به گزارش خبرنگار مهر، یکی از رویکردهای اصلی و همیشگی جشنواره مردمی فیلم عمار این بوده است که فیلم ها را از سینماها به درون خانه های مردم ببرند و از این حیث متولیان آن تلاش کرده اند تا خود مردم را به اکران فیلم ها تشویق کنند. اکران فیلم های مردمی عمار در روستاها و شهرستان های مختلف به گونه ای پیش رفته است که اگر جایی با کمبود امکانات و یا تجهیزات مواجه باشد خود مردم این تجهیزات را فراهم می کنند.
به بهانه یکی از همین اکران ها در شهر خمین از استان مرکزی که تجهیزات آن توسط یکی از خیرین تهیه شده بود با این شخص گفتگویی انجام شد. این شخص در زمینه برنامه های فرهنگی فعالیت دارد و این گفتگو را به شرطی انجام داده است که نامی از وی برده نشود.
خیِّر اهل خمین که تهیه یک صفحه نمایش (ویدئو پروژکتور) و تجهیزاتی دیگر را به منظور اکران فیلم های جشنواره مردمی عمار بر عهده داشته است، در این باره توضیح داد: تهاجم فرهنگی که امروز در قالب های مختلف و در سطوح متفاوت جامعه مخصوصا در میان قشر جوان وجود دارد دغدغه من شده است. ماهواره و شبکه های مجازی امروز در دست جوانان ما قرار گرفته و تاثیرات زیادی روی نسل جوان گذاشته است.
سخنرانی به تنهایی جواب نمیدهد
وی با اشاره به اینکه در چند سال اخیر، جشنواره مردمی فیلم عمار و فیلم هایی که ساخته است جذابیت های زیادی برای نسل جوان و نوجوان داشته است، بیان کرد: امروز جوانان تشنه جذابیت هستند و سخنرانی برای انتقال مفاهیم و مسایل مورد نظر به تنهایی جواب نمیدهد و باید ببینیم چه کاری باید روی نسل جوان از طریق رسانه و فضای مجازی انجام دهیم که موثر واقع شود.
این فعال فرهنگی با اشاره به کودکان و نوجوانانی که جومونگ و دیگر شخصیت های خارجی را به عنوان قهرمان دوست دارند، بیان کرد: ما شهیدان بزرگواری داریم که هر کدام قهرمان یک داستان بوده اند اما امروز اسمشان بین جوانان ما نیست. من حتی دیده ام که فرزندم چگونه با هیجان فریاد می زند که میخواهد جومونگ شود. حتی رهبر انقلاب هم زمانی فرمودند که «افسانه جومونگ» کاری است که کره ای ها انجام می دهند تا برای گذشته خود تاریخ درست کنند و خودشان هم بیان می کنند که این شخصیت یک افسانه است. با این حال ما به خاطر کم کاری های بسیاری که داشته ایم فرزندانمان امثال شهید باکری، شهید همت، شهید زینالدین و... را نمیشناسد و نهایت آرزوهایشان این است که جومونگ شوند.
تعریف کردن خاطرات جنگ جهانی دوم در میدان اصلی شهر لندن
این معلم بازنشسته اضافه کرد: من دوستی دارم که حدود چند سال است در انگلیس زندگی میکند، او یک بار تعریف کرد که شنبه هر هفته در میادین اصلی شهر لندن عده ای جمع میشوند و خاطرات جنگ جهانی دوم خود را برای نسل جوانشان بازگو میکنند اما در کشور ما خصوصا در فضای رسانه و سینما اصلا کاری نشده است.
وی با اشاره به اینکه در فضای بعد از انقلاب در مساجد فیلم ها نمایش داده می شدند، بیان کرد: خاطرم هست در آن زمان «نبرد الجزایر» اولین فیلمی بود که در مسجد دیدم. این فیلم در مسجد حاشیه شهر خمین با آپارات پخش شد و مورد استقبال هم قرار گرفت. آن زمان مساجد در این فضا کار می کردند. اتفاقا آن زمان قدرت نرم کشور ما و شیعه، در مساجد و مراسم عاشورا بود و جوانان ما از آن فضا الهام میگرفتند.
این فعال فرهنگی در پایان به بی عدالتی موجود در سینما اشاره و بیان کرد: فیلمسازهای ما امروز بخش عظیمی از مخاطبان خود را سانسور کرده اند و نوعی بی عدالتی در سینما شکل گرفته است اما در فیلم های عمار که بخشی توسط همین مردم ساخته می شوند این مخاطبان دوباره دیده می شوند.