قزوین- با حضور استاندار و مجمع نمایندگان، مسائل مهم استان در دفتر دکتر نوبخت معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری مهر، به نقل از روابط عمومی استانداری، در جلسه بررسی مسائل مهم استان که با حضور حبیبی معاون عمرانی و درافشانی معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی، یاری مدیر کل برنامه و بودجه استانداری و قاسمی مدیر کل آموزش و پرورش حضور داشتند تأمین و تخصیص اعتبار جهت  تکمیل پروژه های مهم استان در بخش راه، آب، آموزش  مطرح و تصمیمات لازم اتخاذ شد.

مرتضی روزبه استاندار قزوین در این نشست ابتدا به موضوع اعتبارات کلی استان اشاره و اظهار داشت: به دلیل عدم پیگیری های لازم در اوایل استان شدن قزوین و به دنبال آن تشکیل دولت جدید و تغییرات در بدنه دولت، پایه اعتبارات استان بسیار پایین دیده شد و قزوین در طول سال های اخیر جهت اجرا و تکمیل پروژه های خود با مشکل مواجه شد لذا یکی از درخواست های ما  بازنگری در اعتبارات این استان است.

استاندار در طرح موضوع بعدی به حوزه راه های استان اشاره و تصریح کرد: قزوین به دلیل اینکه قرارگرفتن در یک موقعیت جغرافیایی و شاهراه مواصلاتی از وضعیت و شرایط ویژه ای برخوردار است.

وی ادامه داد: دو پروژه مهم ملی هم اکنون در استان قزوین در منطقه الموت در حال اجراست که قزوین را به استان های مازندران و گیلان متصل خواهد کرد.

استاندار با تشریح ویژگی های دو راه قزوین- الموت -تنکابن و قزوین- الموت -رحیم آباد گفت: با بهره برداری از این پروژه ها، ضمن کاهش ترافیک مسیر چالوس و قزوین، مسیر قزوین تا مازندران ۱۸۰ کیلومتر کوتاه شده و مصرف سوخت سالانه ۱۰۰ میلیون لیتر کاهش خواهد یافت.

روزبه ادامه داد: درحال حاضر فاز اول این پروژه به طول ۶۲ کیلومتر حدود ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت تأمین ۱۰۰ میلیارد تومان  اعتبار تا پایان دولت یازدهم به مرحله افتتاح و بهره برداری خواهد رسید.

وی درخصوص فاز دوم از الموت تا تنکابن گفت: این بخش از محور حدود ۱۶ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و جهت تکمیل آن به دلیل شرایط و موقعیت خاص مسیر ۴۵۰ میلیارد تومان اعتبار مورد نیاز است.

استاندار تکمیل پروژه های بوئین زهرا به ابهر، تاکستان به رزن، سه راهی رحیم آباد به شامی شاپ در تاکستان و سه راهی دانسفهان در بوئین زهرا و همچنین راه بوئین زهرا به ساوه را از طرح های مهم در حوزه راه عنوان و تأکید کرد: در صورت تخصیص مناسب اعتبارات و تکمیل راه های مورد نظر تمام راه های استان تا پایان دولت  یازدهم به آزاد راه و بزرگراه تبدیل خواهند شد.

وی در ادامه به پروژه های مهم استان در حوزه آب اشاره و تصریح کرد: اجرای دو سد نهب در تاکستان و بالاخانلو در بوئین زهرا از مهمترین پروژه های استان در این بخش است.

روزبه اظهار کرد: در سال جاری برای تکمیل این دو سد ۱۳ میلیارد تومان در ردیف بودجه در نظر گرفته شده است که انتظار استان این است که با توجه به اهمیت این پروژه در کنترل آب های سطحی و روان اعتبارات بیشتری به این پروژه ها اختصاص یابد.

استاندار یکی از اقدامات بسیار مهم گذشته را مطالعات الموت رود عنوان کرد ودر این زمینه افزود: این مطالعات ۶۵ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در وزارت نیرو در حال پیگیری است اما سرعت لازم را ندارد.

وی با بیان اینکه میزان روان آب این منطقه در ارتفاعات ۲۰۰۰ و ۳۰۰۰ در حدود ۸۸۰ میلیون متر مکعب است، در ادامه تصریح کرد: کنترل آب این منطقه می تواند بخشی از مشکلات کمبود آب تهران، البرز و قزوین و حتی مازندران و گیلان را تامین کند و به عنوان یک پروژه ملی دنبال شود.

وی با بیان اینکه متاسفانه صددرصد آب شرب قزوین از چاه تامین می شود اظهار داشت: اگر روند خشکسالی های اخیر ادامه داشته باشد این استان با چالش های جدی در زمینه آب مواجه خواهد شد لذا  پروژه الموت رود با سرعت و حساسیت بیشتری باید دنبال شود.

استانداردرادامه از مجتمع و مرکز توانبخشی بنیاد شهید و امور ایثارگران  به عنوان یکی از پروژه های مهم استان  که نیاز به مساعدت های اعتباری دارد نام برد و اظهار داشت: این پروژه ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و در صورت بهره برداری از آن جمعیت زیادی از جانبازان و ایثارگران استان از آن بهره مند خواهند شد و خدمت کوچکی به این قشر خواهد شد.

روزبه در پایان به بکارگیری نیروهای استخدامی سال ۹۲ اشاره و اظهار داشت: پیگیری های زیادی در این خصوص شده و ردیف و شماره های استخدامی این نیروها دریافت شده و به محض ابلاغ اعتبار این نیروها شروع به کار خواهند کرد.

استاندار در ادامه به طرح اردوگاه شهید بابایی در یانس آباد اشاره و اظهار داشت: یکی از ظرفیت های بسیار خوبی که در قزوین وجود دارد مجموعه اردوگاهی دانش آموزی شهید بابایی است که با ۱۵۰ هکتار مساحت در ۳۰ کیلومتری قزوین و ۹۰ کیلومتری تهران قرار دارد.

روزبه تصریح کرد: در صورت تخصیص اعتبار جهت احیاء و بازسازی این اردوگاه ۱۰۰ واحد ۷۰ متری و ۵۰ سوئیت ویلایی در یک مجموعه بسیار بزرگ و موقعیت عالی می تواند کاربردی ملی داشته باشد.

وی ادامه داد: اگر مجموعه حاضر بدون توجه رها شود حجم عظیمی از سرمایه هدر خواهد رفت.

استاندار در ادامه به مترو هشتگرد به قزوین اشاره و اظهار داشت: با توجه به حجم ترددها و وجود سکونت گاههای متعدد در طول این مسیر ساخت این مترو از نظر استان قزوین یک ضرورت است.

روزبه تصریح کرد: بین استان و وزارت راه و شهرسازی یک اختلاف نظر وجود دارد و آنها اصرار دارند بجای ساخت این مترو خط راه آهن تهران - قزوین دو خطه شود و از قطارهای سریع السیر استفاده شود.

وی در این خصوص از رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی خواست طی نشست ی با حضور وزیر راه و شهرسازی و کارشناسان این بخش موضوع مجدد مورد بررسی قرار گیرد و ملاحظات استانی نیز مورد تاکید قرار گیرد.

در این نشست نمایندگان استان با تاکید بر تامین اعتبارات در حوزه های مختلف خواستار توجه جدی دولت به استان قزوین شدند.

 

 

 

 

 

 

برچسب‌ها