نمايشگاه جنبش هنرمدرن با ارائه 268 اثر از 163 هنرمند امروز در محل موزه هنرهاي معاصر تهران افتتاح شد.

به گزارش خبرنگار تجسمي "مهر"، عبدالمجيد حسيني راد رئيس موزه هنرهاي معاصر و مركز هنرهاي تجسمي در نشست مطبوعاتي در خصوص نحوه شكل‌گيري نمايشگاه جنبش هنر مدرن گفت: "آثاري كه در اين نمايشگاه به معرض نمايش گذاشته مي‌شود، از سال 1356 و از بدو تاسيس موزه هنرهاي معاصر تهران در گنجينه موزه گردآوري  و خريداري شده است."

وي افزود: "قرار بود در نمايشگاه جنبش هنر مدرن علاوه بر آثار نقاشي و مجسمه، تعدادي عكس نيز به نمايش درآيد، اما با فراهم نشدن اين امكان سعي كرديم تنها به تصوير كشيدن آثار نقاشي و مجسمه بسنده كنيم."

حسيني راد تصريح كرد: "با به نمايش گذاشتن آثار نمايشگاه جنبش هنر مدرن و بر اساس آماري كه از اين آثار تهيه كرديم، متوجه شديم كه تنها بيست مجسمه از هنرمندان معاصر در اين گنجينه جمع‌آوري شده كه در قياس با آثار نقاشي بسيار اندك بود. اين امر نشان مي‌دهد كه گنجينه موزه هنرهاي معاصر تهران به لحاظ جمع‌آوري مجسمه فقير بوده و همين تعداد آثار مجسمه نيز مربوط به دوره اخير است. بر خلاف اين آثار، تعداد آثار نقاشي از هنرمندان پيشكسوت زيادتر است."

كاظم چليپا، عضو هيات انتخاب اين نمايشگاه نيز گفت: "موزه هنرهاي معاصر تهران امروز داراي جايگاهي است كه مي‌تواند پاسخگوي هنرمندان باشد. در واقع اگر آثار گردآمده در موزه هنرهاي معاصر را مشاهده مي‌كنيد تماما حاصل تلاش دست‌اندركاران هنرهاي تجسمي است. اين نمايشگاه مي‌تواند افق‌هاي تازه‌اي را پيش روي مخاطبان بگشايد و آثار هنرمنداني را كه تحت تاثير مكاتب جهاني بوده‌اند و آثاري درخور اعتنا را به تصوير كشيده‌اند را به نمايش بكشد."

چليپا خاطرنشان كرد: "بعد از وقوع انقلاب اسلامي حفظ آثار ملي جزو اصلي‌ترين دغدغه‌هاي نسل هنرمندان و هنردوستان قرار گرفت. آثار اين نمايشگاه نيز به چهار نسل مربوط مي‌شود.

دكتر ايرج اسكندري، دبير نمايشگاه جنبش هنر مدرن در ادامه گفت: "در اين نمايشگاه 268 اثر از 163 هنرمند به معرض نمايش عموم گذاشته مي‌شود. از اين تعداد بيست اثر مجسمه نيز از هنرمندان معاصر به چشم مي‌خورد."

دبير نمايشگاه جنبش هنر مدرن در توضيح همايش‌هاي موجود در اين نمايشگاه گفت: "به دليل حضور مهمانان خارجي در اين همايش‌ها قرار بر اين شده است تا اين همايش در سه روز دي ماه برگزار شود. هدف از برگزاري همايش‌هاي جنبي اين نمايشگاه اين است كه برگزاري صرف نمايشگاه براي موزه هنرهاي معاصر مهم نبوده است و تحليل و بررسي اين نمايشگاه نيز به وسيله همايش‌هاي در نظر گرفته شده حائز اهميت است."

حميد سوري دبير همايش‌ها نيز افزود: "امروز به تجربه ثابت شده است كه ديگر تنها تماس با اثر هنري و درك آن كفايت نمي‌كند. بلكه امروز مي‌توان با دانستن زمينه‌هاي هنري به جنبه‌هاي علمي تئوري آن نيز پي برد و با اثر بيشتر ارتباط برقرار كنيم. اين همايش در سه روز دي ماه به نقد نمايشگاه جنبش هنر مدرن مي‌پردازد و مي‌توان از اين طريق با بهره‌مند شدن از مطالب سخنرانان، به رويكردهاي هنرمندان هنگام خلق اين آثار پي برد كه قرار است در نزديك‌ترين فرصت و با قول مساعد رييس موزه هنرهاي معاصر اين سخنراني‌ها منتشر شود."

رضا نامي، دبير اجرايي نمايشگاه گفت: "طراحي اين نمايشگاه مبتني بر تاريخ جنبش هنر مدرن است كه از ميان آثار هنرمندان چهار نسل انتخاب شده است. همين طور اگر سايزبندي‌ها و تكنيك‌هاي كاربردي چينش آثار با يكديگر همخواني ندارد، به اين دليل است كه آثار بر اساس و مبناي تاريخي چيده شده است."

نمايشگاه جنبش هنر مدرن با ارائه آثاري از هنرمندان پيشكسوت معاصر ايران امروز در موزه هنرهاي معاصر تهران افتتاح مي‌شود و تا هفته دوم بهمن ماه ادامه خواهد داشت.