به گزارش خبرنگار موسيقي "مهر"، هابيل علياف كه 30 آبان ماه جاري در تالار وحدت كنسرت داد، در پايان كنسرت از طرف ايرانيهاي آذريزبان مورد تقدير و تجليل قرار گرفت.
اين كمانچهنواز در اين برنامه گفت: "براي اجراي كنسرت به ايران نيامدم، بلكه ميخواستم از مردم ايران خداحافظي كنم."
علياف ايران را وطن خود دانست و افزود: "هيچ وقت خاطراتي كه از ايران و اساتيد بزرگي چون محمدرضا شجريان و پرويز ياحقي دارم را فراموش نميكنم."
وي در ادامه صحبتهاي خود از تماس با علي تجويدي خبر داد و خاطرنشان كرد: "زماني كه به علي تجويدي زنگ زدم و اين هنرمند گفت كه مريض است، بسيار بسيار تأسف خوردم و از او خواستم كه از مريضي خود به من هم بدهد تا من طاقت درد و مريضي داشته باشم."
وي افزود: "به علت كهولت سن از كمانچه خداحافظي كردهام و آخرين كنسرتم را در تبريز برگزار ميكنم."
هابيل علياف با وجود كهولت سن بعد از اجرا كمانچه خود را بالا برد و در ميان اشك و غصه مخاطبان از روي سن پايين آمد.
هابيل علياف سال 1927 در جمهوري آذربايجان به دنيا آمد. از 7 سالگي تحت تاثير مادر هنردوستاش و استاد بزرگ موسيقي احمد آقا دامسكي استعداد بزرگ خود را نشان داد. اولين اجراي هنري او به سال 1938 بود كه سخت مورد توجه استادان واقع شد. از سال 1952 در مدرسه موسيقي آصف زنيالي در كنار استادان نامدار به آموزش كمانچه پرداخت.
از سال 1953 به فيلارمونياي دولتي آذربايجان دعوت شد و رفته رفته شهره آفاق شد. به سال 1978 نشان درجه يك موسيقي در دوران اتحاديه جماهير شوروي به ايشان تقديم شد و عنوان آرتيست خلق را دريافت كرد.
وي سال 1370 با آواز شجريان در تالار رودكي به هنرنمايي پرداخت و همچنين بعد از آن در جشنواره موسيقي همين سال يا صداي نصراله ناصحپور و تنبك پيمان ناصحپور در تالار وحدت به اجراي برنامه پرداخت. علياف در آلبوم سرمستان با جلال ذوالفنون همكاري كرد.