قزوین- مدیر کل اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین گفت: هفدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز ۷ خرداد ماه در سالن اجتماعات دانشگاه فرهنگیان قزوین برگزار می شود.

عسگر علی جوانبخت در گفتگو با خبرنگار مهر، بیان کرد: شعار و رویکرد هفدهمین جشنواره خیرین مدرسه ساز برپایی عدالت آموزشی است.

این مسئول ادامه داد: خوشبختانه خیرین مدرسه ساز در خصوص ساخت مدارس مشارکت حداکثری را دارند چنانکه این قشر متعهد بیشتر و یا دوشادوش دولت در ساخت مدارس و سایر امور خیریه در استان و کشور فعالیت دارند.

جوانبخت با اشاره به ضرورت حضور و حمایت خیرین از مدارس استان، اظهار داشت: در حال حاضر دارای ۱۸۹۰ واحد آموزشی و۱۶۹۰ فضای آموزشی هستیم که در این بین فضای آموزشی شامل فضای فعالیت های پرورشی، ورزشی، سرویس و ساختمان اصلی می شود که از فضاهای آموزشی که تعداد آنها حدود ۱۳۹۰ ساختمان می شود، متمایز است از این میان یک سوم از کل مدارس استان دو شیفت هستند که این استاندارد نیست و باید استاندارسازی شود.

وی ادامه داد: از میان ۱۶۹۰ فضای آموزشی حدود ۵۹۰ مورد از این فضاهای تخریبی هستند اما دانش آموزان در این واحدها مشغول تحصیل هستند همچنین بیش از ۴۵۰ مورد از آنها نیز نیاز به مقاوم سازی دارند.

مدیر کل اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان قزوین گفت: باید تا سال ۱۴۰۴ از آموزش و پرورش سنتی به مدرن برسیم با این وجود کماکان در هنرستانها مشکلات کارگاهی داریم همچنین آزمایشگاه های ما قدیم هستند و با کتب و اهداف جدید سنخیت های کافی را ندارند از طرفی نیازمند تجهیز آزمایشگاه های استان به نانو هستیم.

این مسئول افزود: براساس اصل اشاعه عدالت آموزشی نیازداریم تا در هر شهرستان یک مورد آزمایشگاه نانو برای دانش آموزان شهرستان های استان بنا کنیم.

وی با اشاره به ضرورت احداث مرکز سنجش سلامت جسمی و حرکتی دانش آموزان گفت: ساخت سالن این مرکز نزدیک به ۷۰۰ میلیون تومان و تجهیز آن نیز ۳۰۰ میلیون تومان هزینه دربردارد.

جوانبخت در رابطه با ضرورت ساخت این مرکز بیان کرد: سنجش سلامت دانش آموزان از سنین پایین و تشخیص نارسایی های احتمالی که خود دانش آموزان از آنها بی خبر هستند می تواند در ارتقای سطح سلامت جامعه بسیار مهم و اساسی باشد.

این مسئول همچنین در مورد سیستم های گرمایشی مدارس استان نیز گفت: از میان ۶ هزار کلاس درس بیش از ۴ هزار کلاس درس در استان قزوین نیازمند استاندارسازی سیستم های گرمایشی است که سال گذشته ۱۰۰۰ مورد استاندارد سازی شد امسال نیز بیش از ۱۵۰۰ مرود استاندار سازی خواهد شد.

وی با اشاره به این موضوع که در حال حاضر هیچ گونه بخاری چکه ای در سراسر استان وجود ندارد، ادامه داد: در طول ۴ تا ۵ سال آینده تمام بخاری های گازی، نفتی و چکه ای و هر بخاری که غیراستاندار باشد از سطح مدارس جمع آوری می شود و به جای آن سیستم گرمایشی استاندارد نصب خواهد شد.