به گزارش خبرنگار مهر، حمید چیت چیان ظهر شنبه در بازدید از طرح و نیروگاه سد سیمره اظهار داشت: سد سیمره یکی از مهمترین سدهای کشور است که سالهای آبگیری سد آغاز شده است.
وی بیان داشت: این سد علاوه بر بحث آبگیری، دارای نیروگاه در سه بخش و در مجموع ظرفیت ۴۸۰ مگابایات است که با توجه به آبگیری سد امکان بهره برداری از این سه واحد فراهم می شود.
وزیر نیرو افزود: سد سیمره یکی از مهمترین پروژه های برق آبی در سطح کشور است که دلیل کمبود آب هم اکنون برق تولید نمی کند و تلاش بر این است که آب بیشتری در پشت سد ذخیره شود که بتوان تا زمستان امسال آب به حدی برسد که نیروگاه برق نیز فعال شود.
این مسئول بیان داشت: هم اکنون حجم آبگیری در سد سیمره نزدیک به یک میلیارد مترمکعب است که این میزان باید به یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون مترمکعب برسد تا امکان تولید برق از نیروگاه فراهم شود.
چیت چیان عنوان کرد: یکی از مباحث مهم در حوزه سد و نیروگاه سیمره، طرح تلمبه ذخیره سد سیمره است که مطالعات آن در سالهای اخیر آغاز شده و در صورتی که مشکل تراز آب رودخانه و همچنین مشکلات اقتصادی و سرمایه گذار حل شود، این پروژه از سرگرفته می شود.
سد سیمره از نوع بتنی دوقوسی با ارتفاع ۱۸۰ متر از پی، طول تاج ۲۰۲ متر و عرض تاج شش متر است که پس از اتمام مرحله آبگیری آن، دریاچه ای به طول ۳۸ کیلومتر و وسعت ۷۰۰۰ هکتار و حجم ۳.۲۱ میلیارد مترمکعب ایجاد میشود.
نیروگاه این سد نیز که شامل سه واحد ۱۶۰ مگاواتی با ظرفیت کل ۴۸۰ مگاوات است در ۱.۵ کیلومتری پایین دست سد در حال ساخت است که تا سالهای آینده برق این سه واحد وارد مدار خواهد شد.
بهبود شرایط عمران منطقه و اشتغالزایی از جمله مهمترین مزیتهای اجرای طرح سد و نیروگاه سیمره است.
همچنین وزیر نیرو از سد سیکان واقع در شهرستان دره شهر به صورت هوایی بازدید کرد.