بندرعباس - رئیس سازمان مدیریت برنامه ریزی هرمزگان با اشاره به اينكه استان به كارگاه صنعتی تبديل شده، گفت: زنجيره ارزش در صنايع استان مغفول مانده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان، صالح دريانورد در دومين جلسه كارگروه تخصصي اشتغال و سرمايه گذاري استان افزود: جهاد دانشگاهي كه منشاء تحولات و تاثيرات مثبتي در استان است، بايد به همراه ساير دانشگاه هاي استان، زنجيره هاي ارزش را از نظر علمي و فني شفاف و تبيين كنند و با تكميل زنجيره هاي قبل و بعد، تعداد جوانان بيكار مي توانند در صنايع جذب شوند.

وي بيان داشت: يكي از چالش هاي مطرح شده، عدم تناسب فعاليت هاي آموزشي و فضاي كسب و كار در استان است كه ارتباط بين دانشگاه و صنعت آن طوري كه بايد قوي نيست و ما بايد از حوزه صنعت براي تربيت نيروي انساني مورد نياز صنايع استفاده كنيم و دانشجويان نيز از فضاي كارگاهي صنايعي همچون آلومينيوم و فولاد استفاده كنند.

رئيس كارگروه تحصصي اشتغال و سرمايه گذاري استان اضافه كرد: بمنظور همپوشاني وساماندهي برنامه هاي آموزشي و تبادل اطلاعات بين فعاليت هاي دانشگاه و بازار كار استان، جلسات مشتركي با دانشگاهها صورت گرفته و تفاهم نامه هايي نيز منعقد شده است.

معاون برنامه ريزي و اشتغال استانداري هرمزگان در ادامه اظهارداشت: دولت ظرفیت ها و تسهيلاتي را بمنظور ايجاد اشتغال براي بخش هاي  خصوصی از طريق بانكها فراهم کرده است كه مقرر شده تمام تصويب نامه ها و مقرراتي كه تسهيل كننده شرايط كسب و كار و بخشودگي جرايم واحدهاي مشكل دار  است،  در ابتداي تمام جلسات كارگروه تخصصي اشتغال استان در اختيار اعضاء كارگروه  قرار داده شود تا بتوان در جهت رفع موانع توليد استفاده شود.

دریانورد اضافه کرد: بخش نامه هایی نیز در خصوص پرداخت جرائم و دیرکرد بنگاههای اقتصادی و تولیدی  به بانکها ابلاغ می شود که باید از طرق مختلف به اطلاع افراد برسانیم تا کارآفرینان و بنگاههای تولیدی بتوانند از این تسهیلات استفاده کنند.

معاون برنامه ریزی و اشتغال استانداری هرمزگان گفت: بر اساس بخشنامه بانک مرکزی، آن دسته از واحد های تولیدی که طي ۲ سال گذشته به دلایلی خارج از اختیار خود نتوانسته اند تعهدات خود را در قبال شبکه بانکی کشور عملی کنند، مشمول بخشودگی قرار می گیرند و بر اساس این بخشنامه، بانک ها و مؤسسات اعتباری موظفند نسبت به اعطای تسهیلات به واحدهای تولیدی اقدام کنند.

وي خواستار  ساماندهي مشاغل خرد در سطح شهر بندرعباس بويژه مشاغلي كه بانوان در آن فعاليت مي كنند، شد و گفت: صندوق كارآفريني و اميد در اين خصوص تسهيلاتي را به متقاضيان مي دهد.

بيش از سه هزار و ۹۰۰ نفر توسط کاریابی ها در هرمزگان مشغول به کار شدند

در ادامه اين جلسه مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان گفت: از مجموع هفت هزار و ۸۰۰ جوینده کار ثبت نام کننده در کاریابی های استان، ظرف یکسال گذشته سه هزار و ۹۱۱ نفر مشغول به کار شده اند.

سليمي افزود: ۴۰ درصد این شاغلان را بانوان و ۶۰ درصد را آقایان تشکیل می دهند.

وی با اشاره به اینکه ۳۹ درصد از مجموع هفت هزار و ۸۰۰  جوينده كار بازار كار آشكار استان را دانش آموختگان دانشگاهی تشکیل می دهند، اظهارداشت: باید تناسبی بین آموزش های مراکز آموزش عالی با بازار کار ایجاد شود.

مدیرکل تعاون، کار ورفاه اجتماعی هرمزگان گفت: بمنظور هماهنگي فعاليت هاي بين بازار كار استان با  آموزش عالي، سال گذشته با همكاري دستگاههاي اجرايي و بنگاههاي اقتصادي، رشته هاي مورد نياز استان نيازسنجي شد تا از اين طريق بتوان نيروهاي مورد نياز صنايع استان را تامين كرد.

وي در ادامه گفت: با توجه به رويكرد فعالیت های اقتصادی به صنعت بويژه در شرق استان از هم اکنون باید نیروهای مورد نیاز این بخش آموزش داده شوند تا در آینده بتوان از آنها استفاده کرد.

سليمي در ادامه بيان داشت: يكي از دغدغه هاي دولت حل معضل اشتغال است كه امسال براي اين امر ۴ هزار ميليارد بودجه اختصاص داده شده است كه منتظر اختصاص بودجه به استانها هستيم.