نیشابور- سازمان فرهنگی شهرداری نیشابور تصمیم دارد تا با همکاری سفالگران نیشابوری با سرپرستی «محمد مهدی قان بیگی» یکی از اساتید برجسته سفال کشور، خانه سفال نیشابور را راه اندازی کند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی نیشابور سرپرست سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری نیشابور در این رابطه بیان کرد: سفالینه های نیشابور که در حال حاضر زینت بخش بیش از ۳۰ موزه در داخل و خارج کشور است نیاز به خانه و مامنی برای حضور فعال تر و حمایت از هنرمندان این رشته دارد.

علی مختاری با بیان اینکه اثار هنرمندان ایرانی در این رشته در بسیاری از موزه های کشور هایی همچون ژاپن تا آمریکا چشم هزاران بیننده را به خود دوخته است افزود: این اثار بهترین گواه عظمت فکری و هنر ایرانیان به ویژه هنرمندان نيشابور است.

وی ادامه داد: با طلوع دین مبین اسلام و در سده های سوم تا پنجم هجری قمری همزمان با حکومت سامانیان و سپس سلجوقیان در ایران، نیشابور به عنوان یکی از مهمترین مراکز هنری جهان شرق شناخته شد.

وی گفت: اهمیت سفالگری نیشابور با کاوشهای باستان شناسان موزه متروپولیتن در سالهای ۱۳۱۵ الی ۱۳۱۸ و سپس مرکز باستان شناسی ایران در سال ۱۳۴۳ در این منطقه پدیدار شد.

مختاری يادآورشد: این کاوشهای نمونه های ارزنده ای از ظروف سفالینه، دارای کتیبه هایی به خط کوفی تزئینی و طرح هایی به رنگ قهوه ایی تیره بر روی زمینه سفید یاشیری همراه با لعاب شفاف که به نام «سفال نیشابور» معروف گردیده است را در بر می گیرد.

سرپرست سازمان فرهنگی ورزشی شهرداری نیشابورعنوان داشت: این سازمان در همین راستا و با هدف زنده نگاهداشتن این هنر دیرینه علاوه بر برپایی کارگاه آزاد سفال با حضور هنرمندان سفالگر نیشابوری و نظارت اساتید سفال ایران همچون استاد محمد مهدی قان بیگی تصمیم دارد تا خانه سفال را درنیشابورراه اندازی کند.