به گزارش خبرنگار تجسمي "مهر"، در ابتداي اين مراسم كه در سالن اجتماعات كشتيراني جمهوري اسلامي برگزار شده بود، پس از تلاوت قرآن و سرود جمهوري اسلامي، محمدحسين داجمر، رييس هيات مديره و مدير عامل كشتيراني جمهوري اسلامي ايران با قرار گرفتن پشت تريبون با گراميداشت ياد شهداي نيروي دريايي گفت: "از جانب خود و سازمان كشتيراني از تمام فرهيختگاني كه در دومين مراسم اختتاميه عكسهاي دريايي شركت كردهاند سپاسگزاري ميكنم. تصور من بر اين است كه وجود عكاسان همواره نشانه پربار بودن جشنوارههايي از اين دست بوده است. در واقع، احترام به هنرمند، احترام به فرهنگ و هنر مملكت است. جوامع بشري براي شناخت احتياجات خود هميشه به اين دو مقوله يعني فرهنگ و هنر نيازمند بودهاند."
وي افزود: "ايران گرچه از وجود مرزهاي دريايي فراوان بهرهمند است، اما به وضوح ديده ميشود كه فرهنگ خشكي بر فرهنگ دريايي ما غلبه كرده است. بنابراين ميتوانيم با برگزاري چنين جشنوارههايي به نوعي در اشاعه فرهنگ دريايي مؤثر باشيم. زيرا همان طور كه ميدانيد عكس بازتاب جهان پيرامون ماست كه ميتواند در قوت بخشيدن به اين مقوله نقش مهمي داشته باشد."
دكتر طاهري، معاون وزير راه و ترابري، نيز در سخناني در اين مراسم گفت: "مجموعه توانمنديهاي نيروهاي دريايي ميتواند توان ملي يك كشور را به تصوير كشد. سازمان بنادر و كشتيراني كشور در طي سالهاي اخير فعاليتهايي براي نيرومند ساختن اين حيطه انجام داده است كه برگزاري جشنواره عكسهاي دريايي يكي از آنهاست."
دكتر سيدمحمد فدوي، مدير عامل بنياد آفرينشهاي هنري نياوران كه به نمايندگي از معاونت هنري وزارت ارشاد اسلامي در اين مراسم حضور داشت، درباره تخصص رشته عكاسي به اختصار گفت: "آنهايي كه با مقوله عكاسي آشنايي دارند ميدانند كه در دهه پنجاه تعداد عكاساني كه به اين رشته گرايش داشتند از تعداد انگشتان دست تجاوز نميكرد. با شروع جريان انقلاب اسلامي در سال 57 و به دنبال آن وقوع جنگ تحميلي، عكاساني با هدف تصويركردن وقايع تكان دهنده جنگ و انقلاب به اين جرگه پيوستند."
وي تصريح كرد: "بعد از جنگ اهميت عكاسي در ايران به مراتب بيشتر شد و امروز ميتوان قضاوت كرد كه اين رشته يكي از مهمترين رشتههاي هنري است. بنابراين برگزاري دوسالانهها و جشنوارهها ميتواند در آبياري ريشههاي تناور اين درخت اثرات مثبتي به جاي بگذارد. گرچه امروز شاهد صرف بيشتر بودجههاي دولتي در زمينه ورزش هستيم، اما فراموش نكنيم كه اگر نيمي از اين اعتبارات به مقوله هنر نيز پرداخت شود، مسلما در كيفيت آثار هنري ارائه شده به خصوص در زمينه عكس تاثيرات مطلوبي خواهد داشت."
در ادامه اين مراسم، سيدعباس هاشمي از داوران جشنواره، بيانيه هيات داوران دومين جشنواره عكسهاي دريايي ايران را قرائت كرد. در بخشي از اين بيانيه آمده است: "نگاه عكاسانه، حاصل تفكر و شناخت عميق بهترين نگاه براي انتخاب بهترين قاب و قطعيترين لحظه براي بيان راز نهفته در دل زيباي طبيعت و گوياترين زبان براي بيان والاترين ارتباطهاست. هيات داوران دومين جشنواره عكسهاي دريايي ايران با تشكر از برنامهريزي دبير جشنواره و ساير دستاندركاران به اين نكات در انتخاب عكس دقت داشته است."
محمدحسين داجمر، مدير عامل كشتيراني جمهوري اسلامي ايران
تعداد آثار راه يافته از ميان مجموع 3819 قطعه عكس ارسالي از 674 عكاس، 30 قطعه عكس از بخش انسان و دريا، 23 عكس از بخش كشتي و دريا، 20قطعه عكس از بخش بندر و دريا، 32 عكس از بخش طبيعت و محيط زيست و دريا، 23 عكس از بخش صنعت و دريا و 23 عكس از بخش آزاد در حوزههاي مرتبط با دريا انتخاب و به معرض نمايش گذاشته شد.
پس از قرائت بيانيه هيات داوران، امير دريادار دكتر حبيبالله سياري، دكتر طاهري، مديرعامل كشتيراني جمهوري اسلامي و دكتر فدوي به اهداي جوايز به بهترين عكاسان در هر بخش پرداختند.
به گزارش خبرنگار تجسمي "مهر"، در بخش انسان و دريا، هيات داوران متشكل از محمد اسلاميراد، فرهاد سليماني، سعيد صادقي، فرهاد فخريان و سيدعباس هاشمي از ميان 1184 قطعه عكس ارسالي، اين افراد را منتخب اعلام كردند: پيمان هوشمندزاده نفر اول و برنده شش سكه بهار آزادي، عباس نظامدوست نفر دوم و برنده چهار سكه بهار آزادي، اميد صالحي نفر سوم و برنده سه سكه بهار آزادي. در اين بخش به اسعد نقشبندي، بابك برزويه و مريم بخشي لوح تقدير و نشان ويژه نقرهاي كشتيراني اهدا شد.
در بخش كشتي و دريا نيز هيات داوران از ميان 412 قطعه عكس ارسالي، اين افراد را به عنوان عكاس برتر انتخاب كرد: بهزاد تركيزاده برنده شش سكه بهار آزادي، علي نيكرفتار برنده چهار سكه بهار آزادي و بهمن صادقي برنده سه سكه بهار آزادي. همچنين از داريوش كياني و محمدابراهيم صافي نيز در اين بخش تقديرشد.
در بخش بندر و دريا، هيات داوران از ميان 272 عكس، جلال سپهر را برنده شش سكه بهار آزادي، اميرحسين صفرلي را برنده چهار سكه بهار آزادي و اسعد نقشبندي را برنده سه سكه بهار آزادي اعلام كرد. از محمدرضا زرگر نيز تقدير به عمل آمد.
در چهارمين بخش اين جشنواره كه طبيعت، محيط زيست و دريا نام داشت، برندگان به شرح زير اعلام شدند:
ايمان سيوف برنده شش سكه بهار آزادي، حاج حسين بهرامي برنده چهار سكه بهار آزادي و مهرداد افسري برنده سه سكه بهار آزادي. از اسماعيل گلرخ عرباني و نادر سماواتي نيز در اين بخش تقدير شد.
صنعت و دريا نام بخش ديگر اين جشنواره بود كه هيات داوران برندگان اين بخش را به اين ترتيب اعلام كرد: حامد نصراللهزاده برنده شش سكه بهار آزادي، حامد نوري برنده چهار سكه و مسعود پرتوي برنده سه سكه بهار آزادي. از فريدون كوچكي و محمود بدرفر نيز در اين بخش قدرداني شد.
بخش آزاد در حوزههاي مرتبط با موضوع دريا آخرين بخش اين جشنواره بود. هيات داوارن از ميان 818 قطعه عكس ارسالي، علي اصغر دانشپور را نفر اول و برنده شش سكه بهار آزادي، نسترن فلاح را نفر دوم و برنده چهار سكه بهار آزادي و هاتف همايي را نفر سوم و برنده سه سكه بهار آزادي اعلام كردند. از مسعود غلامي و اسعد نقشبندي نيز در اين بخش قدرداني شد.
در حاشيه مراسم از اسعد نقشبندي به عنوان دروكننده جوايز دومين جشنواره عكس دريايي نام برده شد. اين عكاس تنها عكاسي بود كه در اين مراسم توانست با ارائه آثار خود بيشترين جوايز و لوح تنديس را از آن خود كند.
سينا سخا، جوانترين عكاس برگزيده مراسم اختتاميه
لوح خود را از مدير عامل بنياد آفرينش هنري نياوران ميگيرد
علاوه بر اهداي سكه بهار آزادي به برگزيدگان، لوح افتخار، تنديس جشنواره و نشان ويژه كشتيراني نيز به آنها اهدا شد. همچنين از نورمحسن ملك عراقي به عنوان مسنترين عكاس شركتكننده در اين جشنواره (متولد 1304) و سينا سخا متولد سال 1373 به عنوان جوانترين عكاس تقدير شد.
مراسم اختتاميه دومين جشنواره عكسهاي دريايي عصر روز شنبه در سالن اجتماعات سازمان كشتيراني جمهوري اسلامي ايران برگزار شد.