قارس نوشت: بر اساس اسنادی که به تازگی توسط ادوارد اسنودن پیمانکار سابق آژانس امنیت ملی آمریکا افشا شده، این نهاد جاسوسی از نوامبر سال 2011 تا فوریه سال 2012 به دنبال یافتن راههایی برای هک کردن گوگل پلی و فروشگاه های مشابه عرضه برنامه های تلفن همراه بوده است.
برای این کار از برنامه ای موسوم به Xkeyscore استفاده شده که وظیفه اصلی آن نظارت و کنترل اینترنت بوده است. از جمله دیگر کارکردهای این برنامه بررسی ترافیک داده هر گوشی همراه و ردگیری جریان ترافیک میان گوشی و برنامه های مختلف عرضه شده در این فروشگاه ها بوده است.
در نهایت به منظور جاسوسی از فروشگاه های برنامه های تلفن همراه طرحی موسوم به Irritant Horn یا شیپور محرک به اجرا درآمده است. در قالب این طرح بدافزارهایی در فروشگاه های مذکور نصب می شد تا در زمان اتصال گوشی های هوشمند هدف به آنها امکان جاسوسی از داده های رد و بدل شده فراهم گردد و به عنوان مثال مشخص شود چه برنامه هایی انتخاب و نصب شده اند.
بخش قابل توجهی از این جاسوسی ها در زمان وقوع انقلاب های عربی در کشورهای مصر، تونس و ... صورت گرفته و نهادهای اطلاعاتی غربی با ردگیری میلیون ها گوشی تلفن همراه تلاش کرده اند زودتر از سایرین از وقایع آتی در این کشورها مطلع شوند. همین مساله نشان می دهد آژانس امنیت ملی آمریکا بر خلاف ادعاهای خود از این ابزار جاسوسی هم برای حفاظت از ایالات متحده و مقابله با تروریسم استفاده نکرده است.
بخش دیگری از اسناد افشا شده توسط اسنودن نشان می دهد که آژانس امنیت ملی آمریکا و نهادهای اطلاعاتی همکار آن در کانادا، استرالیا، نیوزلند و بریتانیا پس از یافتن چند حفره امنیتی در مرورگر اینترنتی موبایلی UC Browser که توسط نیم میلیارد نفر در شرق آسیا مورد استفاده بوده، تصمیم گرفته اند این آسیب پذیری ها را افشا نکنند و از آنها برای سرقت اطلاعات سواستفاده کنند.
این امر به قیمت سواستفاده هکرها و جانیان آنلاین از حفره موجود تمام شده و برخی اطلاعات حساس گوشی ها از جمله شماره هایIMSI و IMEI آنها به همین شکل سرقت شده است.