به گزارش خبرنگار مهر، پارس جنوبی یکی از نقاط بسیار مهم و استراتژیک در حوزه اقتصادی و انرژی کشور است که بخش عمدهای از گاز کشور در این منطقه تولید و فرآورش میشود و میعانات گازی و محصولات پتروشیمی متعددی نیز در این منطقه عظیم صنعتی تولید میشود.
تلاشهای بسیار زیادی به منظور توسعه فازهای پارس جنوبی صورت گرفته است و هم اکنون فازهای یک تا ۱۰ و فاز ۱۲ به صورت کامل در مدار تولید قرار گرفتهاند و فازهای ۱۵ و ۱۶ تا چند ماه آینده و فاز ۱۷ و ۱۸ نیز امسال به بهرهبرداری خواهند رسید.
وزارت نفت چند فاز دیگر را نیز به عنوان اولویت دوم توسعه در این منطقه انتخاب کرده است تا این فازها نیز با سرعت بالاتری در دستور اجرا قرار بگیرند و شاهد افزایش مستمر تولید گاز در این میدان مشترک گازی باشیم.
با توجه به اینکه فعالیتهای ساخت و توسعه فازها با سرعت بالایی در این منطقه در دست اجرا است و همچنین محصولات این منطقه نیز دارای ارزش بالای صادراتی هستند، نیاز است که وضعیت صادرات و واردات کالا در این منطقه به گونهای باشد که اقلام مورد نظر به راحتی صادر و وارد شوند.
تعداد بالای گیتها(درگاههای) گمرکی در پارس جنوبی همواره باعث شده بود تا شاهد کاهش سرعت انتقال کالاها در گمرکات این منطقه باشیم و زمانی برای انجام تشریفات گمرکی سپری میشد.
حذف ۸۷ درصد گیتهای گمرکی پارس جنوبی
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: تلاشهای بسیار خوبی به منظور تسهیل در امور ورود و خروج کالا در منطقه ویژه پارس صورت گرفته است و تلاش داریم که شاهد بهبود وضعیت کنونی باشیم.
مهدی یوسفی از حذف ۸۷ درصد گیتهای گمرکی پارس جنوبی خبر داد و اضافه کرد: تعداد درگاههای گمرک منطقه پارس ۶۸ عدد بود که کاهش تعداد دروازههای گمرکی را به صورت جدی دنبال کردیم.
وی با اشاره به کاهش تعداد دروازههای گمرکی در سایت مجتمعهای پتروشیمی از ۳۶ به دو دروازه، خاطرنشان ساخت: از مهمترین اهداف این کار میتوانیم به حذف بروکراسی و تسریع در اجرای امور انتقال کالا اشاره کنیم.
تعداد کل دروازههای گمرکی به ۹ کاهش مییابد
مدیرعامل منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس همچنین به تلاشهای صورت گرفته برای حذف دروازههای گمرکی در محدوده پالایشگاههای گازی اشاره کرد و ادامه داد: کاهش دروازههای گمرکی را با جدیت دنبال میکنیم.
وی خاطرنشان ساخت: عملیات فنسکشی درگاههای پالایشگاههای گازی فازها نیز تا شهریورماه امسال ادامه مییابد و امسال تعداد کل دروازههای گمرکی در پارس جنوبی به ۹ گیت خواهد رسید.
یوسفی در پایان بیان داشت: از همه ظرفیتها برای بهبود شرایط در منطقه ویژه اقتصادی و انرژی پارس استفاده خواهیم کرد تا شاهد بهبود فرآیندهای ساخت و توسعه و همچنین صادرات و واردات کالا در منطقه باشیم.
افزایش ۲۶ درصدی صادرات از گمرک پارس
مدیر گمرک سازمان منطقه ویژه پارس در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: گام های بسیار مهمی به منظور تسهیل در انجام امور گمرکی در منطقه ویژه پارس صورت گرفته است و شاهد تسریع در امور و بهبود فرآیندهای ورود و خروج کالا هستیم.
سید محمدمهدی مهدوی با بیان اینکه حدود ٤٠ درصد از صادرات غیر نفتی کل کشور از منطقه ویژه اقتصادی پارس انجام میشود، ادامه داد: سال گذشته شاهد صادرات ۱۹ میلیارد دلار کالا از گمرک پارس بودیم که این آمار بیانگر افزایش ۲۶ درصدی صادرات است.
وی با اشاره به صادرات بیش از یک میلیون و ٨٩٩ هزار تن کالا طی فرودینماه امسال از گمرک این منطقه، اضافه کرد: این کالاها دارای بیش از ١,٢ میلیارد دلار ارزش بوده که از نظر ارزش دارای ۳۵ درصد افزایش است.
صادرات از پارس جنوبی به ۲۹ کشور
مدیر گمرک سازمان منطقه ویژه پارس با اشاره به اینکه محصولات صادرات از گمرک این منطقه عمدتا به ۲۹ کشور صادر میشوند، افزود: فرودینماه امسال بیش از ٨٦٠ هزار تن میعانات گازی و یک میلیون و ٣٩ هزار تن کالای غیرنفتی از گمرک منطقه صادر شده است.
وی تاکید کرد: از مهمترین صادراتی منطقه میتوانیم به هویاند، پلی اتیلن سبک و سنگین، دی اتیلن گلایکول، مونو و تری اتیلن گلایکول، کود اوره، بوتان، پروپان، میعانات گازی، پارازایلین، سیمان و متانول اشاره کنیم.