مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی «فیلم شهر» با اهدای جوایز به برگزیدگان این جشنواره شامگاه ۱۲ خردادماه در برج میلاد برگزار شد.

به گزارش خبرنگار مهر، شامگاه سه شنبه دوازدهم خرداد مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره بین المللی «فیلم شهر» با حضور اهالی سینما در محل برج میلاد برگزار شد که اجرای این مراسم را امیرحسین مدرس برعهده داشت.

در ابتدای مراسم سیاوش حقیقی دبیر پنجمین جشنواره بین المللی «فیلم شهر» گفت: ۲ هزار و ۶۴ اثر در بخش ملی، ۱ هزار و ۴۶۱ اثر در بخش سینمای ایران، ۹۴۹ اثر در بخش اقلام تبلیغاتی اعم از عکس و پوستر و آنونس و تیزر و تیراژ و در بخش آثار خارجی نیز ۳۳۲ هزار اثر از بیش از ۵۰ کشور جهان، به دبیر خانه ارسال شد.

وی بیان کرد: بعد از بررسی هیات انتخاب، ۳۶۶ اثر به بخش رقابت و مسابقه راه پیدا کردند که در نهایت ۴۰ اثر مورد داوری قرار گرفت.

در ادامه امیر اسفندیاری مدیر بخش بین الملل جشنواره «فیلم شهر» روی صحنه رفت و جوایز این بخش را با حضور هیات داوران اهدا کرد.

جوایز مسابقه بین الملل فیلم های بلند

بهترین دستاورد فنی – هنری: یان دومانژ برای فیلم «۷۱» از انگلستان

بهترین بازیگر مرد: هیات داوران با تقدیر از پرویز پرستویی برای فیلم «امروز»، جایزه این بخش را به مانولیس ماوروماتاکیس برای فیلم «دشمن درون» از کشور یونان تقدیم کرد.

بهترین بازیگر زن: هیات داوران با تقدیر از لیلا حاتمی برای فیلم «دوران عاشقی» و شبنم مقدمی برای فیلم «امروز»، جایزه این بخش را به ربکا یوزفسون برای فیلم «خواهر نحیف من» از کشورهای سوئد و آلمان اهدا کرد.

بهترین فیلمنامه: رویا محقق و علیرضا رئیسیان برای فیلم «دوران عاشقی»

بهترین کارگردان: رضا میرکریمی برای فیلم «امروز»

جایزه ویژه هیات داوران: آتسوشی فوناهاشی برای فیلم «شکوفه های سرد» از  کشور ژاپن

بهترین فیلم: فیلم «امروز» به کارگردانی و تهیه کنندگی رضا میرکریمی

فیلم کوتاه:

هیات داوران بخش فیلم کوتاه با تقدیر از «بر لب هایت» به کارگردانی جوناس روتانن از  کشور فنلاند و «ولی تو یک سگ هستی» به کارگردانی مالین اریکسون از کشور سوئد، جایزه سوم این بخش را به  فیلم «استخر سرپوشیده» به کارگردانی نیکی لیندروت وون بار از سوئد، جایزه دوم را به فیلم «ساعت ۶» به کارگردانی رقیه توکلی و جایزه اول را به فیلم «کلیسای جامع» به کارگردانی کنراد کاستنر از  آلمان و چین اهدا کرد.

فیلم مستند بلند و نیمه بلند:

هیات داوران بخش فیلم مستند بلند و نیمه بلند بین الملل با تقدیر از میرنا تساپا کارگردان فیلم «خیابان رنگین کمان» از یونان، جوایز خود را به این ترتیب اهدا کرد:

جایزه سوم: فیلم «غذای بیرون» به کارگردانی لقمان خالدی از ایران

جایزه دوم: فیلم «تونی بن: وصیت» به کارگردانی اسکیپ کایت از انگلستان

جایزه اول: فیلم «بر لبه دنیا» به کارگردانی کلاوس درکسل از فرانسه

در ادامه این مراسم، محمدباقر قالیباف شهردار تهران، محمود صلاحی رییس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و سیاوش حقیقی از ابراهیم حاتمی کیا فیلمساز سینمای ایران تقدیر کردند.

جوایز بخش فیلم بلند داستانی هم به شرح ذیل است:

بهترین فیلم بلند داستانی (ویدئویی)

بهترین فیلمنامه بلند داستانی: دیپلم افتخار به آزیتا ایرایی و پریسا گرگین برای نگارش فیلمنامه «چند روز بیشتر»

بهترین بازیگر زن فیلم های بلند داستانی: هیات داوران ضمن تقدیر از پریوش نظریه برای بازی در فیلم «سپیده»، تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن را به رویا افشار برای فیلم «عصر بارانی» اهدا کرد. افشار هنگام دریافت این جایزه گفت: روزهای خوب، سال های خوب و امنیت و آرامش را برای همه آرزو می کنم.

بهترین بازیگر مرد فیلم های بلند داستانی: دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد به حسین ملکی برای فیلم «حبیب آقا» اهدا شد. همچنین هیات داوران ضمن تقدیر از سجاد افشاریان برای بازی در فیلم «حبیب آقا»، تندیس زرین بهترین بازیگر مرد را به شهاب حسینی برای فیلم «تعبیر خواب» اهدا کرد. با توجه به اینکه شهاب حسینی به دلیل حضور در یک پروژه سینمایی در این مراسم حضور نداشت، نماینده این بازیگر این جایزه را دریافت کرد و اعلام کرد که شهاب حسینی این جایزه را به کودکان سرطانی تقدیم کرده است.

بهترین کارگردانی فیلم های بلند داستانی: هیات داوران جایزه ویژه خود را حمیدرضا قربانی برای کارگردانی فیلم «سه ماهی»، تندیس زرین و دیپلم افتخار برای بهترین کارگردانی فیلم بلند داستانی را هم به رضا دادویی برای کارگردانی فیلم «تعبیر خواب» تقدیم کرد.

بهترین فیلم بلند داستانی: هیات داوران تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین فیلم بلند داستانی را به سیدمحمود رضوی تهیه کننده فیلم «سه ماهی» اهدا کرد.

در ادامه این مراسم برگزیدگان فیلم های بلند سینمایی معرفی شدند.

 بخش مسابقه سینمای ایران:

بهترین دستاورد فنی و هنری: تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین دستاورد فنی و هنری اهدا می شود به مهدی جعفری مدیر فیلمبرداری «عصر یخبندان» اهدا شد.

بهترین فیلمنامه: تندیس زرین و دیپلم افتخار به مصطفی کیایی برای نگارش فیلمنامه «خط ویژه» تقدیم شد.

بهترین بازیگر نقش مکمل زن: تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل زن به سحر احمدپور برای بازی در فیلم «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» اهدا شد.

بهترین بازیگر نقش مکمل مرد: تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش مکمل مرد به حمیدرضا آذرنگ برای بازی در فیلم «بلوک ۹ خروجی ۲» تقدیم شد.

بهترین بازیگر نقش اول زن: تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر زن به صورت مشترک به مهتاب کرامتی برای فیلم «عصر یخبندان» و آهو خردمند برای فیلم «میهمان داریم» اهدا شد. آهو خردمند در این مراسم حضور نداشت و منوچهر محمدی تهیه کننده سینما به نمایندگی از این بازیگر تندیس زرین را دریافت کرد.

بهترین بازیگر نقش اول مرد: تندیس ویژه هیات داوران برای بهترین بازیگر مرد به فرهاد اصلانی برای فیلم «عصر یخبندان» و «دوران عاشقی» و تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین بازیگر مرد به امیر آقایی برای فیلم «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» تقدیم شد.

بهترین کارگردانی: هیات داوران جایزه ویژه خود را به وحید جلیلوند برای کارگردانی فیلم «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» اهدا کرد. همچنین تندیس زرین و دیپلم افتخار جشنواره به پرویز شهبازی برای کارگردانی فیلم «دربند» تقدیم شد. وحید جلیلوند هنگام دریافت این جایزه گفت: امشب دوست داشتم که برزو ارجمند این تندیس را دریافت کند، می دانم که اگر تندیس می گرفت آن را به پدرش انوشیروان ارجمند تقدیم می کرد.

بهترین فیلم: تندیس زرین و دیپلم افتخار جشنواره به منوچهر محمدی برای تهیه فیلم «بوسیدن روی ماه» اهدا شد.

بخش فیلم‌های مستند:

بهترین دستاورد فنی و هنری (تصویربرداری) فیلم مستند: دیپلم افتخار بهترین تصویربرداری فیلم مستند به هادی خواجوی، معین خیراله پور و پژمان‌ الله ‌مرادی برای فیلم «می‌لادو» اهدا شد.

بهترین تحقیق و پژوهش فیلم مستند: دیپلم افتخار بهترین تحقیق و پژوهش فیلم مستند به محمدرضا ناصری‌نیا و یاسر خیر برای «مزرعه ای که رویید و شهر شد» تقدیم شد.

تندیس زرین و دیپلم افتخار برای بهترین کارگردانی فیلم مستند به پویان کاظمی برای کارگردانی «باد بر باغ نظر» اهدا شد.

هیات داوران جایزه ویژه خود را به خاطر توجه به موضوع مهم زیست محیطی در شهرها و ارائه راهکارها به محسن رمضان زاده برای کارگردانی فیلم «مسیر سبز» اهدا کرد.

تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین فیلم مستند به نسرین عبدی و محسن استادعلی برای تهیه فیلم «جایی برای زندگی» تقدیم شد.

جوایز بخش فیلم کوتاه:

تندیس زرین و دیپلم افتخار برای بهترین انیمیشن به فیلم «پدر» ساخته سیدمحمدرضا خردمندان و محمد لطفعلی تقدیم شد.

دیپلم افتخار برای بهترین فیلمنامه فیلم کوتاه داستانی نیز به سمیرا نوروز ناصری و محمد نجاریان داریان برای فیلمنامه «فردا صبح» اهدا شد.

تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین کارگردانی فیلم کوتاه داستانی به محمد نجاریان داریان برای کارگردانی فیلم «فردا صبح» تقدیم شد. همچنین هیات داوران بخش فیلم های کوتاه داستانی جایزه ویژه خود را به رقیه توکلی برای کارگردانی فیلم «ساعت شش» تقدیم کرد.

تندیس زرین و دیپلم افتخار بهترین فیلم کوتاه داستانی نیز به محمد نجاریان داریان تهیه کننده فیلم «فردا صبح» اهدا شد.

جایزه منتقدان سینما

هیات داوران انجمن منتقدان و نویسندگان سینمای ایران متشکل از محسن بیگ آقا، شاپور عظیمی و علیرضا غفاری ضمن تقدیر از فیلم «شیفت شب» به تهیه کنندگی و کارگردانی نیکی کریمی، لوح سپاس و تندیس بهترین فیلم با نگاه شهری را به فیلم «چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت» به تهیه کنندگی علی جلیلوند و کارگردانی وحید جلیلوند اهدا کرد.

جایزه ویژه دبیر جشنواره

جایزه ویژه دبیر به علی ملاقلی پور کارگردان فیلم «قندون جهیزیه» اهدا شد. این کارگردان جوان هنگام دریافت جایزه خود گفت: بسیار متاسف هستم که هیات داوران هیچ کدام از عوامل فیلم را لایق نامزد شدن در هیچ کدام از بخش های این جشنواره ندیدند. متاسفم برای هیات داوران که بازی متفاوت صابر ابر و نگار جواهریان را ندیدند. این در حالی است که مردم از این فیلم بسیار استقبال کردند و این بار هم هیات داوران نشان داد که همیشه از مردم عقب تر است.

آخرین جایزه این مراسم نیز به بهرام عظیمی کارگردان انیمیشن «تهران ۱۵۰۰» اهدا شد.