خبرگزاري "مهر" - گروه دين و انديشه : كتاب نقد قرائت ايدئولوژيك از اسلام در پاسخ به سوالات و مدعيات كتاب نقد قرائت رسمي از دين تاليف دكتر مجتهدي شبستري است. كتاب نقد قرائت رسمي از دين نماينده يك طرز تفكر مخالف و منتقد مباني عقيدتي حكومت اسلامي است. در واقع پديده مهم جمهوري اسلامي ايران در قرن بيستم همچنان كه فيلسوفان اجتماعي غرب همچون ميشل فوكو و هابرماس را به تحليل هاي جالب توجه و ناخواسته اي بر انگيخت، نويسندگان و روشنفكراني از داخل و خارج از كشور را نيز به چالش فكري كشاند و دانش و باور آنها را درباره دين و جنبه هاي آن سنجش كرد.
مولف كتاب نقد قرائت ايدئولوژيك از اسلام سعي كرده است با تحليل آراي دكتر شبستري آن را به بوته نقد درآورد. موضوعات متنوعي مانند انسان مداري، عقلانيت، هرمنوتيك، منطق فهم دين، تفسير متن، مشروعيت ديني، مشروعيت عقلاني، زبان دين، زبان دموكراسي كه در كتاب نقد قرائت رسمي از دين مورد بحث واقع شده و به زعم نويسنده تعاريف جامع و مانعي از آنها حاصل شده است، توسط نويسنده كتاب حاضر به چالش كشيده شده است.
مولف كتاب حاضر در پيشگفتار كتاب نوشته است : " ممكن است در نگاه اول تفصيلي بودن چنين كتابي غير متعارف باشد. زيرا غالبا يك اثر در قالب يك مقاله يا كتاب مختصر ارائه مي گردد. اما اگر بپذيريم كه مباحث اين كتاب صرفاً بيان ديدگاه يك شخص پيرامون حكومت اسلامي نبوده كه ديدگاه جمعي مجريان سكولار است آنگاه خواهيم پذيرفت كه نقد آن بايد مبسوط و توام با تامل باشد. از اين رو تلاش كرديم نقد اين جريان سياسي در فرايندي سه مرحله اي يعني تبيين، تحليل و نقد متن به سرانجام مطلوب برسد ".
مولف كتاب همچنين تاكيد كرده است : " برداشت كلي ما از نقد مجتهد شبستري آن است كه اين نقد از يك منظر كاملا ايدئولوژيك و وفادار به مباني و مفاهيم سياسي در غرب ايراد شده است ".
كتاب از چهار بخش تشكيل شده است كه عبارتند از: 1- تبيين نگرش و گروش، 2- تحليل گفتمان بشري، 3- نقد قرائت ايدولوژيك از دين، 4- نسبتها.