به گزارش خبرنگار مهر،دبیر علمی جشنواره علامه حلی(ره) ظهر پنج شنبه در آئیین برگزاری این جشنواره گفت: امسال در این جشنواره تعداد ۴۶۲ اثر پژوهشی به دبیرخانه ارسال شد و این در حال است که در برگزاری دومین جشنوراه علامه حلی (ره) سعی شده به سمت کیفی بودن آثار، افراد را سوق دهیم.
حجت الاسلام و المسلمین جواد قاسمی با بیان اینکه در بحث ارسال آثار، با کاهش ۴۰ درصدی در بخش برادران و ۲۰ درصدی آثار پژوهشی خواهران روبرو بودیم افزود: این موضوع بیانگر کیفی بودن پزوهش های شرکت کنندگان خواهد بود.
دبیر علمی جشنواره علامه حلی(ره) به بررسی آثار در ۱۰ گروه علمی اشاره کرد و گفت: گروههای اخلاق و تربیت، فقه و حقوق، اصول فقه، فلسفه و منطق، تفسیر و علوم قرآنی، تاریخ اسلام و ادبیات از جمله این گروهها است که بیشترین آثار برگزیده نیز در بخش فلسفه و منطق است.
وی فعالیت های پژوهشی در بخش حوزه علمیه خواهران را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: پژوهش باید در تمامی حوزه های علمیه در تمامی سطح های تحصیلی اجباری شود تا انگیزه طلاب برای انجام فعالیت های پژوهشی ارتقا یابد.
در ادامه مدیر حوزه علمیه خواهران در استان فارس پژوهش را یکی از عناصر اصلی حوزههای علمیه اعلام کرد و گفت: جشنواره علامه حلی (ره) زمینه مناسبی برای حرکت جدی در پاسخ شبهات و روشنفکری علمی برای جامعه فعلی به شمار می رود.
آیت الله علی موحد هدف از تشکیل جشنواره علامه حلی (ره) را ترویج فرهنگ پژوهش و تحقیق در میان طلاب جوان دانست و تاکید کرد: این جشنواره با رویکرد فعالیت های پژوهشی برگزار شده است.
وی با تاکید بر اینکه اکنون دشمن برای تهاجم فرهنگی به جامعه ما از شبههافکنیهای مختلف استفاده میکند ادامه داد: ضروری است حوزه علمیه با استفاده از ظرفیتهای خود به این شبههافکنیها پاسخ دهد.
در ادامه مدیر حوزه علمیه واحد برداران در استان فارس نیز به فعالیت های پژوهشی در حوزه های علمیه اشاره داشت و گفت: با توجه به فرمایشات مقام معظم رهبری پیرامون سبک زندگی ضروری است نخبگان در حوزه علمیه با انجام پژوهش ارایه راهکار بدهند تا جامعه نسبت به آسیب های اجتماعی آگاه شود.
حجتالاسلام و المسلمین رحیمی صادق اضافه کرد: در شیوه آموزش حوزه ها باید شیوه پژوهش به دروس اصلی حوزه اضافه شود تا طلاب بتوانند با توجه به نیاز جامعه موضوعات علمی خود را به طور پژوهشی دنبال و ارایه کنند.