به گزارش خبرنگار مهر، مهران قاسمی غروب شنبه در نشست خبری که با حضور نمایندگان رسانه های استان در محل اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین برگزار شد، بیان کرد: معاونت ورزش و امور جوانان قزوین در غربت منابع انسانی و منابع مالی در حال فعالیت در امور جوانان است با این حال همه کسانی که فعالیت های این معاونت را طی ۶ ماهه اخیر رصد کرده باشند معتقد به این هستند که حوزه جوانان در استان برجسته شده است.
وی ادامه داد: سعی کرده ایم با وجود همین نیروی محدود و البته سایر موانع متعدد، برای جوانان در سطح استان در تمام فرصت ها حرف بزنیم و حنجره جوانان باشیم.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین بیان کرد: امروزه عده ای از ما می پرسند که شما در حوزه جوانان چه اقداماتی انجام می دهید حال آنکه دقیقا برعکس ما به عنوان متولی و سیاستگذار امور جوانان باید از دستگاه ها بپرسیم که شما برای جوانان چه کرده اید.
این مسئول افزود: ۳۴ درصد از کل جمعیت استان را جوانان ۱۵ تا ۲۹ سال تشکیل می دهند که مجموعا بالغ بر ۴۰۰ هزار نفر می شوند که در این بین ما برای این جوانان نیاز به سند راهبردی، کاربردی با افق های روشن داریم که متاسفانه این اتفاق روی نداده است اما تلاش های خود را انجام می دهیم.
وی در تشریح اقدامات معاونت فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان قزوین بیان کرد: مهترین اقدام ما این بود که دو تن از معاونت های مربوطه این حوزه را به قزوین آوردیم تا مشکلات جوانان را رویت کنند همچنین ستاد سازماندهی امور جوانان را برای اولین بار با حضور معاون مربوطه برگزار کردیم و نیز ستاد سامان ازدواج جوانان را در استان برپا داشتیم.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار کرد: بر اساس اسناد بالادستی موجود در حوزه جوانان رئیس جمهور به عنوان رئیس شورای حوزه جوانان و در استان ها نیز استاندار رئیس ستاد ساماندهی امور جوانان است.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین بیان کرد: همچنین بر اساس قانون باید نهادها ارگان ها و کسانی که متولی حوزه جوان هستند بیایند در دبیرخانه برای رئیس ستادسازماندهی امور جوانان که استاندار است پاسخ دهند که چه اقداماتی در امور جوانان انجام داده اند.
این مسئول با انتقاد از ادغام سازمان ملی جوانان و امور ورزش با هم بیان کرد: قطعا همه کسانی که این اقدام را انجام داده اند به اشتباه خود پی برده اند که در این بین مسئولان در پی سازوکارهایی برای احیای سازمان ملی جوانان هستند اما با توجه به محدودیت ها و معذوریت های مالی و نیروی انسانی که وجود دارد پیش بینی ما این است که برای سال ۹۴ این اتفاق روی دهد.
وی ادامه داد: با وجود همه کاستی هایی که وجود داشت سازمان ملی جوانان قطعا بهتر بود و می توانست با اصطلاح ساختار نگرانی ها و پیامدهای سیاسی را هم مرتفع کند.
قاسمی گفت: با توجه به بازخوردهایی که از جامعه و مسئولین می بینیم ولی اینکه در مواقعی ناچار هستند ما را بخواهند و از ما سئوال کنند نشان می دهد که امور جوانان در جامعه تا این حد مهم شده است.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین اظهار کرد: این معاونت به هیچ وجه کار اجرایی انجام نمی دهد بلکه نقطه استراتژیک حوزه جوانان هستیم که این مورد وظیفه ذاتی ما است و ما امیدواریم که این ویژگی معاونت در میان مسئولین و جامعه نهادینه شود.
این مسئول بیان کرد: فعلا متولی نظارت بر اوقات فراغت جوانان ما هستیم و بر همین اساس نیز از همه دستگاه ها می خواهیم که کارهایی که قصد دارند در امور فراغت جوانان انجام دهند را به ما اعلام کنند به ویژه دستگاه هایی که بیش تر فعال هستند مانند اوقاف، ارشاد، آموزش و پرورش و امثالهم.
وی با اشاره به اهرم های نظارتی معاونت فرهنگی و امور جوانان در رابطه با برنامه های دستگاه های مختلف در امور جوانان گفت: اولین اهرم ما مصوبه مجلس است بر همین اساس برنامه پنجم دستگاه ها را ملزم می کند که در حوزه جوانان بپذیرند که معاونت های فرهنگی و امور جوانان را سیاست گذاری کند.
قاسمی ادامه داد: اهرم بعدی شورای عالی جوانان است که توسط رئیس جمهور اداره می شود بنابراین ما دارای اهرم های نظارتی و قانونی هستیم.
معاون فرهنگی و امور جوانان اداره کل ورزش و جوانان استان قزوین اظهار کرد: درست است که همه ما دارای گرایش های سیاسی هستیم اما همواره سعی بر این بوده است در این مدت رفتارها و گرایش های سیاسی خود را هرگز به این حوزه تسری ندهیم با این حال باید پذیرفت واقعا اشتباهات بزرگی در گذشته در حوزه جوانان روی داده است.
وی ادامه داد: پیش تر ۱۱۰ سمن حوزه جوانان در استان ثبت شده بود که روزی که معاونت را تحویل گرفتیم تنها ۱۳ سمن فعال در استان باقی مانده بود.
قاسمی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به وضعیت طلاق در استان قزوین بیان کرد: میزان طلاق در استان قزوین از سال های ۸۵ تا ۹۳ صددرصد رشد داشته است چنانکه در سال ۸۵ این آمار ۱۰ درصد بوده است اما در سال ۹۳ نرخ طلاق در قزوین به آمار ۲۰ درصد رسید.
این مسئول ادامه داد: همچنین اشتغال بزرگ ترین دغدغه و طلاق بزرگ ترین آسیب جوانان استان قزوین محسوب می شود که در این بین نرخ بیکاری استان نیز بین ۹ و ۱۴ درصد در نوسان است.