به گزارش خبرگزاري "مهر"، آمريكاي لاتين منطقه اي است كه ازسوي نظام هاي ديكتاتوري مورد حمايت واشنگتن هدايت مي شود و ساكنان آن در رنج و عذاب و زورگويي هاي سردمداران خود به سر مي برند و اغلب اوقات مظنونين ناپديد و يا شكنجه مي شوند.حال چطور مي توان به حرف هاي وي اعتماد كرد.
به نوشته روزنامه لوموند، رئيس جمهوري آمريكا اين سخنان را در پاسخ به اتهامات مطرح شده ازسوي روزنامه "واشنگتن پست" عليه سرويس هاي اطلاعاتي آمريكا كه متهم به جابجايي غيرقانوني افراد و انتقال آنان به خارج از آمريكا و در زندان هاي مخفي معروف به "پايگاه هاي سياه" شده اند، بيان كرد.
بوش و تصاوير كشته شدگان جنگ عراق
اين روزنامه نوشت : آيا مي توان اين سخنان را باور كرد؟ مطمئنا خير. آيا وي براي تسخير عراق تاكيد نكرد كه رژيم "صدام حسين" با شبكه تروريستي "القاعده " رابطه داشته است و بغداد سلاحهاي كشتار جمعي در اخيتار دارد؟ دو دروغ بزرگ كه واشنگتن به بهانه آنها جنگي پيشگيرانه را به راه انداخت كه به غير از كشته شدن هزاران عراقي، بيش از دو هزار سرباز آمريكايي نيز جان خود را در اين جنگ از دست دادند.
به نوشته اين روزنامه ، بوش ديگر قابل اطمينان نيست به ويژه در رابطه با شكنجه. براساس گزارش هاي موسساتي همچون "صليب سرخ بين المللي"، سازمان عفو بين الملل و سازمان ديده بان حقوق بشر، مقامات آمريكايي از زمان حملات 11سپتامبر تاكنون در جنگ عليه تروريسم بين المللي ، كنوانسيون هاي ژنو درباره رفتار با زندانيان و حتي كنوانسيون سازمان ملل عليه اعمال شكنجه را به اجرا در نياوردند.
لوموند افزود : دولت بوش قوانين بازي را عوض كرده است. اين كشور پس از حملات 11 سپتامبر دادگاه هاي فوق العاده برقرار كرد و در خارج از خاك آمريكا و به دور از هرگونه محكمه اي ، بازداشتگاه هاي زندانيان جنگي همچون بازداشتگاه "گوانتانامو" را ايجاد كرد.
آمريكا با ناميدن اين زندانيان به عنوان زنداني جنگي از كمك هاي كنوانسيون ژنو به آنها جلوگيري به عمل آورد.
طرح "آلبرتو گونزالس" نومحافظه كار و مشاور سابق جرج بوش نيز در همين زمينه است: آمريكا نبايد به خاطر احترام به حقوق بشر ضعيف شود.
دستگيري مظنونين به اعمال تروريستي توسط نيروهاي آمريكايي
گونزالس در دو گزارش خود در ماههاي فوريه و اوت سال 2002 ميلادي ، حقوق مربوط به شكنجه را تغيير شكل داد. اين طرح جديد اكنون در آمريكا به طور جبران ناپذيري بر سلامت جسمي زندانيان تاثير مي گذارد. براين اساس، هرگونه شكنجه اي قانوني و مشروع است.
به گزارش مهر، در ادامه اين گزارش آمده است :جاي تعجب نيست كه از دسامبر سال 2002 ميلادي در بازداشتگاه هاي آمريكايي ها در "بگرام" در افغانستان استفاده از شكنجه ازسوي نيروهاي آمريكايي قاعده مند و برنامه ريزي مي شود. زندانيان در اين بازداشتگاه ها در سلول هاي خود با زنجير بسته شده اند و مرتبا مورد ضرب وشتم قرار مي گيرند. نوع ديگري از شكنجه آنان اين است كه به قدري آب در دهان آنان مي ريزند تا خفه شوند. بسياري از آنان نيز در زير اين شكنجه ها جان سپرده اند.
نيويورك تايمز اعلام كرد كه براساس تحقيقات صورت گرفته ، شكنجه زندانيان ازسوي نظاميان آمريكايي كه اغلب بدون بازجويي آنان را تحت اين گونه اعمال قرار مي دهند، به صورت عادي و يك روش معمولي درآمده است.
تحقيقات نشان مي دهد كه تكنيك هاي به كار رفته ازسوي نظاميان گردان 519 اطلاعات نظامي آمريكا در بگرام در بازداشتگاه "گوانتانامو" به آنان آموزش داده شده است و افراد همين گردان سپس وظيفه هدايت بازجويي هاي خشونت آميز در زندان معروف "ابوغريب" در نزديكي بغداد را برعهده داشته اند.
شكنجه گر زن آمريكايي در زندان ابوغريب
تحقيقات ديگري نيز نشان دادند كه سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا) مظنونين را از اقصي نقاط جهان ازجمله آلمان، ايتاليا و سوئد به كشورهاي دوست خود ازجمله عربستان سعودي، اردن و مصر كه شكنجه در اين كشورها نامحدود است، منتقل كرده است.
اخيرا گزارش هاي ديگري تاييد كردند كه سازمان سيا يك شبكه سازمان يافته از زندان هاي مخفي در اقسا نقاط جهان در اختيار دارد كه سازمان عفو بين الملل از اين زندان ها به عنوان "گولاگ عصر ما" نام برد كه برخي از اين زندان ها در كشورهاي اتحاديه اروپا همچون لهستان و روماني قرار دارد. (گولاگ، زندان هاي معروف و مخوف در اتحاد جماهير شوروي بوده است).
به گزارش مهر، اين طرح كه از لحاظ قضايي و اخلاقي، نفرت آور به شمار مي رود به علاوه نشان از مصيبتي براي اعتبار و حيثيت معنوي آمريكايي ها در جهان دارد. آمريكا كه با تهديد تروريسم روبه رو است، مشاهده مي كنند كه مسئله شكنجه براي وي به يك دوراهي سياسي مركزي درآمده است.
"جان مك كين" سناتور جمهوري خواه آمريكا در مباحثه با "ريچارد چني" معاون رئيس جمهوري آمريكا يادآوري كرد كه از آنجايي كه يك دولت دمكراتيك هرگز نبايد مجازات هايي را عليه يك انسان اعمال كند، عظمت دمكراسي در توانايي آن در ممنوع كردن به كارگيري برخي اعمال خشونت آميز است. ازجمله آن مي توان به شكنجه اشاره كرد.
مجلس سناي آمريكا منع شكنجه را تصويب كرد!
اين درحاليست كه مجلس نمايندگان آمريكا هفته گذشته در پي اعتراضات گسترده و انتقادهاي شديدي كه از دولت بوش ايجاد شد، حمايت خود را از قانون منع شكنجه و محدود كردن تاكتيك هاي بازجويي در مراكز بازداشتي و زندان ها در آمريكا اعلام كرد.اين تصميم در حالي اتخاذ شد كه مجلس نمايندگان اعلام كرد كه همه سناتورهاي پارلمان آمريكا بايد درباره رفتار با زندانيان متفق القول باشند.
بر پايه اين گزارش، 308 نفر از نمايندگان آمريكا در مقابل 122راي مخالف به پيشنهادهاي جان مك كين راي مثبت دادند كه در اين پيشنهاد هر نوع رفتار "ظالمانه و غير انساني" با بازداشت شدگان ممنوع شده است. اين پيشنهاد هنوز لازم الاجراء نشده است، اما داراي بار سياسي مهمي است.
ازسوي ديگر، در روزهاي اخير چندين تن از فعالان حقوق بشر آمريكا ضمن انتقاد از شكنجه هاي بازداشت شدگان در زندان هاي آمريكايي، خواهان بازديد از زندان گوانتانامو در كوبا شده اند.
هم اكنون در بازداشتگاه گوانتانامو حدود 500 نفر زنداني هستند كه اكثريت آنها در افغانستان و پس از سال 2001 ميلادي دستگير شده اند، اما دولت جرج بوش اجازه نمي دهد جامعه جهاني وضعيت آنها را كنترل كند و اين نقض آشكار حقوق بشر محسوب مي شود.
بوش از روشي جديد براي اعتراف گرفتن مي گويد
باوجود تمامي اين اظهارات و تاكيدات ازسوي مقام هاي آمريكايي براي منع شكنجه، اما مي بينيم كه جرج بوش بار ديگر با سخناني تمامي اين تلاش ها را نقش بر آب مي كند. وي گفت: "آمريكا روش هاي جديدي را براي بازجويي و اعتراف گرفتن انتخاب كرده است."