به گزارش خبرنگار مهر، عملیات اجرایی شبکه دسترسی فیبر نوری صبح امروز دوشنبه در نمایشگاه بین المللی تهران آغاز به کار کرد.
محسن باقری چناری مدیر عامل اپراتور چهارم ارتباطات کشور در مراسم آغاز به کار عملیات اجرایی شبکه FTTX پروژه اتصال فیبر نوری به منازل را یکی از ماموریت های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات معرفی کرد و گفت: این پروژه در فاصله کمتر از یک ماه پس از کرج در شهر تهران آغاز شده و دسترسی فیبر نوری را برای شهروندان تهرانی فراهم می کند.
وی افزود: از آنجایی که نمایشگاه بین المللی تهران نقطه استراتژیک در استفاده گسترده از باند پهن به دلیل حضور کسب و کارهای متعدد است اولویت اجرایی این شبکه از نمایشگاه بین المللی تهران بوده است.
باقری چناری با بیان اینکه این پروژه در پنج شهر بزرگ در سال جاری آغاز به کار می کند گفت: پس از کرج و تهران سه شهر بزرگ دیگر از جمله اصفهان، شیراز و تبریز در برنامه آغاز عملیات اجرایی قرار دارد.
وی در مورد فاز بهره برداری این پروژه نیز گفت: پیش بینی می شود تا هفت ماه آینده نمایشگاه بین المللی تهران تحت پوشش شبکه دسترسی فیبر نوری قرار گیرد.
مدیر عامل اپراتور ایرانیان نت با بیان اینکه FTTX واژه ای است که برای انتقال پرسرعت اطلاعات به منازل در دنیا معرفی شده است خاطرنشان کرد: این پروژه معرف شبکه ای است که قابلیت انتقال اطلاعات دیجیتال با سرعتی در مقیاس مگابیت بر ثانیه و بالاتر از آن را از طریق فیبر نوری برای کاربران فراهم می کند. بر این اساس اتصال به این شبکه قابلیت دسترسی کاربران به سرویس های اطلاعاتی با سرعت های بالا، سرویس های ویدئویی و سرویس های تعاملی در منزل را ممکن می کند.
وی با تاکید بر اینکه شبکه دسترسی فیبر نوری قسمتی از شبکه ارتباطات است که مشترکان را به ارائه کنندگان سرویس ها متصل می کند یادآور شد: این به معنی آن است که قسمتی که شامل کابل ها و تجهیزات انتقال بوده بستر لازم برای انتقال اطلاعات از ارائه سرویس تا استفاده کننده را فراهم می آورد.
باقری چناری تاکید کرد: با انجام عملیات اجرایی پروژه دسترسی فیبر نوری در شهرهای بزرگ کشور پیش بینی می شود حدود ۵۰۰ هزار پورت دسترسی فیبر نوری با اولویت کاربران سازمانی به بهره برداری برسد و پس از آن سایر شهرهای کشور در اولویت های بعدی برای عملیات اجرایی این شبکه باند پهن قرار خواهند گرفت.
وی سرعت دسترسی در شبکه باند پهن فیبر نوری را ۲۰ تا ۱۰۰ مگابیت بر ثانیه عنوان کرد که با توجه به سطح نیاز کاربران از سوی این اپراتور ارائه خواهد شد.
مدیر عامل اپراتور چهارم ارتباطی کشور پیش بینی کرد که سال ۹۵ سال آغاز ارائه این خدمات در کشور باشد و افزود: پس از نمایشگاه تهران ۲۲ منطقه شهری در تهران تحت پوشش این پروژه قرار می گیرد. میزان سرمایه گذاری این پروژه در تهران حدود یک میلیارد دلار برآورد می شود.
وی خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه در کل کشور حدود ۱۸ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز دارد و با اتمام عملیات اجرایی و ایجاد شبکه دسترسی اینترنت از طریق فیبر نوری بسیاری از سرویس ها از جمله اینترنت پرسرعت، شبکه های ویدئویی، سرویس های کابلی، آموزش مجازی، دولت الکترونیک و سایر خدمات نیازمند به باند پهن معنی و مفهوم واقعی پیدا می کند.
به گزارش مهر تاکنون ارتباطات اینترنت کشور از طریق دسترسی شبکه کابل مسی و نیز شبکه های رادیویی بود که با اجرای پروژه FTTX دسترسی کاربران به اینترنت از طریق کابل نوری و با سرعت بالاتر فراهم می شود.
شبکه دسترسی فیبر نوری بستر ارتباطات اینترنت کشور را از طریق کابل نوری انتقال می دهد و بر این اساس پروژه ایرانیان نت از سه سال پیش در کشور کلید خورد.