به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر، مهدي مفيدي در نخستين روز از اولين كنگره بين المللي ساخت و توليد ايران صبح امروز در جمع خبرنگاران گفت: روند رقابت در اقتصاد جهاني تغيير كرده و سازمانها براي ماندگاري خود دربازار رقابت، تلاش مي كنند علاوه بر ارايه محصولات و خدمات كيفي، توليدات خود را مبتني بر خواست و نياز مشتريان منطبق كنند.
رييس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران با اشاره به اينكه ساخت وتوليد در دنيا بي تاثير از تحولات نبوده است، تصريح كرد: تنوع محصولات، كاهش شديد دوره عمرمحصولات، تغيير الگوهاي هزينه، افزايش درك و آگاهي عموم نسبت به تاثيرات زيست محيطي سيستم هاي توليدي و محصولات آنها، دشواري در برابرهزينه ها ومنافع فناوري يكپارچه و تغييرانتظارات اجتماعي از جمله ويژگي هاي محيط جديد توليد هستند.
به گفته وي، نگرش هاي نو در ساخت و توليد، تكنيكهاي برنامه ريزي توليد را از ساخت براي انباركه بيشترين فاصله را با تغييرنيازهاي مشتري داشت به سمت مهندسي طيق سفارش برده كه در آن محصول نهايي بر اساس مشخصات مورد نظرمشتري طراحي و ساخته مي شود.
مفيدي خاطر نشان كرد: ورود كامپيوتربه فضاي توليد، دگرگوني هاي جديدي را به همراه داشت و توانسته از انبارداري تا كنترل را تحت نفوذ خود درآورد و سيستم هاي توليد را انعطاف پذيركند.
وي در خصوص رقابتي كردن توليدات گفت: امروزه براي بالا بردن سود خود نمي توانيد قيمت محصولات خود را افزايش دهيد، بلكه رويكرد جديد كاهش هزينه است.
وي افزود: چنانچه بتوانيد قيمت تمام شده محصولات خود را پايين بياوريد ، ضمن بقاء در بازار رقابت مي توانيد سطح سود خود را افزايش دهيد.
وي با اشاره به تكنيك مهندسي ارزش تصريح كرد: مهندسي ارزش يك روش خلاق سازمان يافته و ضربتي به منظورشناخت هرينه هاي غيرضروري است ، هزينه هايي كه نه كيفيت محصول را افزايش مي دهند ونه نا كارآيي و طول عمر محصول را بالا مي برند و نه مورد علاقه مشتري هستند.
رييس سازمان گسترش و نوسازي صنايع ايران خاطر نشان كرد: امروزه مهندسي ارزش يك تكنيك شناخته شده در جوامع صنعتي است و بصورت موثرتري در دامنه وسيعي از خدمات و توليد در شركت ها و كارخانجات بكار برده مي شود.
وي گفت: اين سازمان با توجه به ماموريتهاي ملي خود در بخشهايي از جمله بخش خصوصي به علل مختلف مانند سرمايه گذاري در حوزه پژوهش، نرخ و مدت بازگشت سرمايه، سرمايه گذاري در حوزه پژوهش و آرندي با ريسك بالا تمايل به سرمايه گذاري ندارد
وي افزود: اين سازمان راسا درحوزه هايي مانند صنايع هايتك و حوزه هايي مانند صنايع بيوتكنولوژي، مايكروالكترونيك، IT و مواد پيشرفته اقدام به سرمايه گذاري كرده است.