به گزارش خبرنگار مهر، سعید الهی پناه صبح پنج شنبه در گفتگو با خبرنگاران در محل ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان اظهار داشت: در سال زراعی ۹۴-۹۳ این اداره کل بمنظور تامین و جبران خسارتهای وارده به علوفه قابل برداشت مراتعی که دارای طرح مرتعداری مصوب و واگذار شده هستند با همکاری بیمه محصولات کشاورزی مساحت ۴۴۳ هزار ۱۵۸ هکتار از مراتع قشلاقی استان را تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی قرار داده است.
کارشناس مسئول رابط بیمه محصولات کشاورزی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت: طرح های مرتعداری بیمه شده در قبال خطرات ناشی از بلایای طبیعی شامل خشکسالی، سیل و تگرگ به مدت یکسال تحت پوشش بیمه محصولات کشاورزی هستند.
الهی پناه اظهار داشت: طرحهای مرتعداری بیمه شده در سال زراعی ۹۳ -۹۲ به علت بروز خشکسالی و تنش خشکی در سال زراعی گذشته مشمول دریافت غرامت شده اند که به ۱۰۸ فقره طرح مرتعداری قشلاقی به مساحت ۴۶۹ هزار ۷۲۴ هکتار خسارتی بالغ بر پنج میلیون ۱۱۹ هزار و ۷۷ هزار ریال توسط صندوق بیمه محصولات کشاورزی پرداخت شده است.
الهی پناه افزود: این میزان سطح بیمه شده در مقابل عرصه یک میلیون و ۱۳۷ هزار هکتاری طرحهای مرتعداری استان سمنان بسیار ناچیز است.
وی تصریح کرد: مجریان طرحهای مرتعداری در استان سمنان باید نسبت به بیمه مراتع خود اقدام کنند.
کارشناس مسئول رابط بیمه محصولات کشاورزی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان سهم بیمه مرتعداران را ۲۹ درصد برشمرد و یادآور شد: ۷۱ درصد مابقی حق بیمه توسط دولت پرداخت میشود و در صورتی که آنها مراتع خود را بیمه کنند، از مشوقهای حمایتی از جمله تحویل نهادهها، تسهیلات بانکی و ... برخوردار خواهند بود.
الهی پناه بیان داشت: باید اذعان کرد که با توجه به بالا بودن سطح مراتع سهم مرتعداران در پرداخت حق بیمه بالاست و بسیاری از مرتعداران توان پرداخت آن را ندارند.
وی با بیان اینکه میکوشیم تا پایان سال نزدیک به ۷۰۰ هزار هکتار از مراتع استان سمنان زیرپوشش بیمه قرار گیرد، گفت: این امر منوط به حمایت مرتعداران است و باید در این خصوص از سوی ارگانهای ذیربط فرهنگسازی شود.
کارشناس مسئول رابط بیمه محصولات کشاورزی ادارهکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان با اشاره به اینکه وضعیت سمنان نسبت به سایر استانها در پوشش بیمهای مراتع مقام دوم در سطح کشور را دارد، گفت: باید همه طرح های مرتعداری واگذار شده زیرپوشش بیمه قرار گیرند، هر چند این امر زمانبر بوده و به مساعدت مسئولان و اشاعه فرهنگ بیمه بین مجریان طرح های مرتعداری نیاز دارد.