به گزارش خبرنگار مهر، چند سال پس از ابلاغ سیاست های اصل ۴۴ که یکی از مهم ترین بندهای آن درباره فراهم شدن زمینه های لازم برای تحول بخش تعاون بود و سیاست گذار در آن مقطع مشوق ها و راهکارهایی برای نیل به این هدف پیش بینی کرده بود، اتاق تعاون ایران به عنوان بخش غیردولتی و متولی تعاونی ها و اتحادیه ها در اقتصاد، اهداف استراتژیک جدیدی را برای ایجاد تحرک دوباره و جهش در اقتصاد پیش بینی کرد.
در یکی از مهم ترین بخش های سند جدید تحول بخش تعاون، ۷ هدف استراتژیک پیش بینی و معین شده که تعاونی ها باید برای رسیدن به این اهداف در یک دوره ۳ ساله تلاش کنند.
هدف استراتژیک یک
کمک به افزایش سهم بخش تعاونی در اقتصاد کشور به حداقل ۲۵ درصد
راهبردها:
۱- کمک به افزایش بهره وری تعاونی ها از طریق پیگیری عقد تفاهمنامه بین وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان ملی بهرهوری و ایجاد شرکت های تعاونی مشاوره در امر کارایی و بهره وری به ویژه در زمینه استقرار مدیریت کیفیت، اخذ استانداردهای بین المللی و ...
۲- کمک به برپایی نمایشگاه های توانمندی های بخش تعاون و برگزاری نمایشگاه های داخلی و خارجی و ایجاد مراکز تجاری در کشورهای هدف.
۳- ساماندهی و کمک به توسعه مشارکت مردمی در تعاونی ها و تشویق و ترغیب سرمایه گذاران خارجی و داخلی جهت سرمایه گذاری در بخش تعاون.
۴- فراهم نمودن شرایط لازم برای صدور محصولات تعاونی ها و تامین نیازمندی های آنان.
۵- حمایت و کمک در تاسیس شرکت های تعاونی فراگیر ملی، تعاونی های سهامی عام و ورود بخش تعاون در صنایع بالادستی و پایین دستی پتروشیمی، نفت، گاز و سیمان و صنایع سنگین.
۶- برنامه ریزی و کمک به تاسیس شرکت های تعاونی بر اساس مزیت های نسبی منطقه ای و آمایش سرزمین.
هدف استراتژیک دو
پیگیری اقدامات دولت در ایجاد تعاونی برای بیکاران در جهت اشتغال مولد و همکاری و هماهنگی لازم با دستگاه های اجرایی ذیربط مشارکت در برنامه ریزی برای توانمندسازی اقشار متوسط و کم درآمد جامعه ایجاد اشتغال مولد
راهبردها:
۱- مشارکت در برنامه ریزی و سیاستگذاری دولت در جهت ارتقای سهم شاغلان بخش تعاونی به حداقل ۲۰ درصد شاغلان کل کشور
۲- کمک به ایجاد واحد کارآفرینی تعاونی در هر یک از مراکز رشد، پارک های علم و فناوری و دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی.
هدف استراتژیک سه
کمک به تشکیل و توسعه تعاونی ها و پیگیری و اقدامات لازم در جهت اجرای تخفیف بیمه سهم کارفرما، ارائه تسهیلات حمایتی به وسیله موسسات مالی کشور به بخش تعاون و حذف هرگونه دریافت اضافی از تعاونی ها نسبت به بخش خصوصی.
راهبردها:
۱- پیگیری و همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای اجرای دقیق و کامل ماده ۱۱ قانون سیاست های کلی اصل ۴۴ مبنی بر تخفیف ۲۵ درصدی در نرخ های موضوع ماده ۱۰ مالیات های مستقیم برای شرکت ها و اتحادیه های تعاونی متعارف و شرکت های تعاونی سهامی عام و تصویب و درج در قوانین مربوطه.
۲- پیگیری و همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در راستای اجرای جزء ۲ بند ج ماده ۹ قانون سیاست های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی مبنی بر تخفیف حق بیمه مسلم کارفرما برای اعضای شاغل در هر تعاونی به میزان ۲۰ درصد.
۳- پیگیری در راستای عملیاتی نمودن بند ب ماده ۹ قانون سیاست های کلی اصل ۴۴ مبنی بر حذف هرگونه اضافه دریافت از تعاونی ها نسبت به بخش غیرتعاونی.
۴- در راستای بند (۳) فوق الذکر، پیگیری از طریق دولت و مجلس شورای اسلامی مبنی بر اینکه کلیه حمایت هایی که دولت از بخش غیردولتی به عنوان مشوق به عمل می آورد، این حمایت ها برای بخش تعاونی ۲۰ درصد بیش از بخش غیردولتی باشد.
۵- پیگیری و کمک به ایجاد و گسترش فروشگاه های بزرگ زنجیره ای تعاونی در سطح کشور، گسترش تجارت الکترونیک در بخش تعاونی و حمایت از تقویت شبکه تعاونی ها در مناطق مرزی کشور.
۶- حمایت و کمک به توسعه فعالیت تعاونی ها در زمینه حمل و نقل بار اعم از جاده ای، راه آهن، دریا و هوایی.
۷- همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و وزارت جهاد کشاورزی برای گسترش تعاونی ها در بخش کشاورزی تا رسیدن مسلم سرمایه گذاری تعاونی ها در این بخش به میزان حداقل ۶۵ درصد.
۸- همکاری با وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین وزارت صنعت و معدن در توسعه فعالیت های بخش تعاون در رشته های صنعت و معدن به منظور دستیابی این بخش از سهم صنعت و معدن به حداقل ۵۰ درصد و پیگیری از طریق وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی ایران در راستای فراهم نمودن امکان تاسیس و توسعه شهرک های صنعتی تخصصی ویژه تعاونی ها.
هدف استراتژیک چهار
ارائه تسهیلات حمایتی به وسیله موسسات مالی کشور به بخش تعاون و اقدام موثر در تقویت و توسعه حضور تعاونی ها در تمامی عرصه های اقتصادی به ویژه بانکداری، بیمه، بازار، سرمایه و بورس و بازار کالا و خدمات و نظام توزیع.
راهبردها:
۱- ارائه طرح و پیگیری تعیین سهم سالانه بخش تعاون از تسهیلات بانکی و چگونگی اعطای آن از طریق دولت (وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک مرکزی) و ابلاغ آن به بانک ها و موسسات مالی و همچنین درج در بسته های پولی و بانکی سالانه بانک مرکزی.
۲- پیگیری تخصیص وجوه اداره شده، کمکهای فنی اعتباری، یارانه درصد سود و کارمزد تسهیلات بانکی و تخصیص کمک های بلاعوض درج در بودجه های سنواتی به بخش تعاون و همچنین اختصاص تسهیلات قرض الحسنه بانک ها و موسسات مالی و اعتباری به تعاونی ها در راستای اجرای بند (۲) اصل ۴۳ قانون اساسی و همچنین بندها و مواد ۹ و ۲۹ قانون اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی.
۳- پیگیری و کمک به افزایش سرمایه بانک توسعه تعاون و صندوق ضمانت سرمایه گذاری تعاون از طریق تخصیص منابع پیشبینی شده در قانون اجرایی اصل ۴۴ قانون اساسی و سند توسعه بخش تعاون به منظور ارائه تسهیلات به بخش تعاون تقویت پوشش ریسک و ضمانت سرمایه گذاری و معاملات تعاونی ها.
۴- کمک به تشکل های تعاونی جهت شکل گیری بانک ها، بیمه و موسسات اعتباری تعاونی و همچنین تاسیس شرکت های تامین سرمایه تعاونی، کانون ها و کارگزاری ها از طریق بانک مرکزی و بیمه مرکزی جمهوری اسلامی ایران.
۵- همکاری با اتحادیه ها و شرکت های تعاونی جهت تهیه برنامه ورود فعالان اقتصادی بخش تعاون به بازار بورس سرمایه و کالا.
هدف استراتژیک پنج
کمک به فراهم آوردن موجبات رشد و توسعه بخش تعاون در عرصه های فرهنگی، اجتماعی، اقتصادی و توسعه آموزش های عالی و فنی و حرفه ای به منظور کارآمدی و توانمندسازی تعاونی ها.
راهبردها:
۱- مشارکت در برنامه ریزی کلان کشور جهت توسعه بخش تعاونی در عرصه های فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی.
۲- پیگیری و حمایت از تاسیس و توسعه مراکز آموزشی در سطوح مختلف تحصیلی در قالب تعاونی، پیگیری و تسهیل فرآیند تخصیص بخشی از فضاهای آموزشی و اماکن متعلق به وزارت آموزش و پرورش به شرکت های تعاونی خدمات آموزشی واجد شرایط بر اساس تکلیف سند توسعه بخش تعاون.
۳- پیگیری از صدا و سیما جهت اعمال تخفیف های لازم در تبلیغ محصولات اتحادیه ها و شرکت های تعاونی.
هدف استراتژیک شش
همکاری و کمک نسبت به تاسیس تعاونی های فراگیر ملی و استانی برای تحت پوشش قرار دادن دهک های آسیب پذیر جامعه
راهبردها:
۱- حمایت و کمک به تاسیس تعاونی های فراگیر از طریق مبادی ذیربط.
۲- کمک به تحقق اهداف تعاونی های سهام عدالت و رفع مشکلات و موانع پیشرو.
هفت استراتژیک هفت
برنامه ریزی و حمایت از تعاونی ها جهت دستیابی به بازار نهایی و اطلاع رسانی جامع و برقراری ارتباط و پیوند آنان با فعالان سایر بخش های اقتصادی کشور و خارج از کشور و توسعه صادرات
راهبردها:
۱- پیگیری جهت دریافت کمک دولت به ایجاد بانک های اطلاعاتی و سامانه اطلاعاتی معاملات تعاونی و ارائه طرح های لازم در این زمینه.
۲- برقراری ارتباط و پیوند بخش تعاون کشور با فعالان اقتصادی خارج از کشور و توسعه صادرات.
برای مشاهده متن کامل برنامه ۳ ساله اتاق تعاون ایران اینجا را کلیک نمایید.