موسيقي هنري است كه نياز به ترجمه ندارد و مرزهاي جغرافيايي نمي توانند جلوي آن را بگيرند.

به گزارش خبرنگار هنري " مهر " دراين نشست كه به بهانه برگزاري جشنواره موسيقي اتحاديه اروپا در تهران درسالن تشريفات تالار وحدت در جمع خبرنگاران برپا شد، "علي مرادخاني" رياست مركز موسيقي ايران، "روبرتو توسكانو" سفير ايتاليا در ايران، " فليچتا فرارو" وابسته فرهنگي سفارت ايتاليا و تني چند از مسئولين مركز موسيقي ايران و رايزنان فرهنگي اتحاديه اروپا در ايران حضور داشتند.

در ابتداي اين جلسه " روبرتو توسكانو" سفير ايتاليا در ايران به ايراد سخناني در مورد اين جشنواره پرداخت و گفت: ما در برگزاري اين برنامه دو هدف را دنبال مي كرديم، در ابتدا ارسال پيام از اروپا به ايران  كه اميدوارم دو جانبه باشد و دوم نشان دادن ميراث فرهنگي اروپايي به شرقي ها و در واقع مبادله فرهنگي.
وي افزود: برگزاري اين جشنواره ها نياز به اشتياقي عظيم دارد و كار موسيقي از لذت و نشاط بسيار برخوردار است و بار فرهنگي بالايي دارد. خصوصا اينكه موسيقي هنري است كه نياز به ترجمه ندارد و مرزهاي جغرافيايي نمي توانند جلوي آن را بگيرند.

وي ادامه داد: موسيقي در واقع يك مبادله فرهنگي و فكري است. در اين برنامه هم ما سعي كرده ايم كه سنت هاي موسيقي  را بگنجانيم و از طيف هاي شرقي و همچنين جهاني  نيز در برنامه هايمان استفاده كنيم، به عنوان مثال دراين جشنواره در اجراهاي چند گروه موسيقي جازخواهيد ديد كه ضرباهنگ هاي مختلف موسيقي شرق، موسيقي آفريقا، موسيقي اروپا و موسيقي آمريكاي لاتين وجود دارد. آنچه براي ما از اهميت بالايي برخوردار است، ساختن و به وجود آوردن يك ديد مشترك فرهنگي است.


وي در پايان در مورد ارتباط  بين برگزاري اين جشنواره و اتفاقات سياسي اخير در اروپا گفت: اين موضوع مي تواند به عنوان يك ابتكار عمل ارزيابي شود. چون فرهنگ مي تواند از مسائل مرزها جدا باشد. 
در ادامه اين نشست " علي مرادخاني" رئيس مركز موسيقي ايران  در مورد برگزاري اين جشنواره گفت : اين جشنواره در واقع از نخستين كارهاي بنياد رودكي است و ما اميدواريم كه در آينده هم فعاليت هاي متقابل با اين اتحاديه داشته باشيم . موسيقي از آن حيث كه هنري است كه نياز به ترجمه ندارد، موقعيت ويژه اي دارد و ما اميدواريم كه بتوانيم با برگزاري اين جشنواره راه گفتمان را باز كنيم.
وي  در مورد اينكه آيا برگزاري اين جشنواره به دلايل سياسي هم مي تواند باشد يا خير گفت: اين قضيه را مي توان در دو عرصه بحران و موقعيت ها بررسي كرد و همچنين مي توان آن را از نقطه نظر مديريتي ديد.

در ادامه خانم " فليچتا فرارو" وابسته فرهنگي سفارت ايتاليا در ايران در مورد اهداف برگزاري اين جشنواره گفت : تلاش وابسته هاي فرهنگي در اين است كه بهترين گروه هاي كشورشان را براي شركت در اين جشنواره  اعزام كنند و بهترين ارمغان  را به تهران بياورند.

در ادامه اين نشست رايزنان فرهنگي  كشورها در مورد اجراي گروه هاي مختلف صحبت كردند و توضيحات لازم را ارائه دادند.