قزوین- مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین گفت: مدیران واحدهای صنعتی باید مسئولیت های اجتماعی را در اداره واحدها مورد توجه قرار دهند تا از آسیب های اجتماعی احتمالی پیشگیری شود.

به گزارش خبرنگار مهر، مسعود بابایی در همایش "حساس سازی فعالان جامعه کار و تولید در راستای کاهش آسیب های اجتماعی در محیط کار با رویکرد پیشگیری از اعتیاد" که ظهر سه شنبه با حضور وهاب زاده مدیر کل فرهنگی و پیشگیری ستاد مبارزه با مواد مخدر، بستان منش مدیر کل امور اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، استاندار و اقشار مردم در سالن تبلیغات اسلامی قزوین برگزار شد اظهارداشت: به واسطه شرایط و ویژگی های خاص کشور و استان قزوین، وظیفه ما در زمینه پیشگیری و کنترل اعتیاد دوچندان است.

وی افزود: با توجه به این که در زمینه کار و تولید مسئولیت داریم با هماهنگی با ستاد مبارزه با مواد مخدر این همایش برگزارشده که امیدواریم مفید باشد و بتواند در سطح کشور نیز به یک الگوی راهبردی تبدیل شود.

این مسئول اظهارداشت: مسئولیت های اجتماعی در سطح کشورهای توسعه یافته جایگاه ویژه ای دارد که در این راستا وظیفه مدیران دولتی و خصوصی در امور اجتماعی بسیار سنگین است.

وی تصریح کرد: بر اساس اصل مسئولیت های اجتماعی، نگاه مدیران به تولید نباید فقط فیزیکی باشد بلکه باید مسئولیت های اجتماعی را نیز در واحدهای خود مورد توجه قرار دهند.

بابایی یادآورشد: امروزه توجه به ساختارهای منابع انسانی و نیروی کار در مدیریت جایگاه ویژه ای دارد و بر همین اساس باور داریم که این موضوع باید نهادینه شده و به  مدیرانی که به حوزه مسئولیت اجتماعی توجه دارند جایگاه ویژه ای داده شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین یادآورشد: در حوزه پیشگیری از مواد مخدر شاید موفق عمل نکرده ایم زیرا معمولا در همه دنیا حدود ۹۰ درصد استراتژی ها با شکست مواجه می شود که در این بین ما نیز یک استراتژی در زمینه مواد مخدر تعریف و اجرا کردیم ولی باید بپذیریم این روش نتوانسته خیلی موفق باشد و پیشگیرانه عمل کند.

این مسئول اظهارداشت: وقتی یک استراتژی با شکست مواجه می شود یعنی ۷۰ درصد در مرحله اجرا ناموفق بوده و شاید نقش افراد، کارشناسان و سایر عوامل موثر مورد توجه قرار نگرفته است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: امروز تقسیم کار جهانی بر اساس مزیت های رقابتی است و دیگر مزیت های نسبی مانند نفت و گاز جایگاه و تاثیرگذاری چندانی ندارد لذا باید مزیت رقابتی استان قزوین با سیار مناطق کشور در حوزه های مختلف بررسی و شناسایی و مرحله به مرحله متناسب با آنها برنامه ریزی شود.

بابایی ادامه داد: نباید میان لایه های عملیاتی و استراتژیک سازمان فاصله زیادی باشد چرا که این موارد به عنوان عوامل شکست استراتژی سازمان شناخته می شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین بیان کرد: در پروسه بررسی چند دوره در سه مولفه نیروی کار، درصدکل عوامل تولید و درصد رشد بهره وری، آمارهایی از سوی رئیس سازمان بهره وری کشور ارائه شده که با ناهنجاری هایی چون پیشگیری از مواد مخدر و بزه کاری های اجتماعی و مسئولیت های اجتماعی رابطه تنگاتنگی دارد.

این مسئول ادامه داد: در سال های ۷۹ تا ۸۴ در حوزه نیروی کار ۲۲.۲ درصد، در حوزه عوامل تولید ۲۴.۱، در حوزه سرمایه نیز ۲۸.۱ درصد در بهره و.ری رشد داشته ایم و در مجموع مولفه های بهره وری کشور مثبت بوده است.

وی افزود: همچنین از سال ها ۸۴ تا ۸۹ نیروی کار ۱۷.۴ درصد، عوامل تولید نیز ۶۳.۱ درصد رشد بهره وری داشته و بین سال های ۹۰ تا ۹۲ نیز در زمینه آمار بهره وری در حوزه نیروی کار با رشد منفی ۵.۲ درصدی، عوامل تولید با رشد منفی ۵.۳ درصدی و در حوزه سرمایه نیز منفی ۲.۴ درصدی مواجه بوده ایم.

بابایی در تشریح این آمار گفت: چرا باید شاخص های بهره وری که تعیین کننده آینده کشور است اینگونه باشد و در این میان کم توجهی و نبود طراحی استراتژی مناسب و یا عدم اجرای مناسب آنها از علت های بروز این مسائل است.

وی با اشاره به موضوع اعتباد در واحدهای تولیدی استان گفت: با بررسی های انجام شده در زمینه استعمال تریاک، مرفین، حشیش و شیشه متاسفانه باید گفت در  استان قزوین به اقدمات جدی تری در مبارزه با سوء مصرف مواد مخدر نیازمندیم و اگر عزم جدی و همگانی در مبارزه نباشد هیچ یک از ما و خانواده هایمان در حاشیه امن قرار نخواهیم داشت و هر لحظه ممکن است در دام اعتیاد گرفتار شویم.

بابایی ادامه داد: در مصرف برخی مواد مخدر مانند مرفین و شیشه مناسفانه در رتبه های ۵ و ۶ کشوری قرار داریم که بسیار نگران کننده است و باید برای آن فکری کرد.

مدیر کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان قزوین بیان کرد: متاسفانه استعمال شیشه در قشر جوان به شدت در حال گسترش است تا جایی که از میان ۲۲۳ نفری که در جامعه آماری ما مبتلا به اعتیاد بودند ۸۰ نفر، شیشه مصرف می کردند و میانگین سنی بیش ترین معتادان به شیشه افراد ۱۸ تا ۲۵ سال است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موفقیت کارگران قزوین بیان کرد:امسال دو تن از کارگران استان به عنوان کارگر برتر کشور درحوزه صنعت و خدمات برگزیده شدند که برای استان مایه افتخار و سربلندی و مهندس شالی به عنوان کارگر نمونه کشوری از سوی ریاست محترم جمهور و وزیر محترم تعاون، کار و رفاه اجتماعی مورد تقدیر قرار گرفتند که این افراد باید به جامعه کارگری معرفی شوند.

در ادامه این مراسم از واحدهای فعال در زمینه کاهش آسیب های اجتماعی از جمله هادی غنچه از شرکت نفیس نخ، دکتر محمدزاده از شرکت نیرو محرکه و خانم دکتر گلوبندی از شرکت پارس خیام تقدیر شد.