خرم آباد – رئیس سازمان ادبیات و هنری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس گفت: متاسفانه تا کنون کتاب برجسته ای از رزم مردم لرستان در دوران دفاع مقدس چاپ نشده است.

به گزارش خبرنگار مهر، سردار گلعلی بابایی ظهر یکشنبه در مراسم اختتامیه نخستین جشنواره کتاب سال دفاع مقدس لرستان با اشاره به سوم خرداد ماه سالروز فتح خرمشهر اظهار داشت: عملیات بیت المقدس یکی از سخت ترین عملیات های دوران هشت ساله دفاع مقدس بود که منجر به آزادسازی خرمشهر شد.

وی با بیان اینکه این عملیات در شرایطی انجام شد که نیروها باید گام به گام در آن هوای گرم خوزستان به سمت دشمن پیش می رفتند، تصریح کرد: ایستادگی دشمن نیز غیرقابل تصور بود چراکه خرمشهر برای دشمن به مثابه بالشی بود که بصره در آن آرمیده بود.

فرهنگی که خرمشهر را با دست خالی آزاد کرد را ترویج دهیم

رئیس سازمان ادبیات و هنری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با تاکید بر اینکه با همه اقدامات و ترفندهای دشمن این همت نیروهای ایرانی بود که در چنین روزی خرمشهر را به آغوش ایران بازگرداند، افزود: باید به ترویج فرهنگی که باعث شد خرمشهر را با دست خالی آزاد کنیم بپردازیم.

سردار بابایی با اشاره به اینکه الگوهای بسیاری را می توان از دل این فرهنگ ایثار و شهادت در دوران دفاع مقدس به دست آورد، گفت: برگزاری اینگونه جشنواره ها نیز گام موثری برای ترویج این فرهنگ غنی خواهد بود.

وی با بیان اینکه رهبر فرزانه انقلاب جنگ را به نقاشی زیبایی تشبیه می کند که آن را در دور دست می بینیم و این باعث می شود تمام زوایا و تار و پود آن را متوجه نشویم، تصریح کرد: وظیفه نویسندگان کتب دفاع مقدس این است که این زیبایی ها را به شکلی برای مخاطب ترسیم کنند که قابل درک و مشاهده باشد.

رئیس سازمان ادبیات و هنری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با تاکید بر اینگه وظیفه کتاب تبلیغ است، افزود: از خاطرات و تجریبات شفاهی رزمندگان باید استفاده کنیم و آنها را در قالب آثار هنری به مردم و نسل جوان ارائه دهیم.

ضرورت الگوسازی از وقایع دوران دفاع مقدس

سردار بابایی با اشاره به اینکه عبور از رودخانه کارون در عملیات دفاع مقدس آن هم یک شبه و با آن همه نیرو کار دشواری بود، اظهار داشت: اما این کار با استدلال و تفکر علمی توسط رزمندگان انجام شد و این امر به عنوان یک الگو باید به مخاطب انتقال یابد.

وی با بیان اینکه فیلم سازان و هنرمندان حوزه هنرهای نمایشی می توانند از یک سوژه کوچک در دفاع مقدس یک جریان بزرگ و اثرگذاری خارق العاده را به تصویر بکشند، تصریح کرد: فیلم شیار 143 یک قصه کوچک داشت اما توانست بهترین اثرگذاری را در جامعه داشته باشد.

رئیس سازمان ادبیات و هنری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس با تاکید بر اینکه نباید تنها دنبال خاطره نویسی باشیم، افزود: باید این تاریخ شفاهی در قالب بهترین اثرات هنری و قابل درک ترین آثار به مردم ارائه شود.

سردار بابایی با اشاره به اینکه ادبیات همه کشورها از دل اتفاقاتی مثل جنگ رشد کرده است، اظهار داشت: ادبیات روسیه برگرفته از جنگ جهانی دوم است و می بینیم آثار آن به صورت چاپ مجدد های بسیار در همه جا فروش دارد.

نشر کتب برجسته از رزم مردم لر حق مردم لرستان است

وی با بیان اینکه برگزاری اینگونه جشنواره می تواند در کشف استعدادهای جدید حوزه نویسندگی و همچنین تقویت نویسندگان نو قلم موثر باشد، تصریح کرد: متاسفانه تا کنون کتاب برجسته ای  از رزم مردم لرستان در دوران دفاع مقدس چاپ نشده است.

رئیس سازمان ادبیات و هنری بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس افزود: به جز کتاب هم مرز با آتش دیگر کتاب برجسته ای در رابطه با رشادت های مردم لر ندیده ام.

سردار بابایی با تاکید بر اینکه حق مردم لرستان بیشتر از این ها است، افزود: نویسندگان باید به دل روستاها، عشایر و ایلات بروند سوژه های جدید و بکر را به نگارش درآورند.

وی با اشاره به اینکه امسال در نمایشگاه کتاب برخی افراد حتی بیش از نیم ساعت در صف می ماندند تا یک کتاب حوزه دفاع مقدس بخرند، گفت: این امر نشان می دهد که اگر کار خوب ارائه شود مخاطب خود به دنبال آن می آید.