گرگان- معاون فنی شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان گفت: ۶۵۰ هزار هکتار اراضی گلستان زیر کشت ارگانیک است.

به گزارش خبرنگار مهر، حبیب الله حسام بعد از ظهر دوشنبه، در در کارگاه آموزشی ضرورت توجه و جایگزینی نهادهای ارگانیک، گفت: بیش از ۱۰ نوع کود در سبد توزیع کشاورزان قرار می گیرد که بخشی یارانه ای و بخشی غیر یارانه ای است.

وی ادامه داد: سعی شده است تنوع کودی را زیاد کنیم چرا که بعضی از کودها در مزارع محدودیت مصرف دارند.

حسام افزود: باید حتما برای کودها یارانه داده شود تا کشاورزان بتوانند از آن استفاده کنند و برای کشاورزان مقرون به صرفه باشد.

وی تاکید کرد: اگر قیمت کودها کاهش پیدا نکند در بحث فرهنگ مصرف نمی توانیم موفق باشیم.

حسام با بیان اینکه کود زیستی عناصر مازاد در خاک را ریاد می کند، گفت: این کود باعث می شود مواد داخل خاک به صورت قابل جذب در اختیار گیاه قرار بگیرد.

وی با اشاره به اینکه درصد مواد آلی خاک در کشور به زیر یک آمده است، توضیح داد: با توجه به اینکه سال ها از کود شیمیایی استفاده شده است کاهش شدیدی در مواد آلی خاک داشته ایم که باید جبران شود.
حسام افزود: در سال ۱۳۹۳ حدود ۶ هزار تن گروه کودهای پتاس توسط کشاورزان استفاده شده است و حدود ۲۵ هزار تن از این کود در انبارها مانده است که باید فرهنگ استفاده از آن بیشتر شود.

در ادامه این کارگاه آموزشی مدیرعامل شرکت خدمات حمایتی کشاورزی گلستان گفت: هر کدام از کارگزاران کشاورزی می توانند به عنوان یک مروج در محیط اطراف خود عمل کنند.

سید صمد ضیایی ادامه داد: شرکت وظیفه دارد این نهادها را به صورت آسان به دست مصرف کننده برساند.

وی با بیان حفظ محیط زیست افزود: میانگین تولید گندم ۴ تن در هکتار است که با استفاده از این کودها به ۵ تن در هکتار هم افزایش پیدا می کند.

ضیایی ادامه داد: با وارد کردن کودآلی و زیستی مواد آلی خاک افزایش پیدا می کند و برای رسیدن به محصول برتر این امر توصیه می شود.

وی تهیه کودهای شیمیایی، بذر و ماشین آلات کشاورزی را از فعالیت های شرکت خدمات حمایتی عنوان کرد.

ضیایی اظهار کرد: آنچه که می تواند در کشاورزی باعث افزایش عملکرد کیفی و کمی شود استفاده از کود و نهاده های کشاورزی است. 

کارشناس ترویج جهاد کشاورزی گلستان هم گفت: استفاده از کودهای زیستی و آلی اولویت جهاد کشاورزی است.

علی موسوی با بیان این که هر ۳۵۰ کشاورز نیاز به یک مروج دارند، ادامه داد: حدود ۳۰۰ تا ۴۰۰ کارشناس جذب شده است که با آموزش ۵۰ درصد آن ها در تلاش هستیم فرهنگ کشاورزی صحیح را افزایش دهیم.

موسوی تصریح کرد: استان گلستان رتبه اول بسیاری از بیماری ها مثل سرطان را دارد و باید برای رفع این مساله اقداماتی انجام شود.

وی با بیان تاکید بر استفاده از کودهای آلی و زیستی افزود: گلستان ۲۲۰ هزار بهره بردار دارد که متوسط مالکیت اراضی در این استان ۳ هکتار است.