به گزارش خبرنگار مهر، آلودگی هوا، ترافیک، حضور گاه و بی گاه ریزگردها در آسمان البرز، تأخیر ۱۰ ساله در احداث پروژه قطار شهری و … همه و همه مشکلاتی است که در این سالها در اخبار دیده، شنیده و خوانده اید ولی در این میان وجود نخالههای ساختمانی در معابر درونی و بیرونی شهر که به امان خدا رها شده اند درد دیگری است که مثل خوره به جان شهر افتاد است. لازم نیست راه زیاد دوری برویم حاشیه جاده کیانمهر به ماهدشت مکانی برای مشاهده نخالههای ساختمانی تخلیه شده در حریم شهر است، اگر میخواهید از نزدیک این فاجعه را ببینید کافی است سری به این محور بزنید.
منطقه کیانهمر کلانشهر کرج در حال دست و پنجه نرم کردن با معضل نخالههای ساختمانی است که از گوشه گوشه شهر در این منطقه تخلیه میشوند. بیتوجهی نسبت به ساماندهی پسماندهای ساختمانی، یعنی دچار شدن به دردسری بزرگ که خلاصی از آن با صرف اعتباری هنگفت امکان پذیر است.
عمر گورستان نخالههای ساختمانی کیانمهر ۱۰ ساله است
با توجه به جمعیت شهر عدم وجود چندین سایت تخلیه نخالههای ساختمانی در کلانشهر کرج معضلی است که موجبات آزار بسیاری از شهروندان در منطقه کیانمهر را فراهم کرده است. گورستان نخالههای ساختمانی کیانمهر در یکی دو ماه گذشته به وجود نیامده است و به گفته مسئولان امر بیش از ۱۰ سال عمر دارد.
تصاویری که در این منطقه دیده میشود گواه یک واقعیت تلخ و زنگ خطری برای بروز یک فاجعه زیست محیطی است. این وضعیت حاصل بی توجهی برخی مدیران بروز چنین معضلاتی است که سلامتی شهروندان را در معرض خطر قرار خواهد داد. تصاویری که در گزارش آمده گویای فاجعه زیست محیطی است که در آینده نزدیک گریبان شهروندان را خواهد گرفت و به فجایع دیگری نیز دامن خواهد زد.
وجود چندین سایت تخلیه نخالههای ساختمانی در هر شهری به ویژه کلانشهرها ضروری به نظر میرسد چرا که اگر به این امر توجه کافی نشود محل تخلیه پسماندهای ساختمانی میتواند جولانگاه جوندگان، حشرات و سگهای ولگرد شود و در صورت بروز چنین مشکلی به خودی خود سلامت اجتماع و فرد مورد آسیب و تهاجم قرار خواهد گرفت.
پدیده تخلیه نخالههای ساختمانی در کنار جادهها یکی از مشکلاتی است که سلامت عمومی جامعه را تحت الشعاع قرار خواهد داد. طبق ماده ۷ قانون ایمنی راهها در صورت مشاهده با چنین پدیدهای باید با شخص متخلف برخورد قانونی شود.
سیما و منظر شهری تحت تأثیر تخلیه نخالههای ساختمانی قرار دارد
این نکته که تخلیه نخاله ساختمانی به محیط زیست صدمات غیرقابل جبرانی میزند بر کسی پوشیده نیست و در برخی مواقع میشنویم که مسئولان مدعی کنترل این معضل میشوند اما متأسفانه تخلیه نخالههای ساختمانی همچنان یکی از معضلهای گریبان گیر کلانشهر کرج است.
نخالههای ساختمانی در بسیاری از موارد قابل بازیافت هستند، موضوع بازیافت مواد و تأثیر پذیری دوباره برخی مواد در چرخه اقتصاد بر کسی پوشیده نیست، موضوع دیگری که قابل تأمل و تفکر است و احتیاج به بازنگری از سوی مسئولان مربوطه دارد بحث سیما و منظر شهری است، منظر شهری نیز دستخوش تحولات زیادی میشود، پس از تخلیه نخالههای ساختمانی در معابر و محورهای بیرونی و درونی شهر شاهد تصویری آشفته میشویم که در نگاه نخست چشم هر رهگذری را میآزارد.
تنها سایت تخلیه نخالههای ساختمانی کلانشهر کرج ۱۵ خردادماه جاری تعطیل میشود
در این خصوص طهمورث صالحی معاون فنی و اجرایی سازمان پسماند شهرداری کرج در گفتگو با خبرنگار مهر، در پاسخ به این پرسش که ساماندهی وضعیت نخالههای ساختمانی در منطقه کیانمهر کرج به عهده چه ارگان و سازمانی است، اظهار کرد: این منطقه بلاتکلیف است، بخشی از این محدوده در اختیار اداره راه و شهرسازی کرج است و بخش دیگری در اختیار شهرداری ماهدشت قرار دارد.
وی در ادامه افزود: به علت اینکه در این محدوده راههای فرعی زیادی وجود دارد بسیاری از شهروندان با استفاده از راههای دسترسی نخالههای خود را در این منطقه تخلیه میکنند ساماندهی این منطقه نیازمند اعتبار زیادی است چرا که باید در این منطقه گاردریل نصب و محصور شود.
صالحی در پاسخ به این پرسش که در کلانشهر کرج سایت تخلیه نخاله ساختمانی وجود دارد یا خیر؟ گفت: بله سایت تخلیه نخالههای ساختمانی در منطقه حصار کرج موجود است ولی به دلیل اینکه دیگر ظرفیت پذیرش زباله را ندارد ۱۵ خردادماه جاری تعطیل میشود.
وی از ابلاغ تعطیلی تنها سایت تخلیه نخاله ساختمانی کرج به همه سازمانها خبر داد و گفت: در این منطقه هزینه زیادی شده است ولی به دلیل عدم ظرفیت و وجود تیرهای برق فشار قوی در منطقه با محدودیت فضا مواجه هستیم به این دلیل این سایت تعطیل میشود.
کُلنگ کارخانه بازیافت نخالههای ساختمانی کرج در هفته محیط زیست زمین زده میشود
با توجه به تعطیل شدن این سایت تخلیه نخالههای ساختمانی کلانشهر کرج نیازمند سایتی دیگری خواهد بود، صالحی در این زمینه گفت: در هفته محیط زیست کُلنگ احداث کارخانه بازیافت نخالههای ساختمانی زمین زده خواهد شد.
معاون فنی و عمرانی سازمان پسماند شهرداری کرج ادامه داد: کارخانه بازیافت نخالههای ساختمانی ظرف مدت دو سال ساخته میشود و طبق برنامه ریزی ها روزانه ظرفیت پذیرش ۳ هزار تن نخاله ساختمانی را خواهد داشت.
وی در پاسخ به این پرسش که ظرف این دو سال شهروندان نخالههای ساختمانی خود را کجا تخلیه کنند؟ گفت: شهروندان میتوانند نخالههای ساختمانی خود را در حلقه دره کرج که مرکز دفن زبالههای استان است تخلیه کنند.
در پایان باید گفت؛ تخلیه نخالههای ساختمانی در جاده کیانمهر به سمت ماهدشت در سایه غفلت مسئولان سالهاست که ادامه دارد.
خبرگزاری مهر برای روشن شدن وضعیت اسفناک تخلیه نخالههای ساختمانی در محور کیانمهر به ماهدشت که در حال تبدیل شدن به فاجعهای زیست محیطی است در گزارش دیگری به سراغ اداره راه و شهرسازی کرج و همچنین شهرداری ماهدشت خواهد رفت.
گزارش از ساره نوری