به گزارش خبرگزاري "مهر"، روزنامه "واشنگتن پست" در گزارشي به قلم "رابين رايت" نوشت: اين سياست ها در حالي مطرح مي شوند كه مشكلات و ترديدهايي پس از حمله آمريكا به عراق وجود داشته و اين مشكلات بيشتر از زمان حمله آمريكا به ويتنام است.
رايت به اين مسئله اشاره مي كند كه تحليلگران بر سر اين مسئله با بوش توافق دارند كه عقب نشيني سريع از اين كشور افراطيون را به اين تفكر وامي دارد كه آمريكا در نهايت "فلاكت نيروهاي خود را از آنجا بيرون كشيده و به جنگ پايان داده است" و نتيجه ديگر آن اين است كه استخراج نفت اين كشور را با خطر روبرو مي كند.اما آنها با ارزيابي هاي كليدي صورت گرفته توسط دولت براي ارتش عراق توافق ندارند.همچنين ازنظر ميزان اهميت ماموريت آمريكا در پيشرفت دموكراسي در خاورميانه و ميزان بازسازي عراق با بوش موافق نيستند.
نويسنده در ادامه مي نويسد: در سند 35 صفحه اي بوش با عنوان "استراتژي ملي براي پيروزي در عراق" به مطالب جديدي اشاره شده است كه سه موضوع را پوشش مي دهد: امنيت، توسعه سياسي و مسائل اقتصادي. تفسير اين موضوعات تا حد زيادي به نيمه پر ليوان بستگي دارد نه به نيمه خالي ليوان و همچنين به بمب گذاري هاي انتحاري روزانه، آدم ربايي ها و كشتارها بستگي دارد.
"رابرت مالي" رئيس گروه بحران بين المللي در برنامه خاورميانه نيز گفت :" موارد زيادي وجود دارد كه انتقادات دولت با آن همخواني ندارد. من فكر نمي كنم كه رئيس جمهور به خاطر فشاري كه بر ارتش تحميل مي شود و هم به علت مشكل اعتماد مردم و سران سياسي، زمان مناسبي براي اجراي يك سياست بي عيب در اختيار ندارد."
رايت در ادامه نوشت: در بعد امنيتي، بوش گفته است بيش از 120 گردان از نيروهاي ارتشي و پليس در حال حاضر وجود دارند كه اين رقم بزرگي طي 18 ماه گذشته است.
"لورنس كورب" يك مقام پنتاگون در دولت ريگان نيز گفت :" تعداد نيروهاي عراقي تحت آموزش افزايش يافته ، اما بيشتر آمريكايي ها در حال مرگ ومير هستند و آمار خشونتها در حال افزايش است."
رايت مي نويسد: بوش در سخنان خود به اين مسئله اشاره نكرد كه پايتخت عراق هنوز خيلي از امنيت فاصله دارد و در بسياري از خيابانها حملاتي صورت مي گيرد.وي همچنين به اين مسئله اشاره اي نداشت كه نيروهاي پشتيباني عراق در صحنه كشتار به سر مي برند و هر جوخه 20 نفري توسط يك افسر ويژه آمريكايي اداره مي شود.
بوش به تازگي استراتژي خود را "روشن، محكم و كارساز" تشريح كرد اما در زمينه اقدامات ارتش آمريكا به خاطر تاكيد زيادش روي تعقيب شورش ها در اطراف جهان مورد انتقاد قرار گرفته است و اين تعداد نظامي آمريكايي براي امنيت مناطقي كه شورشيان در آنجا حضور دارند، كافي نيست.
به گزارش مهر، در بخش ديگري از گزارش واشنگتن پست آمده است: آمريكا و نيروهاي عراقي اغلب در شهرهايي به مبارزه مشغولند كه پيش از اين نيز در آنجا براي مبارزه با آشوب ها فعاليت مي كردند، اما آنها مي بينند كه اوضاع با افزايش تعداد نيروهاي عراقي بهتر از گذشته پيش مي رود.
در بعد سياسي سند جديد استراتژي تاكيد شد: حضور مداوم در عراق در سرنوشت خاورميانه نكته كليدي محسوب مي شود. اگر نظاميان آمريكايي پيش از پايان ماموريت خود از اين كشور خارج شوند، به گفته بوش "اصلاحات خاورميانه يك بار ديگر تضمين هاي اعتماد كامل را در حمايت از دموكراسي و كثرت گرايي در منطقه به همراه نخواهد داشت، چرا كه فرصت تاريخي براي هميشه از بين رفته است."
رايت به نظرسنجي صورت گرفته ، اشاره مي كند كه نشان مي دهد 77 در صد از مردم در شش كشور كه اين نظرسنجي در آنجا صورت گرفته، - مصر، اردن، لبنان، مراكش، عربستان صعودي، و امارات عربي متحده كه همگي از هم پيمانان آمريكا هستند-مي گويند اوضاع در عراق نسبت به پيش از جنگ بدتر شده است.
"شيبلي تلهامي" مولف پژوهش سالانه نيز اظهار داشت : "در زمينه دموكراسي، 58 درصد معنقدند كه مداخله آمريكا، دموكراسي كمتري را در منطقه به همراه داشته است. تقريبا 70 درصد گفته اند كه آنها فكر نمي كنند كه دموكراسي هدف واقعي آمريكا در سقوط صدام حسين باشد.