مشهد- رئیس اتاق بازرگانی،‌ صنایع،‌ معادن و كشاورزی ایران گفت: تأسیس شرکت های بزرگ دولتی و یا وابسته به دولت و حمایت از آن ها عرصه سرمایه گذاری امیدوارانه را بر بخش خصوصی تنگ کردند.

به گزارش خبرنگار مهر، ‌ غلامحسین شافعی ظهر شنبه در نخستین همایش جذب و توسعه سرمایه گذاری خراسان رضوی كه در سالن اجتماعات استانداری برگزار شد اظهار داشت: كشورهایی در حوزه اقتصاد موفق هستند كه با پذیرش خطرهای منطقی فرصت های اقتصادی ایجاد كرده اند.

وی ادامه داد: در كشور ما شرایطی بر اقتصاد ما حاكم شد كه برخی سرمایه گذاران ما از كرده خود پشیمان شدند و سیاست صبر و انتظار را پیش گرفتند كه حاصل آن ابهام و نااطمینانی است.

رئیس اتاق بازرگانی، ‌ صنایع، ‌معادن و كشاورزی ایران تصریح كرد: نظام اقتصادی ایران به لحاظ تمركز منابع مالی در شركت های دولتی ارتباطی با اقتصاد بازار ندارد و این حركت پس از جنگ شروع شد.

وی ادامه داد: برخی مدیران شركت های دولتی و برخی مقامات اداری از نفوذ خود در اركان دولتی سود جستند و به تأسیس شركت هایی در مقیاس بزرگ دست زدند كه سایه آن ها بر فعالیت های بخش خصوصی كاملا گسترده شده است.

شافعی با بیان این كه شركت های بزرگ باعث شدند بنگاه های اقتصادی كوچك حركت های امیدوارانه خود را از دست دهند تصریح كرد: هلدینگ های گسترده كشور كه در دست بخش غیردولتی و یا دولتی یا وابسته به دولت و نهادهای غیرخصوصی هستند مدیان عمل برای سرمایه گذاری امیدوارانه برای بخش خصوصی را تنگ كرده اند.

واحد های اقتصادی کوچک بی پناه ماندند

وی راه مشاركت مردم در چنین فضایی را ناهموار توصیف كرد و افزود: تأكید رهبری بر سیاست های اقتصاد مقاومتی برای مردمی كرذدن اقتصاد است.

شافعی به بی پناه بودن واحدهای اقتصادی کوچک و متوسط در شرایط اقتصادی کشور اشاره کرد و گفت: فضای اقتصادی فعلی کشور باعث شده ریشه داران اقتصادی کشور به حاشیه رانده شوند و یا کاملا به کنار گذاشته شوند.

وی ادامه داد: آنچه امروز ادعا می شود در فضای جدید کشور این است که نگاه به بخش خصوصی در حال تغییر است و تغییر گفتمانی به سمت گسترش رقابت و استقبال از سرمایه گذار خصوصی صورت گیرد.

شافعی گفت: به نظر می رسد برای تغییر در شرایط گذشته نیازمند یک ائتلاف سازی بزرگ هستیم که در آن رابطه دولت و بخش خصوصی حرف اول را می زند.

وی با بیان اینکه تحقق شعار سال نیازمند همکاری و شراکت مفید دولت و بخش خصوصی است افزود: بخش خصوصی در این ارتباط باید صدایی رسا و قدرت عمل کافی برای اصلاحات اقتصادی داشته باشد و برای تقویت اعتماد دو سویه و چند سویه با دولت و دیگر بخش های غیردولتی رفتاری شفاف و قانونمند داشته باشد.

شافعی بر لزوم اجتناب از تصمیمات سلیقه ای تأکید کرد و گفت: بخش خصوصی باید در شفافیت عملکرد خود را شریک سالم مردم بداند.