتي داشته باشد و امتياز لازم را در حوزه پژوهش و فناوري کسب کند.
فرايند ارايه تقاضا و پيگيري
صاحبکار گفت: برای استفاده افراد فعال در شرکتهای دانشبنيان از تسهيلات نظام وظيفه تخصصي، هيچ نيازي به مراجعه حضوري فرد يا ارايه تقاضاي مکتوب به معاونت علمي و فناوري نيست، و فرد متقاضي بايد اطلاعات خود و شرکت متبوع خود را در سامانه Soraya.bmn.ir ثبت و بصورت الکترونيکي مراحل آن را پيگيري کند.
شرايط شرکت دانش بنيان
شرکتهايی که مورد تاييد کارگروه ارزيابی شرکتهای دانش بنيان قرار گرفته باشند و اسامي آنها در صفحه اول سامانه www.Daneshbonyan.ir قرار دارد، می توانند کارشناسان برتر خود را معرفی کنند. همچنين شرکتهای متقاضی بايد حتما دارای اظهارنامه مالياتی باشند و کالاها و خدمات دانش بنيان خود را بر اساس اطلاعات اظهارنامه مالياتي به فروش رسانده باشند.