به گزارش خبرنگار مهر، عباس خانعلی ظهر چهارشنبه در نشست خبری با رسانه های استان، افزود: دوهزار و ۸۴۰ دانش آموز استثنایی تحت پوشش آموزش و پرورش هستند.
وی با بیان این مطلب که یک هزارو ۸۸۴ دانش آموز به صورت مستقیم در مدارس استثنایی فعال هستند، افزود: ۹۵۶ دانش آموز در دو بخش جداگانه به تحصیل مشغول هستند.
این مسئول گلستانی ادامه داد: ۲۵۲ دانش آموز به صورت تلفیقی در مدارس با حضور معلمان و مشاوران تحصل می کنند و ۷۰۴ دانش آموز نیز که به اختلالات یادگیری مبتلا هستند در مدارس استثنایی دروس خود را در مقاطع مختلف می گذرانند که پس از طی دوره درمان به مدارس عادی باز می گردند.
خانعلی از ۳۳۴ کلاس برای کودکان استثنایی در مقطع پیش دبستانی خبر داد و گفت: آموزش و پرورش به ۲۴ کلاس در مقطع متوسطه اول و ۳۴ کلاس دوره متوسطه خدمات ارائه می دهد.
وی کسب رتبه سه کشوری در جشنواره های تدریس، کسب رتبه پنجم استانی در برنامه نوجوان سالم و کسب رتبه نخست در جشنواره کاسپین را به عنوان گوشه ای از افتخارات دانش آموزان استثنایی اعلام کرد.
افزایش کیفیت سرلوحه اهداف آموزش و پرورش است
رئیس آموزش و پرورش استثنایی گلستان با تاکید بر این نکته که افزایش کیفیت سرلوحه اهداف آموزش و پرورش است، افزود: در این افزایش برگزاری سنجش برای نوآموزان از برنامه های این اداره به شمار می رود.
وی ادامه داد: ۳۵هزار دانش آموز در بدو ورود به دبستان در سه آیتم شنوایی سنجی، بینایی سنجی و گفتار سنجی مورد بررسی قرار می گیرند تا برای تحصیل از هر نوع آمادگی لازم برخودار باشند.
خانعلی با بیان این نکته که سنجش از طریق پایگاه هایی در سطح استان انجام می شود، گفت: ۱۹ پایگاه ثابت و سیار در استان فعال خواهند بود که از این تعداد ۶پایگاه به صورت دائمی در برخی شهرستان ها خدمات ارائه می دهند.
وی از آغاز سنجش نوآموزان در ۱۶خردادماه سال جاری خبرداد و گفت: این سنجش تا پایان مرداد ماه ادامه خواهد داشت؛ تمدید سنجش منوط به ستاد سنجش نوآموزان خواهد بود از این رو بهتر است والدین برای سنجش فرزندان خود، در فرصت زمانی تعیین شده در پایگاه ها حاضر باشند.
رئیس آموزش و پرورش استثنایی گلستان با تاکید بر این نکته که نوآموزان با دستگاه های مجهز سنجش شده و به مدارس عادی و یا استثنایی اعزام می شوند، افزود: تمام مراحل سنجش از ثبت نام تا ثبت اطلاعات به صورت الکترونیکی انجام می شود.
یک هزارو ۱۳۲دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان داریم
در ادامه این نشست معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان گلستان، گفت: یک هزار و ۱۳۲دانش آموز بازمانده از تحصیل در استان داریم که ۶۵۳ نفر آنها شناسایی و جذب شدند.
فرج اله رزاقی با بیان این نکته که ۲۷۲ نفر از چتر آموزشی خارج شدند، افزود: تلاشمان بر این است تا دانش آموز بازمانده از تحصیل را شناسایی کرده و تحت پوشش آموزش و پرورش درآوریم.
وی با اشاره به این نکته که پیش بینی جذب ۳۶ هزار دانش آموز در سال تحصیلی ۹۴-۹۵ شده، افزود: آمار کل دانش آموزان در ۶ مقطع ابتدایی ۱۸۹هزار و ۴۰۰نفر است که این رقم افزیش چهار درصدی رشد جمعیت دانش آموزان را نشان می دهد.
این مسئول استانی با تاکید براین نکته که برنامه محوری مدارس در برنامه کاری این اداره قرار دارد، افزود: این برنامه می تواند چراغ و نقشه راه معلمین ما باشد.
آموزش خانوده جزو برنامه های اصلی آموزش و پرورش است
وی با بیان این مطلب که در سه حوزه مدرسه، خانواده و دانش آموزی برنامه ریزی کردیم، افزود: آموزش خانوده پس از سنجش نوآموزان جزو برنامه های اصلی ما به شمار می روند.
رزاقی ادامه داد: در کارگاه آموزشی که برای خانواده ها برگزار می شود آنچه را که نیاز است والدین در برخورد با نوآموزان بدانند، در اختیار آنها قرار خواهیم داد.
وی با اعلام اینکه باید تلاش کنیم تا تکالیف دانش آموزان هدفمندتر باشد، افزود: قصه نویسی و قصه گویی برای مقطع اول تا سوم ابتدایی از جمله مواردی است که می تواند دانش آموزان را به سمت پژوهش و تفکر سوق دهد.
معاون آموزش ابتدایی آموزش و پرورش استان گلستان به تخصصی شدن انجمن اولیا و مربیان تاکید کرد و گفت: می توان از ظرفیت خانواده ها و همه کسانی که به مقوله تعلیم و تربیت علاقمند هستند، بهره جست تا برای آینده جامعه افرادی با ظرفیت و پتانسیل بالا تربیت شده باشند.