به گزارش خبرنگار مهر، مراسم آیین افتتاحیه سی و دومین دوره مسابقات قرآن کریم با حضور حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی رئیسجمهور، حجتالاسلام علی محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و حجتالاسلام شهیدی نماینده ولی فقیه و رئیس بنیاد شهید، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سید یحیی رحیم صفوی مشاور و دستیار مقام معظم رهبری در نیروهای مسلح، دکتر نهاوندیان و شخصیتهای لشگری و کشوری عصر امروز (جمعه ـ بیست و پنجم اردیبهشت ماه) در سالن اجلاس سران اسلامی برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی در ابتدای سخنان خود گفت: خدا را سپاسگزاریم بار دیگر توفیق داد در ایران اسلامی برای برپایی محفل نورانی قرآن، به عنوان سی و دومین مسابقات بینالمللی کتاب الهی، دور هم جمع شدهایم؛ کتابی که تذکر و پند برای بشریت و همه انسانهاست و خدا آن را به عنوان نور معرفی کرد. «نوری که در معیت رسول خدا (ص) نازل شد؛ کتابی که هر کس خودش را در معرض این نور الهی و کتاب آسمانی قرار دهد، سعادت، خوشبختی، سرافرازی و عظمت دنیا و آخرت نصیب او خواهد شد».
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: هر انسانی اگر خود را در معرض این نور مبین به فطرت الهی قرار دهد، از نور آن استفاده میکند. ممکن است افرادی حقیقت نور را درک نکنند، اما وقتی در معرض آن نور قرار میگیرند، از روشنایی آن نور استفاده میکنند.
وی یادآور شد: سی و دومین مسابقات قرآن از ۸۵ کشور و پنج قاره جهان، آسیا، اروپا، آمریکا، آفریقا و اقیانوسیه در این محفل نورانی حضور پیدا کردهاند؛ تعدادی به عنوان حافظ و تعدادی به عنوان قاری در مدت یک هفته به رقابت میپردازند.
حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی خاطر نشان کرد: لازم میدانم به همه شرکتکنندگان، قُرّا، حُفّاظ، داوران و سفرای کشورهای اسلامی و همچنین جامعه و موسسات قرآنی و مسئولان نظام که در این محفل نورانی حضور پیدا کردهاند، خوشامد بگویم و پیشاپیش عید مبعث حضرت رسول (ص) را تبریک و تهنیت عرض میکنم. همچنین خیرمقدم ویژه به حجتالاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی دارم که محبت کردند با همه مشاغل و گرفتاریهای کاری در این محفل نورانی قرآن حضور پیدا کردند.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه تصریح کرد: از آقای علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و از مسئولان نظامی و لشگری به ویژه سید یحیی رحیم صفوی مشاور و دستیار مقام معظم رهبری در نیروهای مسلح و همچنین دکتر نهاوندیان و شهیدی نماینده ولی فقیه و رئیس بنیاد شهید و سایر عزیزانی که در این محفل قرآنی حضور پیدا کردهاید، خیرمقدم و خوشامدگویی عرض کنم.
وی ادامه داد: امیدوارم خداوند به این مجلس قرآنی برکت دهد. این مجلس یکی از دستاوردهای نظام اسلامی است. این مسابقات از سال ۶۰ شروع شده و اولین دوره آن ۱۱ کشور شرکت داشتند. امسال به توفیق الهی ۸۵ کشور از کشورهای مختلف جهان نماینده فرستادند که این از برکات جمهوری اسلامی و اهتمام و لطف مقام معظم رهبری و همه مسئولان به قرآن کریم است.
نماینده ولی فقیه افزود: امیدوارم خدا توفیق دهد میزبان خوبی باشیم و نتایج خوبی از این مسابقات بگیریم. این مسابقات در دو رشته قرائت و حفظ برپا میشود؛ در حالی که در کشورهای با سابقه برگزاری قرآن در رشته قرائت فقط مسابقه برگزار میکند. از امتیازات این دوره مسابقات، پژوهشهای بینالمللی بر اساس آموزه قرآن کریم است که بیش از ۷۰ اثر، پایاننامه، مقاله و کتاب به دبیرخانه این مسابقات ارسال شده است.
وی تصریح کرد: امسال هفت نفر از فعالان قرآنی بانوان کشورهای اسلامی تجلیل میشوند. برگزاری ۶۰ محفل قرآن در استانهای مختلف کشور با اجرای قاریان بینالمللی برگزار میشود.
حجتالاسلام علی محمدی از برگزاری ۵۰ کارگاه آموزشی و تخصصی برای افراد که زمینه حضور در مسابقات قرآنی را دارند و در رشته حفظ و قرائت شرکت میکنند خبر داد و گفت: همچنین برگزاری نمایشگاه محصولات قرآن کریم، برپایی خیمههای «معرفت»، پاسخگویی به شبهات و مسائل و مشکلات خانواده از امتیازات این دوره از مسابقات است که سایر کشورهای اسلامی اینها را در پیرامون مسابقات خود ندارند.
حجتالاسلام والمسلمین علی محمدی در پایان ابراز امیدواری کرد: ان شاءالله افتخار و امتیاز دیگری برای نظام جمهوری اسلامی در تاریخ انقلاب ثبت شود.