هشتمين جشنواره شيخ طوسي با عنوان "جايگاه اهل بيت (ع) و تمدن اسلامي" و با هدف ارتقاء فرهنگ پژوهش و تحقيق فردا پنجشنبه 24 آذرماه در قم برگزار مي‌شود.

به گزارش خبرنگار گروه دين و انديشه "مهر"، جايگاه اهل ‏بيت (ع) در اسلام و تمدن اسلامى، مفهوم‏ شناسى اهل ‏بيت در قرآن و سنت، پيامبر و اهل‏ بيت، حقوق اهل ‏بيت، حب اهل‏ بيت، فضائل اهل ‏بيت، ولايت تكوينى و تشريعى اهل ‏بيت، علوم اهل ‏بيت، نقش اهل ‏بيت در تأسيس علوم اسلامى،اهل بيت و علم فقه، اهل ‏بيت و علم كلام و اهل ‏بيت وعلم تفسير قرآن از جمله موضوعات جشنواره شيخ طوسي است .

اهل ‏بيت و علم حديث، اهل ‏بيت و عرفان، اهل ‏بيت در نگاه انديشمندان شيعه، اهل‏ بيت از ديدگاه عالمان اهل سنت، اهل‏ بيت از منظر عرفان اسلامى، اهل‏ بيت در تفاسير اهل سنت، اهل ‏بيت در اشعار شاعران مسلمان، نقش اهل‏ بيت در احياء دين، جايگاه اهل ‏بيت در شكوفايى تمدن اسلامى، جايگاه اهل‏ بيت در وحدت اسلامى، اهل ‏بيت و دنياى جديد و اهل ‏بيت و خانواده نيز از ديگر موضوعات جشنواره شيخ طوسي اعلام شده است .

تاريخ نجف به عنوان يك شهر مقدس از زماني آغاز مي شود كه مزار امام علي(ع) در سال 170 هجري قمري / 768 ميلادي در آنجا كشف شد.  اما به عنوان يك شهر علمي براي آموزش دروس اسلامي در زمينه هاي فقه، اصول، فلسفه، تفسير و حديث اعتبار آن به زماني بر مي گردد كه شيخ طوسي در سال 448 هجري قمري / 1056 ميلادي به نجف هجرت كرد.

شيخ طوسي سال 385 در طوس ايران به دنيا آمده و در 408 هجري قمري / 1017 ميلادي به عراق رفت. هر چند اين نظر هم وجود دارد كه تدريس علوم اسلامي در نجف از قرن سوم هجري آغاز شد و در روزگار عضدالدوله از شاهان آل بويه و وزراي عباسيان كه به علما صله مي داد رونق يافت، اما تمركز و اوج نجف به عنوان يك حوزه درسي مرهون شيخ طوسي است.

اين جشنواره به همت مركز جهاني علوم اسلامي و با حضور شخصيتهاي علمي، فرهنگي و سياسي استان قم، طلاب و فضلا و فرهيختگان در تالار قدس مدرسه عالي امام خميني (ره) برگزار مي ‌شود.