به گزارش خبرنگار مهر، دکتر «ناگی بی کومار»، سرپرست تیم تحقیق مرکز سرطان موتیف واقع در فلوریدای آمریکا، اخیرا نتایج آزمایش مربوط به ارزیابی ایمنی و کارآمدی عناصر فعال در چای سبز را به منظور جلوگیری از پیشرفت سرطان پروستات در مردان منتشر کرده است.
۲۰ درصد چای سبز در کشورهای آسیایی مصرف می شود که دارای پایین ترین نرخ ابتلا به این بیماری هستند و به نظر می رسد در بین مردان آسیایی که به واسطه مهاجرت به ایالات متحده عادات غذایی اصلی خود را کنار گذاشته اند، بروز سرطان پروستات رو به افزایش است.
مطالعات آزمایشگاهی نشان داده است که مواد موجود در چای سبز موسوم به «کاتچین» مانع از رشد سلول سرطانی، جنبش و هجوم آنها شده و تحریک مرگ سلول سرطانی را به همراه دارد. کاتچین های موجود در چای سبز هم مانع از رشد تومور و کاهش روند پیشرفت آن در مدل های حیوانی شد. عنصر EGCG (اپیگالوکاتچین-۳-گالات)، فراوان ترین و محتمل ترین کاتچین یافت شده در چای سبز است که مسئولیت این تاثیرات پیشگیرانه را به عهده دارد.
محققان از کپسول حاوی پلی فنون E که ترکیبی از کاتچین های EGCG با دوز مصرفی ۲۰۰ میلی گرم با دو بار مصرف در روز بود، استفاده کردند.
محققان در طول درمان یکساله به ۴۹ مرد کپسول پلی فنون E و به ۴۸ مرد قرص دارونما داده و سپس انها را مورد مقایسه قرار دادند. محققان دریافتند افزایش قابل توجهی در میزان EGCG پلاسمای خون مردانی که پلی فنون E مصرف کرده بودند حاصل شده است. در عین حال کاهش قابل توجهی در میزان آنتی ژن خاص پروستات موسوم به PSA مشاهد شد. PSA نشانگری است که تلفیق آن با سایر عوامل پرخطر احتمال بروز سرطان پروستات را افزایش می دهد.