به گزارش خبرگزاری مهر، آیت الله جوادی آملی در جلسه درس اخلاق هفتگی که با حضور دانشجویان دانشگاه ولی عصر رفسنجان، بو علی همدان، فعالین فرهنگی نهاد رهبری در دانشگاه زنجان و طلاب حوزه علمیه اسفراین در محل نماز خانه بنیاد بین المللی علوم وحیانی اسراء برگزار شد به حدیثی از پیامبر خاتم(ص) در باره اهمیت توجه به قرآن کریم اشاره کرد و گفت: در حدیثی نورانی از پیامبر خاتم(ص) آمده است که فرمودند «خانه های خود را با خواندن قرآن نورانی کنید» لذا انسان موجودی است که قدرت دارد خود، زمان، مکان و حتی اطرافیان خود را نورانی کند و به کمال برساند و این طور نیست که به کمال رسیدن انسان تابع زمان و مکان باشد.
آیت الله جوادی آملی افزود: انسانهای عادی تابع سنت های سرزمین خود می باشند اما افراد برجسته می توانند زمین و مکان و زمانی که در آن زندگی می کنند را نورانی کنند، این حدیث پیامبر(ص) هم دقیقاً اشاره به همین معنا است؛ یعنی اینکه به این فکر نباشید که زمان و مکان شما را نورانی کند، بلکه شما کاری کنید که زمان و مکان شما نورانی شوند و از شما هویت بگیرند نه اینکه انسان از زمین و مکان هویت بگیرد.
این مفسر قرآن کریم بیان داشت: دلیل مقدس بودن حرم و مسجد آن است که نماز گزاران به مسجد می آیند و اقامه نماز می کنند و لذا این طور نیست که مسجد و حرم ذاتا قداست داشته باشند؛ قداست و احترام آنها به خاطر شخص نمازگزار و انسان باکرامتی است که مدفن او در آن مکان واقع شده و گرنه خود مسجد تنها یک نام است.
وی اظهار داشت: انسان است که این قابلیت را دارد که فضا، مکان و زمین را نورانی کند و حتی قسم خوردن به عصر در سوره مبارکه والعصر نیز به خاطر شخص ولی عصر(ع) که یک انسان است می باشد، انسانی که می تواند حتی زمان و زندگی را نورانیت ببخشد.
وی در فراز دیگری از سخنان خود به تأثیر و اهمیت دعا در ماه مبارک شعبان اشاره کرد و گفت: همه اسرار الهی کلیدی دارد، دعا هم کلید است و ماه شعبان هم مانند ماه رجب ماه بسیار پر برکتی است و کلید استجابت دعا خود دعا است، بکوشید از این ماه برای بندگی و عبادت و نورانیت بخشی استفاده کنید و دیگران را از نور خود بهره مند سازید.
آیت الله جوادی آملی بیان داشت: انسانی که می تواند این گونه باشد که به زمین و مکان نورانیت ببخشد و همه از وجود او بهره مند شوند، چرا این فرد ممتاز و شاخص نباشد، پس انسان باید تلاش کند تا ظرفیتهای معنوی خود را بالا ببرد تا خدا این لیاقت را به او بدهد که هم خود به کمال برسد و هم دیگران را به کمال برساند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: حاتم طائی شدن خیلی مهم نیست، مهم این است که با فکر و اندیشه خود جامعه را از خلاءها و مشکلات فکری نجات دهیم؛ جامعه ای که در آن فرد گرفتار خلاء فکری نیست نه از تحریم می ترسد و نه از تهدیدهای دشمن بیم دارد.