هدف از برگزاري همايش طبيعت در هنر شرق شناخت ابعاد هنر شرقي و بازيافتن هويت اصلي شرقي است.

به گزارش خبرنگار تجسمي "مهر" ، دكتر بهمن نامور مطلق دبير فرهنگستان هنر در نشست مطبوعاتي طبيعت در هنر شرق با اعلام اين مطلب گفت: "همايش طبيعت در هنر شرق در قياس با سال‌هاي گذشته داراي تفاوت‌هايي است. در همايش‌هاي سال‌هاي گذشته همواره به شخصيت‌هايي چون صفي‌الدين ارموي و كمال‌الدين بهزاد پرداخته شد، اما امسال سعي كرديم يك موضوع محوري و مضمون‌پروري در اين همايش داشته باشيم."

وي افزود: "همايش طبيعت در هنر شرق به نوعي يك همايش فراملي محسوب مي‌شود. در واقع اين همايش در رديف يكي از فراملي‌ترين همايش‌ها به شمار مي‌آيد و بسيار مورد توجه قرار گرفته است. طبيعت همواره يكي از مهم‌‌ترين منابع الهام هنرمندان است. هنر مبحث قابل توجهي است كه هنرمندان در عرصه‌هاي مختلف هنري با آن ارتباط مستقيمي داشته‌اند."

دبير فرهنگستان هنر درباره اهداف برگزاري همايش تصريح كرد: "فرهنگستان هنر قصد داشت رابطه مستقيمي با كشورهاي شرقي برقرار كند. همان طور كه مي‌دانيم بعد از دوران صفويه، ارتباط ما با شرق قطع شد. به بيان ساده‌تر، اين ارتباطات تنها موضوعي و موردي بود و نظام‌مند نبود. علاوه بر اين ما قصد داشتيم از چارچوب‌هاي هنر غربي كه به تدريج به ايران وارد شده خارج شويم و يك نوع تنوع هنري ايجاد كنيم. پرداختن به مفاهيم شرقي در هنر دليل محكم ديگري براي برگزاري اين همايش بوده است. واضح است كه اگر نتوانيم به تقويت هنر شرقي و ساير زواياي آن بپردازيم، هويت خود را در سرازيري فراموشي قرار داده ايم."

دكتر نامور مطلق افزود: "داريوش مهرجويي اخيرا به ساخت يك فيلم با درونمايه طبيعت پرداخته است. اين فيلم روز افتتاحيه همايش طبيعت در هنر شرق به نمايش درمي‌آيد. همچنين گروه شهنازي به اجراي موسيقي مي پردازند. بعد از برگزاري همايش در محل تالار وحدت هم يك كارگاه نقاشي چيني با حضور نقاشان چيني برگزار مي‌شود. در كنار اين همايش، شش هم‌انديشي در سنندج، مشهد و دو كشور خارجي برگزار مي شود. انتشار بيست جزوه، كتاب و ويژه‌نامه، دويست مقاله و پانزده نمايشگاه از برنامه‌هاي توليدي همايش طبيعت در هنر شرق است."

به گزارش خبرنگارتجسمي "مهر"، دكتر نوشين‌دخت نفيسي دبيرعلمي همايش طبيعت در هنر شرق در توضيح مكانيزم‌هاي اجرايي همايش گفت: "همايش امسال حاصل دو سال تلاش متوالي است كه با كوشش بسيار در شكل‌گيري همايش نقش داشته است. وجود استاداني چون دكتر احمديان، دكتر بلخاري، بهنام كامراني و دكتر درخشاني در مقام اعضاي هيات علمي به پرباري اين همايش كمك كرده است. در جريان اين همايش سه محور چين، ايران و هند مورد بررسي قرار مي‌گيرد. برگزاري سخنراني‌ها، تشكيل دو گروه تخصصي، تشكيل گروههاي استقبال در شهرهاي مختلف، از جمله مكانيزم‌هاي اجرايي همايش طبيعت در هنر شرق به شمار مي‌رود." 

وي افزود: "194 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده است كه از اين ميان 145 مقاله ايراني بوده است كه 25 مقاله براي ايراد در همايش انتخاب شده است. بيشتر اين مقالات از دانشجوياني است كه در رشته‌هاي تحصيلات تكميلي به فراگيري مشغولند. مينياتور، زمينه‌هاي هنر ايراني و معماري از اصلي‌ترين درونمايه‌هاي اين مقاله‌ها به شمار مي‌رود."

محسن زارع، مديرعامل موسسه فرهنگي - هنري صبا نيز در ادامه خاطرنشان كرد: "همايش طبيعت در هنر شرق در روزهاي سيزده و چهارده آذرماه در تهران و شانزده و هفدهم اين ماه  در شهر يزد برگزار مي شود. اجراي مراسم رسمي به عنوان مراسم افتتاحيه از برنامه‌هاي اصلي اين همايش‌هاست و افتتاح دو نگارخانه و برگزاري يازده نمايشگاه با عنوان طبيعت، نمايش فيلم "ابرقو" از برنامه‌هاي جنبي همايش است. همچنين نمايش نوزده فيلم كوتاه و بلند مستند در زمينه طبيعت ايران، ژاپن و چين، طراحي هشت تمبر با موضوع طبيعت، انتشار بولتن‌هاي تخصصي و يازده عنوان كتاب در اين خصوص از فعاليت‌هاي جانبي همايش طبيعت در هنر شرق است.

وي گفت: "سه‌شنبه پانزده آذرماه راس ساعت چهار بعد از ظهر، دو نگارخانه با عناوين "نگارخانه ملي ايران" و "خيال شرقي" افتتاح خواهند شد. در اين نگارخانه‌ها، نمايشگاههايي با مرور بر آثار نقاشان و شرق‌شناسان معاصر و طبيعت‌گرايان به معرض نمايش مخاطبان درمي‌آيد."

افتتاح نمايشگاه آثار چين با همكاري موزه ملي در روز جمعه 18 آذرماه در محل موزه ملي از آخرين فعاليت‌هاي اين همايش به شمار مي‌رود.

همايش طبيعت در هنر شرق به مدت چهار روز در تهران و يزد برگزار مي‌شود.