به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومي اداره كل منابع طبيعي و آبخیزداری استان سمنان، فریبرز غیبی در گفتگو با خبرنگاران در شهرستان مهدیشهر افزود: افزایش سلامت با بهره گیری از گیاهان دارویی یکی از سیاست های کلان نظام است که مقام معظم رهبری هم به آن تاکید دارند.
وی افزود: در فاصله سالهای ۸۰ تا ۹۰ سطح زیر کشت گیاهان دارویی از ۸۰ هزار هکتار به ۳۹ هزار هکتار رسید و در حال حاضر اراضی زراعی گیاهان دارویی حدود ۳۹ هزار و ۵۶۰ هکتار است.
مشاور رئیس سازمان جنگلها و مجری طرح ملی گیاهان دارویی با بیان اینکه سرانه مصرف گیاهان دارویی در ایران ۲۵ گرم است افزود: در اروپا سرانه مصرف گیاهان دارویی ۹۰۰ گرم و در آمریکا دو هزار و ۵۰۰ گرم یعنی ۱۰۰ برابر ایران است همچنین ۷۱ درصد مصرف دارو در سوئیس را گیاهان دارویی تشکیل میدهد.
غیبی بیان داشت: در راستای سیاستگذاریهای وزارت جهاد کشاورزی برای توسعه کشت گیاهان دارویی تفاهمنامههایی با صاحبان صنایع و فرآوری گیاهان دارویی، اتحادیه صادرکنندگان گیاهان دارویی، انجمن تولیدکنندگان گیاهان دارویی و برخی شرکتهایی که روی گیاهان دارویی کار میکنند منعقد شده است.
وی تصریح کرد: الان وجود دام مازاد در مراتع یکی از مشکلات است و وقتی بهرهبرداران بدانند که از طریق تولید گیاهان دارویی سود قابل ملاحظهای حاصل میکنند قطعا رفتار معیشتی خود را عوض میکنند و به جای دامپروری به سمت تولیدات گیاهان دارویی سوق مییابند.
مشاور رئیس سازمان جنگلها تصریح کرد: یکی از مباحث مهم در تولید گیاهان دارویی تولید ارگانیک آن است و در گیاه تولیدی به هیچ عنوان نباید از کود، سم و نهادههای شیمیایی استفاده شود.
غیبی افزود: ترویج مصرف داروهای گیاهی به جای داروهای شیمیایی و پرداختن به طب سنتی نیازمند توسعه سطح زیر کشت این گیاهان را دارد.
وی اظهار داشت: بر اساس این تفاهمنامهها گیاهان دارویی تولید شده پس از برداشت توسط بهرهبرداران محلی مخصوصا در شهرستان مهدیشهر فولادمحله توسط تشکل های توانمند سازی و جوامع محلی این شهرستان به بازارهای هدف فروخته میشود.
مجری طرح ملی گیاهان دارویی افزود: فروش بیدغدغه تولیدات به بازار هدف امنیت و تعلق خاطر برای بهرهبرداران فراهم میکند و در اصل یک حالت تضمینی برای فروش تولیدات بوجود میآید.
غیبی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۰ درصد از داروهای مصرفی را گیاهان دارویی تشکیل میدهد، گفت: در گذشته این میزان سه درصد بود و دولت تدبیر و امید در وزارت جهاد کشاورزی تلاش دارد تا ۱۰ درصد را به ۲۰ درصد افزایش دهد.
وی در خاتمه تصریح کرد: یکی از راههای توسعه کشت گیاهان دارویی اقتصادی کردن تولید است و از آنجا که این محصولات مانند برخی از محصولات کشاورزی فاقد خرید تضمینی است باید قبل از توسعه تولید مسائل بازاریابی و بازرگانی آن حل شود.