دكتر حسن آذري پور عضو كميته كشوري كنترل دخانيات در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" افزود: تحقيقات اثر منفي استعمال دخانيات در بهره هوشي افراد مصرف كننده آن و فعاليتهاي عاطفي و رفتاري نوجوانان را ثابت مي كند.
وي اظهار داشت: تحقيقان نشان داده افراد سيگاري از افراد غير سيگاري از بهره هوشي و يا IQ كمتري برخوردار هستند كه ميزان آن هم بستگي به تعداد نخ سيگار مصرفي دارد ؛ به گونه اي كه هر چه تعداد نخ سيگارهاي مصرفي بيشتر باشد اين امر موجب كاهش بيشتر IQ مي شود.
عضو كميته كشوري دخانيات تصريح كرد: در رفتارهاي عاطفي هم ارتباط معكوسي بين مصرف مواد دخاني نظير سيگار كشيدن و ضعف عواطف افراد با ديگران به اثبات رسيده است ؛ به طوري كه رشد عواطف در سيگاري ها كندتر است و اين افراد از نظر عاطفي وابستگي كمتري به ديگران دارند.
وي با اشاره به ارتباط سيگار با قدرت منطق افراد ، اظهار داشت: ثابت شده قدرت استدلال در سيگاري ها ضعيف تر از افراد غير سيگاري است.
آذري پور گفت: تاثير استعمال مواد دخاني تاثيري بر روي حجم و اندازه مغز ندارد اما در تكامل مغز كه به توسعه كاركردي و شناختي مغز، بهره هوشي، روابط عاطفي و قدرت استدلال و منطق مربوط مي شود، تاثير منفي مي گذارد.
عضو كميته كشوري دخانيات ادامه داد: اعتياد به مواد مخدر اين اثرات منفي را بر روي مصرف كننده تشديد مي كند و هرچه اين امر در سنين پايين تر اتفاق بيفتد، اثرات زيان بار ناشي از مصرف مواد مخدر بر روي مغز شديد تر مي شود.
وي اثرات روان افزايي نيكوتين را اغلب مربوط به سنين نوجواني دانست و افزود: اعتياد زايي نيكوتين در سنين پايين تر بيشتر است؛ زيرا شايعترين سني كه افراد انگيزه و استقبال بيشتري براي مصرف سيگار دارند شامل سنين 10 تا 19 سال شده و پس از آن يعني سنين 20 تا 25 سالگي احتمال اعتياد به مواد مخدر كمتر مي شود .