رشيد جعفري جلالي نماينده كرج گفت: ما با كسري گاز در داخل مواجه هستيم و به هيچ عنوان گاز مازاد براي فروش نداريم، با اين وجود وزارت نفت چه توجيهي براي فروش گاز دارد.

به گزارش خبرنگار پارلماني "مهر"، رشيد جعفري جلالي در جمع خبرنگاران در مورد قرارداد فروش گاز كه مورد سوال يكي از خبرنگاران بود، اظهار داشت: آنچه در مورد انتقال گاز به ويژه قرارداد اخير كه آقاي نژاد حسينيان منعقد كردند و آنچه اعلام شده اين است كه ظرف 23 سال 3/4 ميليارد دلار عايدات جمهوري اسلامي است كه با يك ضرب و تقسيم از آنچه كه در حال رخ دادن است، مدعي هستيم كه سالانه حدود 30 ميليارد دلار به علت عدم تزريق گاز به مخازن نفتي، خسارت به ايران وارد مي شود.

وي خاطرنشان كرد: در هر متر مكعب بين 3 تا 4 سنت گاز ما به فروش مي رود، در صورتي كه اگر 115 متر مكعب گاز را به مخازن نفتي تزريق كنيم از هر 115 متر مكعب يك بشكه نفت استحصال مي شود كه يك بشكه نفت را اگر معادل 50 دلار حساب كنيم مي شود 5 هزار سنت و اگر اين 5 هزار سنت را تقسيم بر 115 متر مكعب گاز كنيم رقمي معادل 5/43 نسبت به ما مي دهد.

اين عضو كميسيون امنيت ملي مجلس تصريح كرد: يعني ما با 115 متر مكعب گاز مي توانيم يك بشكه نفت به دست آوريم كه 50 دلار ارزش دارد  وداريم اين 115 متر مكعب را به جاي هر متر مكعب 5/43 سنت در حقيقت 3 تا 4 سنت مي فروشيم.

جلالي با طرح اين سوال كه پاسخ اين محاسبه چيست و وزارت نفت چه توجيهي براي فروش گاز دارد؟ گفت: آنچه امروز ما با آن مواجه هستيم كسري گاز در داخل است و و ما اصلا گاز مازاد براي فروش نداريم .

وي افزود: امروز بايد ببينيم چه آن گازي را كه مي خواهيم به ميادين نفتي تزريق كنيم و چه آن گازي را كه در صنايع پايين دستي (پتروشيمي، نيروگاهها و مصارف خانوارها) مجموع آن ها با هم در حال حاضر چيزي حدود 700 ميليون متر مكعب است و آنچه كه در حال حاضر توليد مي كنيم 400 ميليون متر مكعب است و 300 ميليون متر مكعب با تراز منفي مواجه است و يعني بايد آن را توليد و به داخل تزريق كنيم.

عضو كميسيون امنيت ملي و سياست خارجي مجلس با تاكيد بر اينكه با اين توضيحات چه توضيحي براي صدور گاز داريم؟ افزود: نه به لحاظ اقتصادي نه به لحاظ داخلي در هر دو صورت ما هيچ توجيهي براي صدور گاز داريم؟

جلالي اظهارداشت: نه به لحاظ اقتصادي نه به لحاظ داخلي در هر دو صورت ما هيچ توجيهي براي صدور گاز در حال حاضر نداريم و اگر اين قراردادها بسته شده است پيشنهاد مي كنم روزانه براي هر بشكه نفتي كه با تزريق گاز استحصال مي كنيم حتي اگر بدون هيچ گونه چشم داشتي و به صورت بلاعوض به كشورهايي كه با ما قرارداد گاز دارند به معادل هر بشكه نفت حدود 10 دلار به آنها بپردازيم و به حساب آنها بريزيم باز هم به نفع ما است كه گاز را صادر نكنيم.

رشيد جلالي تصريح كرد: يعني گاز 4 سنتي را نفروشيم و روزي 10 دلار به حساب آنها بريزيم، اما گاز را نگه داريم گاز 4 يا 3 سنت به فروش مي رود، اما اگر به آنها 10 دلار بدهيم گاز را نگه داشته ايم و 50 دلار در اختيار داريم و اين ميان 40 دلار به نفع ما است.

وي در مورد اين پيشنهاد كه در مورد اثبات آن هم تاكيد داشت، تصريح كرد: اگر ما قراردادمان را لغو كنيم و معادل هر بشكه نفت 10 دلار به حساب آنها بريزيم، باز هم ما برنده هستيم. من مدعي اين برد هستم و پاسخ سوالات را مي دهم و اين را در مجلس طرح مي كنم.

جلالي در پاسخ به اين سوال كه آيا اين پيشنهاد را در قالب سوال مطرح مي كنيد گفت: در حد مصاحبه خواهد بود و بيشتر منظور اين است كه اين پيشنهاد و ادعا يك پشتوانه علمي و محاسباتي و اطلاعاتي دارد و يك ادعاي بي پشتوانه نيست.

نماينده كرج در پاسخ به اين كه نظر شما نسبت به كدام قرارداد است اظهار داشت:  فروش گاز به هر كجا كه باشد، است. گاز ما در هر صورت بين 3 تا 6 سنت به فروش مي رود و بيشتر از اين نيست و قرارداد اخير هم بين 3 تا 4 سنت است.

وي افزود: اول اينكه به لحاظ ريالي به صرفه نيست و ديگر اينكه گاز ماده اي است كه ما اين ماده را با توجه به اينكه براي صدور نفت استحصال نفت و صيانت از مخازن نفتي احتياج داريم، بيشتر سود مي كنيم. ما الان بايد 560 ميليون متر مكعب گاز در روز به مخازن نفتي تزريق كنيم كه تازه اين گاز باز هم ذخيره مي شود و مثل حسابي است كه از بانكي بر مي داريم و به بانك ديگر واريز مي كنيم و هزينه اي جز كار فرد براي انتقال براي ما نخواهد داشت.

جلالي خاطر نشان كرد: اين 560 متر مكعب كه ما احتياج داريم براي تزريق، آنچه خود دولت اعلام كرد 270 ميليون متر مكعب در روز را در برنامه گذاشته است و اگر صحت داشته باشد در حال حاضر 70 تا 80 ميليون متر مكعب را تزريق مي كند و يعني همين جا 190 ميليون متر مكعب تراز منفي داريم و هنوز به 560 ميليون متر مكعب نرسيده ايم و اين در حالي است كه 270 ميليون متر مكعب را بپذيريم. بنابراين آخرين مطلب و مهمترين مطلب اين است كه فروش گاز به هيچ وجه به صرف ما نيست.

جلالي گاز و نفت را دو رقيب يكديگر دانست و گفت: وقتي يك كشوري صادر كننده دو كالا است كه با هم رقابت دارند در حقيقت خود آن كشور در كاهش قيمت يكي از اين كالاها كمك مي كند. به عنوان مثال وقتي گاز فروش مي رود قيمت خود به خود پايين مي آيد و فروش گاز ها روي قيمت نفت اوپك تاثيرات منفي مي گذارد.