به گزارش خبرنگار دانشگاهي "مهر" ، دكتر "زهرا احمدي نژاد"، متخصص بيماري هاي عفوني كه در نشستي با عنوان هفته جهاني ايدز سخن مي گفت، افزود: محورهايي كه بايد در زمينه آموزش مردم به ويژه گروه هاي پر خطر بيشتر مورد توجه قرار گيرد، راه هاي انتقال ويروس HIV و راه هاي پيشگيري اين بيماري است.
وي درباره راه هاي انتقال اين ويروس در دنيا، شايع ترين راه هاي انتقال اين عفونت را تماس جنسي، مصرف سرنگ و سرسوزن مشترك در بيماران معتاد تزريقي، تزريق خون و يا فرآورده هاي خوني آلوده و انتقال از مادر به جنين ذكر كرد .
اين متخصص عفوني در خصوص انتقال ويروس ايدز از طريق تماس جنسي گفت : در اين مرحله با هر تماس جنسي ناسالم امكان انتقال وجود دارد حال اين تماس ممكن است بين دو هم جنس و يا بين دو جنس مخالف باشد كه در هر دو راه امكان انتقال عفونت وجود دارد .
وي در مورد انتقال اين عفونت به وسيله مصرف سرنگ و سوزن مشترك دربيماران معتاد تزريقي خاطرنشان كرد : در حال حاضر در دنيا ، اين راه دومين راه انتقال محسوب مي شود و در ايران شايع ترين راه انتقال بيماري ايدز است.
عضو هيئت علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران اضافه كرد : اغلب موارد انتقال عفونت در مراكزي مانند زندان كه معتادان به شكل دسته جمعي مواد مخدر مصرف مي كنند، رخ مي دهد.
وي اظهار داشت : در بسياري از موارد در زندان ها ديده شده كه فرد معتاد قبل از زنداني شدن، سابقه اعتياد تزريقي نداشته ولي در زندان به دليل عدم دسترسي به ساير اشكال مواد مخدر و در دسترس و ارزان بودن مواد مخدر تزريقي ، شكل مصرف تغيير كرده و با استفاده از سرنگ و سوزن مشترك انجام مي شود و موجب ابتلا اين افراد مبتلا به عفونت HIV مي شود.
دكتر "احمدي نژاد" در خصوص انتقال ويروس ايدز از راه هاي خون آلوده و از مادر به جنين گفت : خوشبختانه اين موارد در ايران زياد نيست و به خصوص به دليل بررسي خون هاي اهدايي از طرف سازمان انتقال خون، اگر چه بايد تأكيد كرد كه با آزمايشاتي كه در حال حاضر روي خون هاي اهدايي انجام مي شود درصدي از موارد عفونت HIV قابل شناسايي نيستند.
وي در ادامه در خصوص راه هاي پيشگيري عفونت ايدز در مورد انتقال از طريق تماس جنسي به مواردي از قبيل خويشتن داري جنسي و برقراري تماس بعد از ازدواج و تنها با همسري كه خطري براي ابتلاء به عفونت HIV در گذشته نداشته باشد اشاره كرد.
اين متخصص عفوني همچنين در مورد راه هاي پيشگيري از انتقال از طريق اعتياد تزريقي به اصولي از قبيل ترك اعتياد تزريقي، عدم استفاده از سرنگ و سوزن مشترك ، آموزش به معتادان در جهت چگونگي تزريق به شيوه استريل و بي خطر، توزيع متادون در مراكز عمومي تجمع معتادان از جمله زندان ها و بيمارستان ها ، مجرم تلقي نكردن معتادان اشاره كرد .