به گزارش خبرگزاری مهر، حجتالاسلام مهدویراد، در مراسم رونمایی از این کتاب، با عرض تسلیت درگذشت دکتر آیینهوند به خانواده و جامعهٔ دانشگاهی گفت: دکتر آیینهوند تبلور خردورزی، خردگرایی و مبارزه با جهل و خرافه بود. اگر کسی حقمدار باشد خدا او را در هر جایی که باشد دوست دارد و دکتر آیینهوند نیز به دلیل اینکه حقمدار بود دلهای بیشماری را به خود جلب کرد.
دکتر جعفر حبیبزاده، مشاور عالی زندهیاد دکتر صادقآیینهوند در پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، با اشاره به روش اعتدالی زندهیاد آیینهوند گفت: وی هیچگاه نه احساسی سخن میگفت و نه احساسی تصمیم میگرفت. وی مبنا و سیرهای داشت که همواره در گفتار و رفتارش منعکس بود. وی نماد وحدت حوزه و دانشگاه بود که هم حوزویان از وی درس آموختند و هم دانشگاهیان. از زمانی که دکتر آیینهوند را شناختم یا کتاب و مقاله مینوشت یا کتاب و مقاله ترجمه میکرد، یا کتابخوانی را گسترش میداد.
هادی حیدری داماد ارشد زندهیاد آیینهوند و روزنامهنگار، نیز گفت: اولین ویژگی استاد، آرامش، متانت و گشادهرویی و خوشخلقی بود که بیگمان این ویژگی از ایمان به خدا ناشی میشد. رفتار و سیرهٔ عملی وی در جامعه، جلوهٔ کامل اخلاق و رفتار شخصی ایشان در خانه و بین خانواده بود. نگاه وی به افراد فارغ از دریچههای محدود ایدئولوژیک بود و صرفاً بر اساس انسانیت بود. بر همین اساس بود که آدمهای متفاوت با دیدگاهای رنگارنگ و متفاوت شیفته و مجذوب شخصیت این استاد فرزانه میشدند. وی اساساً شخصیتی همگرا داشت. تمام تلاش وی در یافتن اشتراک میان آدمها بود و نه نقاط افتراق و جدایی. گشادهدستی و سخاوت از دیگر ویژگیهای دکتر آیینهوند بود و به حق و حقوق انسانها توجهی ویژه داشت. آزادگی وی زبانزد خاص و عام بود و هرگز وابستگیهای ثروت و قدرت را برنمیتابید و در برابر ظلم به انسانها هرگز سکوت نمیکرد.
سیدعباس صالحی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به آشنایی با استاد آیینهوند از ۳۰ سال پیش گفت: مرحوم آیینهوند شخصیت جامعی در جهتهای مختلف خودش بود. وی یک محقق خوب، یک معلم خوب، یک نویسنده خوب و بالاتر از اینها، یک انسان خوب بود. شخصیتی که اعتدال، عقلانیت، خلق حسن و معاشرت نیکو را توانسته بود با هم جمع کند. او یادگارهای زیادی همچون تحقیقات، شاگردان و البته خاطرات خوشی با همنشینان خود بهجا گذاشت و همچنین درس انسانیت را به ما آموخت.
در این مراسم، کتاب سیره و سخن پیامبر خدا (ص) با حضور سیدعباس صالحی، معاون وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، دکتر حسینعلی قبادی، قائممقام رئیس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، دکتر قیس آلقیس، دکتر کبری روشنفکر، دکتر جلالی، معاون دانشگاه تربیت مدرس و هادی حیدری رونمایی شد.