دكتر سيد تقي نوربخش در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري مهر افزود: در گذشته پزشكان اغلب به مناطقي نظير كشورهاي آفريقايي اعزام مي شدند كه ضمن برخورداري از حقوق بسيار پايين، در معرض آلودگي ها و بيماريهاي خطرناكي نظير ايدز نيز قرار داشتند . بنابراين در زمينه اعزام پزشكان به خارج از كشور بايد منافع آنها نيز در نظر گرفته شود.
وي اظهار داشت: تعداد پزشكان در مقايسه با جمعيت كشور در حد استاندارد است به گونه اي كه براي هر جمعيت يك هزار نفري در كشور يك پزشك وجود دارد اما در مورد توزيع اين تعداد پزشك در كشور دچار مشكلاتي هستيم . چون تعرفه هاي ترجيحي در نظر گرفته شده براي جذب پزشك در مناطق محروم ، هنوز ساماندهي و تحقق نيافته است . بنابراين همچنان مشكل توزيع پزشك در كشور وجود دارد.
نوربخش با بيان اينكه كمبود تعداد پزشكان متخصص در برخي رشته ها وجود داشته اما مشكلي در مورد تعداد پزشكان عمومي در كشور وجود ندارد، گفت: با توجه به مجموع تعداد پزشكان، كشور توانايي اعزام آنها به ساير كشورها را داشته و مي تواند براي كشور مفيد باشد چون از يك سو تا حدي باعث رفع مشكل بيكاري و اشتغال پزشكان مي شود و از طرف ديگر موجب صدور خدمات جامعه پزشكي به مردم نيازمند ديگر كشورها خواهد شد.
عضو شوراي عالي نظام پزشكي تصريح كرد: اعزام پزشكان به كشورهاي ديگر ضمن افزايش ورود ارز به كشور و ايجاد رونق اقتصادي، باعث اشاعه فرهنگ اسلامي در آن كشورها مي شود . همچنين از اين طريق با ارائه خدمات پزشكي، مشكلات بهداشتي و درماني افراد نيازمند به اين خدمات نيز رفع خواهد شد.
وي افزود: هم اكنون با توجه به توانايي هاي علمي پزشكان كشور و هزينه سنگين تربيت نيروي پزشك ، حتي بسياري از كشورهاي اروپايي تمايل به استفاده از نيروهاي خارجي دارند . بنابراين اعزام پزشكان به كشورهاي ديگر با در نظر گرفتن شرايط آن كشورها و برنامه ريزي مناسب مي تواند در انتقال تكنولوژي روز نيز موثر واقع شود.