به گزارش خبرنگار سياسي خبرگزاري "مهر"، دراين مذاكرات كه دور اول آن ساعت 10:30امروز به وقت وين (ساعت 13 به وقت تهران ) درسفارت فرانسه در وين آغاز خواهد شد، هياتي به سرپرستي جواد وعيدي معاون امور بين الملل دبير خانه شوراي عالي امنيت ملي و متشكل از محمد نهاونديان معاون اقتصادي دبير خانه اين شورا، محمد سعيدي معاون اموربين الملل و برنامه ريزي و همچنين دكتر مهدي خانيكي از معاونين سازمان انرژي اتمي ، محمد مهدي آخوندزاده نماينده ايران در آژانس بين المللي انرژي اتمي، علي اكبر سلطانيه معاون مديركل امور سياسي و بين الملل و تعدادي از كارشناسان وزارت امورخارجه و دستياران وزير به نمايندگي از ايران شركت خواهند كرد .
اروپا نيز اعلام كرده است كه اين مذاكرات در سطح مديران كل سياسي برگزار خواهد شد و محور آن گفتگو درباره مذاكرات آتي ايران و سه كشور اروپايي خواهد بود. قرار است دور دوم اين مذاكرات يك روزه نيز عصر امروز در دفتر نمايندگي ايران در وين برگزار شود .
يك منبع آگاه ديپلماتيك وين درگفتگو با خبرنگار "مهر"، درمورد اينكه آيا آژانس درجريان مذاكرات امروز خواهد بود يا خير گفت : كار فني ايران با آژانس به خوبي و شفافيت و در مسيري عادي است و آژانس نماينده اي در مذاكرات ندارد. وي اضافه كرد: مذاكرات حداكثر به يك توافق اوليه براي ترسيم چارچوبي براي ادامه كار منجر خواهد شد و احتمالا دور بعدي مذاكرات به بعد از تعطيلي سال نوي ميلادي و نيمه دوم ژانويه موكول خواهد شد.
بنابرشنيده هاي "مهر"، سه كشور اروپايي در پاسخ نامه دكتر علي لاريجاني دبير شوراي عالي امنيت ملي براي دعوت به از سر گيري مذاكرات موضوعات بسياري از جمله غني سازي اورانيوم، تاسيسات هسته اي ، دستگاه هاي سانتريفيوژ، حتي مسائلي خارج از حيطه هسته اي را مطرح ساخته اند و اين در حالي است كه مقامات جمهوري اسلامي ايران بارها اعلام كرده اند پيشنهاد ايران براي از سر گيري مذاكرات صرفا با محوريت راهكارهاي اعتماد سازي و زمان بندي از سر گيري فعاليت كارخانه غني سازي اورانيوم نطنز خواهد بود .
پيش تر در رسانه ها درخواست بررسي طرحي به نام طرح مسكو مبني بر غني سازي فراورده هاي نهايي كارخانه UCF اصفهان از جمله گاز هگزافلورايد اورانيوم در خاك روسيه در مذاكرات ايران و اروپا از طرف اروپايي به ميان آمد كه مقامات ايران در پاسخ به خبرنگاران با اعلام اينكه چنين طرحي هيچ گاه به ايران ارائه نشده است ، مخالفت قطعي خود را با محروم شدن ايران از غني سازي در خاك خود اعلام كردند . اما يادآور شدند كه از هر طرحي كه به كنسرسيوم مشترك توليد سوخت با محوريت ايران منجر شود استقبال مي كنند.
در مقابل مقامات ايران اعلام كردند كه طرح هاي متعددي براي اعتماد سازي و بررسي در مذاكره با اروپا در دست دارند كه مي تواند در جلب اعتماد جهاني موثر باشد .
اين در حالي است كه اروپا طرح مشاركت هسته اي كشورها و دولت هاي خارجي در كارخانه غني سازي نطنز را نيز كه چندي پيش از سوي رييس جمهوري اسلامي ايران مطرح شد همچنان بي پاسخ گذاشته است .
براين اساس تحليلگران و مسوولان سياسي كشور ، گفتگو هاي پيش رو را مذاكراتي دشوار مي دانند . امري كه مقامات اروپا نيز بر آن اذعان كرده اند.
مذاكرات ايران با فرانسه انگليس و آلمان پس از نقض تعهدات اروپا، نسبت به توافقنامه پاريس و همچنين ناديده گرفتن حقوق ايران در پيشنهاد 5 آگوست گذشته اين سه كشور قطع شده بود .