برهان رياضي در گفتگو با خبرنگار اجتماعي خبرگزاري "مهر" افزود: بيشتر درختان درون و اطراف پايتخت بدون رعايت استاندارد و در نظر گرفتن نكات ايمني كاشته شده اند.
وي خاطر نشان ساخت: بسياري از درختاني كه در شهر كاشته شده اند با حساسيت زايي ، جلوگيري از تابش آفتاب كافي بر زمين ، شاخه هاي بسيار بلند ، ريشه هاي بسيار عميق ، نياز به آبياري فراوان و طول عمر كوتاه و.... نه تنها باري از مشكلات آلودگي هوا و كمبود نشاط در جامعه را حل نكرده است ، بلكه مشكلات جديدتري به همراه آورده اند.
متخصص محيط زيست طبيعي تاكيد كرد: بيشتر درختاني كه در بزرگراهها و معابر داخلي تهران كاشته شده اند هنگام رانندگي نور اتومبيل طرف مقابل را مي گيرند و ريشه هاي عميق آن منجر به فرسودگي زود هنگام آسفالت خيابانها مي شود.
رياضي تاكيد كرد: نياز درختان موجود در بزرگراهها و همچنين خيابانهاي درون شهر در تابستان موجب سرريز آب و در زمستان منجر به يخ زدگي خيابانها مي شود.
وي ادامه داد: آبياري اين گونه از درختان به ماشين ها و شلنگ هاي بزرگي نياز دارد كه همين عامل در مكان هايي كه اتومبيل ها با سرعت فراوان در آن رفت و آمد مي كنند منجر به كندي تردد و تصادف مي شود.
عضو هيات علمي گروه محيط زيست دانشگاه آزاد علوم تحقيقات افزود: ريشه هاي متحرك درخت شكننده و كوتاه عمر مانند بيد ، هنگام فصل داغ تابستان تنها موجب آسيب پذيري درخت خواهد شد.
وي كاشت درختان هميشه سبز ، كاج ، چنار و سرو نقره اي را در كنار بزرگراهها زيان بار دانست و گفت: اين گونه دختان در روزهاي يخ زده زمستاني از تابش آفتاب و جذب رطوبت جلوگيري مي كنند. علاوه بر آن شاخه هايشان زير بارش برف سنگين مي كشند.
رياضي با تاكيد بر اينكه درخت هاي شهر بدون اصول خاص ساخته شده اند ، افزود: تهران به سياستگذاري جنگل داري شهري نياز دارد و مسئولان بايد علاوه بر كاشت ، به داشت درختان نيز توجه كنند.
وي درختان را موجودات فراموش شده شهر دانست و گفت: بايد براي رفع مشكل آلودگي هوا ، دست اندركاران به نمونه هاي جنگل كرانه اي شهري توجه بيشتري نشان دهند و با ساخت جنگل در اطراف شهر ، به پايتخت اجازه نفس كشيدن بدهند.