دكتر محمد حسين همافر در نشست مطبوعاتي بيست و يكمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر كه صبح امروز با حضور داريوش پيرنياكان، حميد رضا اردلان، حسن رياحي و مجيد لطيفي سرشت برگزارشده بود، با اعلام اين مطلب گفت:تاكنون هيچ محدوديت كتبي و شفاهي از طرف وزارت فرهنگ و ارشاد به ما تحميل نشده است. بحث كمبود بودجه كه شامل همان بودجه هشت ميليارد و پانصدميليون توماني است شامل بخش ما هم شده است .
وي افزود: از دو ميليارد و 200 ميليون تومان بودجه تاكنون 800 ميليون به ما تعلق گرفته است كه بيش ار 500 ميليون آن صرف هرينه هاي هميشگي شده است.
هما فر خاطرنشان كرد: اگر همه در بخش بودجه با كمبودهايي رو به رو هستيم از مركز برنامه ريزي و بودجه است و خوشبختانه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي كوچكترين كم كاري نكرده است.
همافر رويكرد اين دوره از جشنواره را توجه به جوانان دانست و افزود: امسال20 گروه جديد به شركت كنندگان اضافه شده كه علاوه بر جوانان بودن كيفيت بالاي آنهاست همچنين بايد متذكر شدم كه در بيست و يكمين جشنواره بين المللي موسيقي فجر, بيشترين گروههاي اركستر و گروه ها بويژه بانوان را خواهيم داشت.
وي پرداختن به بخش ويژه موذن زاده اردبيلي را يك اداي دين به موسيقي مذهبي دانست كه موسيقي ما را از تنگناهاي تاريخي نجات داده است.
رئيس دفتر موسيقي با اشاره به 140 گروه هاي متقاضي شركت در جشنواره, اظهار داشت : به خاطر تنگناهاي بودجه اي به ناچار برخي گروهها حذف شدند و طبيعي است كه بعد از هر تغيير و تحول در جامعه اين مسائل پديد مي آيد.
حميد بني اردلان دبير بخش موسيقي نواحي جشنواره نيز در ادامه سخنان " همافر" گفت: در تداوم نگاه جشنواره نواحي بخش موسيقي نواحي جشنواره فجر هم همان نگاه تخصصي را دنباله مي كند و اين بار به موضوع منظومه و منظومه سرايي خواهد پرداخت ؛ اين منظومه هاي سركش زيبا بيانگر و راوي تاريخ و فرهنگ اين مملكت است كه در هر كدام از نقاط كشور پهناورمان در زندگي مردمان رايج است.
وي در ادامه با اشاره به حضور چند پژوهشگر جوان, تصريح كرد: در بخش ديگري از اين جشنواره با دعوت از چند" آنتوموزيكو لوژيست "سعي داريم ميان واژگان و كاربرد آنها ارتباط برقرار كنيم.
داريوش پيرنياكان ( دبير بخش پژوهشي موسيقي رديفي ) به عنوان يكي ديگر از حاضران در جلسه گفت: در بخش نظري موسيقي رديفي ما به بررسي بداهد نوازي در موسيقي ايران شيوه هاي نوازندگي كمانچه و مكتب هاي آوازي خواهيم پرداخت.
وي با اشاره به اهميت بداهه نوازي در موسيقي رديفي و برابر دانستن آن با آهنگسازي گفت: سعي ما بر اين است كه با دعوت از كساني چون" داريوش طلايي " ، "محسن نفر", " ارشد طهماسبي" و چند نوازنده ديگر اين مقوله را به بحث و بررسي بگذاريم.
"پير نياكان " همچنين درباره بخش بررسي شيوه هاي نوازندگي كمانچه, اظهار داشت و كمانچه جز سازهايي بوده است كه از نظر تكنيك به دليل ورود ويلن بعد از دوره قاجار مورد اغفال و بي توجهي قرار گرفته است كه با حضور استادان" مهدي آذرسينا" و" علي اكبر شكارچي" به اصالت آن خواهيم پرداخت.
وي درباره بخش بررسي شيوه هاي آوازي در ايران گفت : عرصه آواز خواني در ايران با اختلاط روبه رو بوده است. همه جوانان امروز شبيه شجريان مي خوانند در حالي كه براي اين كار خود شجريان وجود دارد.
" فرزين پيروزپي" ( مدير بخش بين الملل جشنواره ) نيز با اشاره به اسامي گروههاي شركت كننده خارجي گفت : در اين دوره از جشنواره گروههايي از كشور هاي آلباني ، آذربايجان ، افغانستان ، ارمنستان ، فرانسه ، هلند ، ايتاليا ، لهستان ، اوكراين ، تاجيكستان و هند حضور خواهند داشت .