به گزارش خبرنگار مهر، دکتر منصور کبگانیان در حاشیه شصت و دومین شورای ستاد راهبری اجرای نقشه جامع علمی کشور در پاسخ به سوالی مبنی بر تصمیم شورا برای ساماندهی دانشگاه هایی که با سرپرست اداره می شوند، گفت: اصل موضوع، یک اشکال آیین نامهای است که خیلی از اعضای شورای عالی در نطق پیش از دستور خود و دربرخی از بحثهای داخل جلسه و صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی به آن اشاره کرده اند.
وی ادامه داد: طبق آییننامه مدیریت دانشگاهها حضور سرپرست و فعالیت وی در دانشگاه حداکثر ۶ ماه است، بنابراین این انتقاد وارد است که در حال حاضر مدت سرپرستی تعداد زیادی از دانشگاه ها تمام شده و از سقف زمانی عبور کرده اند و باید به راه حلی در این زمینه فکر کرد.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: با تذکراتی که داده شده به نظر می رسد به زودی این موضوع در دستور کار شورا قرار گیرد، رئیس جمهور در جلسه قبل موافقت کردند این موضوع در دستور کار قرار گیرد و ما امیدواریم در جلسه بعد مطرح شود.
وی درباره اینکه آیا روند تغییر خواهد کرد، گفت: چون سیاست شورای عالی انقلاب فرهنگی براساس دیدگاه امام راحل و مقام معظم رهبری شکل می گیرد، بنابراین جهتهای کلان تغییر نخواهد کرد. به اعتقاد من افراد از شیوه کار انتقاد دارند، چون تعداد دانشگاهها زیاد است و نگرانی وجود دارد که اگر سیستم بخواهد به صورت قبل فعال باشد، زمان زیادی برای رسیدگی نیاز داشته باشد.
پیشنهادهای جدید برای انتخاب روسای دانشگاه ها
کبگانیان افزود: پیشنهادهای مختلفی برای تسریع این روند و خروج از رکود ارایه شده ولی هنوز هیچ یک نهایی نشده است. برخی پیشنهاد داده اند دانشگاههایی که از جمعیت دانشجویی وسیع برخوردارند، تعداد هیات علمی گسترده دارند و یا از سابقه تاسیس طولانی تری برخوردارند در صحن شورای عالی انقلاب فرهنگی مطرح شده و مابقی از طرف شورا به مراجع دیگر واگذار شوند ولی هنوز هیچ یک نهایی نشده است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: پیشنهاد دیگر ایجاد کمیسیونی منتخب با ترکیبی حقوقی و حقیقی خاص و چندین پیشنهاد دیگر است که در حال مشورت و رایزنی هستیم.
وی ادامه داد: دانشگاهها جایگاه ویژه و ملی دارند، شورای عالی انقلاب فرهنگی باید بخش مهمی از کارخود را به هدایت و راهبری امور دانشگاهها اختصاص دهند و باید بهترین شیوه انتخاب شود که این رکود از بین رفته و کارها با سرعت پیش رود.
افزایش اختیارات دانشگاه ها
کبگانیان یادآورشد: ما در نقشه جامع علمی کشور افزایش استقلال علمی، اداری و مالی دانشگاه را در بخش هیات امنا پیش بینی کردهایم که در یک آییننامه خاص، سیاست های اجرایی آن تصویب و ابلاغ شده است.
کبگانیان تصریح کرد: اولین جایی که باز شدن دست دانشگاه ها را درخواست کرد، شورای عالی انقلاب فرهنگی بود، آیین نامه مدیریت دانشگاهها مربوط به بیش از ۲۰ سال پیش است و دراین آیین نامه وظایف هیات امناها بسیار مترقی پیش بینی شده است که متاسفانه برخی از دستگاه های اجرایی مانع اجرای این بند شدند.
کبگانیان افزود: ما انتظار داریم سازمان مدیریت برنامه ریزی کشور دست دانشگاهها را مقداری باز نگاه دارد، شورای عالی انقلاب فرهنگی وظایف هیات امناها را مصوب کرده است ولی اجرا نمی شود، چون برخی از افراد در سازمان مدیریت و برخی دستگاهها؛ دانشگاهها را مثل دستگاههای دیگر می بینند.
وی ادامه داد: اگر مصوبات شورا در ارتباط با دانشگاهها اجرا شود، همان مصوبات قدیمی بسیار خوب است مصوباتی که در نقشه جامع علمی کشور بسیار وسیع تر دیده شده، حتی مکانیزم هایی پیش بینی شده که اعضای هیات امنا و اعضای هیات علمی در انتخاب مدیریت دانشگاه مشارکت داشته باشند منتهی باید ضابطه مند باشد.
وی افزود: مثلا بحث انتخاب روسای دانشگاه ها ضابطه مشخصی دارد. شورا هم برای آیین نامه های مذکور ضوابطی داشته است، امیدواریم روز به روز اختیارات و استقلال دانشگاهها افزایش یافته و حداقل با همین قوانین که تصویب شده دستگاههای اجرایی اجازه دهند دانشگاه ها از حق خود بهره مند شوند.