به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آبفار هرمزگان، عبدالحمید حمزه پور با اشاره به اینکه بسیاری از آبها و یا منابع زیر زمینی شور و خشک شده است، عنوان کرد: با توجه به شرایط اقلیمی و جغرافیایی استان هرمزگان در حال حاضر روستاهای این استان به دلیل خشکسالی تمامی دشت های آبی استان ممنوعه و امکان حفر چاه و یا کف شکنی از انها وجود ندارد.
وی در ادامه با تاکید بر جدی بودن بحران کم آبی در روستاها و راه های مقابله با آن گفت: جلوگیری از برداشت های بی رویه از دشت ها و مناطق ممنوعه،جلوگیری از حفر چاه های کشاورزی،استفاده بهینه و مدیریت مصرف(کشاورزی و شرب)، مدیریت جلوگیری از هدر رفت آب، استفاده متعارف از آب شور برای شیرین سازی و تبدیل ان به آب شرب در مناطقی که این امکان وجود دارد و آبرسانی سیار به مناطق کم برخوردار از راه های مقابل با بحران کم آبی است.
مدیر عامل شرکت اب و فاضلاب روستایی هرمزگان در ادامه گفتگو در خصوص تبدیل برخی مناطق به شرایط پایدار آبی بیان کرد: وارد مدار کردن چاه های حفر شده، اتمام و به بهره برداری رساندن آبشیرینکن هایی مانند روستاهای بنجی، کووه ای، دیوان، بندر مقام، چیرویه و... و تسریع در تکمیل مجتمع های آبرسانی میتواند بسیاری از مناطق روستایی استان را به شرایط پایدار آبی برساند.
حمزه پور با اشاره به تخصیص بودجه ویژه دولت در سال جدید برای آبرسانی به روستاها اظهارداشت: تخصیص اعتبار ویژه دولت از صندوق توسعه ملی به بخش روستایی گامی مثبت در راستای ایجاد شرایط مناسب برای روستاها است که امیدواریم هر چه سریعتر این عمل انجام شود.
وی در ادامه با توجه به شرایط جغرافیایی استان هرمزگان و آغاز زودرس فصل گرم نسبت به شهرهای دیگر کشور بیان کرد: با توجه به خشکسالی و شرایط بحرانی روستاها تمام تلاش را بر این امر است که روستاهایی که با مشکل جدی مواجه می شوند با آبرسانی سیار و سایر منابع تامین آب مشکلات را به حداقل رساده و از منابع مختلف برای رفع این معضلات استفاده کنیم.
این مقام مسئول با تاکید بر هدر رفت آب در بخش کشاورزی نیز عنوان کرد: برای جلوگیری از هدر رفت اب در بخش کشاورزی لازمه بازنگری در شیوه کشاورزی در استان است که میتوان به توسعه کشت های متراکم و گلخانه ای همچنین استفاده از پساب ها به جای آب شرب، استفاده از آبیاری تحت فشار، جلوگیری از کاشت هایی که آب زیادی مصرف میکنند و اصلاح مسیرهای آبی و لوله گذاری های مجدد و استاندارد اشاره کرد.
حمزه پور در پایان از فرسودگی شبکه های آبرسانی و عدم در نظر گرفتن اعتبار برای این بخش گفت: استان هرمزگان به دلیل شرایط آب و هوایی گرم و خشک استهلاک در ان بسیار زیاد است و شاید به جرات بتوان گفت پوسیدگی و خرابی ابزار و سیستم های آبرسانی در هرمزگان نسبت به سایر شهرستان ها بالاتر است اما برای توسعه و باسازی هیچ ردیف اعتباری در نظر گرفته نشده است و این یکی از بزرگترین مشکلات این حوزه محسوب می شود.