رحیم فرد در گفتگو با خبرنگار مهر تصریح کرد: آب مورد نیاز برای کشاورزی در دشت اردبیل از منابع آبی زیر زمینی تامین می شود و طی سال های اخیر برداشت بیش از حد آب های زیر زمینی قابل توجه بوده است.
وی با تاکید به اینکه در وضعیت فعلی دشت اردبیل دشت ممنوعه محسوب می شود، اضافه کرد: عمق آب های زیر زمینی در این دشت به ۱۲۰ متر رسیده و با افت شدید همراه است.
مدیر آب و خاک و امور مهندسی جهاد کشاورزی استان تصریح کرد: در عین حال سد یامچی که با هدف کشاورزی احداث شد برای مصرف شرب بوده و سهم بخش کشاورزی این سد ناچیز است.
فرد با بیان اینکه از ۱۵ هزار هکتار آب هفت هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی توسط این سد تامین می شود، اضافه کرد: به دلیل کمبود شدید آب در دشت اردبیل اجرای طرح های نوین آبیاری در دستور کار قرار گرفته است.
این مسئول از اجرای سیستم انتقال تا سر مزارع برای ۱۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در این دشت خبر داد و افزود: اجرای پنج هزار هکتار در داخل مزارع نیز در دستور کار قرار گرفته است.
مدیر آب و خاک و امور مهندسی جهاد کشاورزی استان تاکید دارد که در طرح انتقال راندمان مصرف آب ۱۰۰ درصد بوده و قطره ای از آب هدر رفت ندارد
فرد در خصوص انتقال آب در داخل مزارع نیز افزود: در این حالت نیز آب با راندمان ۹۰ درصد به مصرف می رسد و تا حد قابل توجهی از هدر رفت آن جلوگیری می شود.
وی با بیان اینکه برای اجرای شیوه های نوین آبیاری دولت تسهیلاتی در نظر گرفته است، اضافه کرد: در صورتی که کشاورزان به صورت گروهی و یک تشکل نسبت به اجرای این طرح ورود کنند، ۸۵ درصد از هزینه تمام شده توسط بخش دولتی تامین می شود.
به گفته مدیر آب و خاک و امور مهندسی جهاد کشاورزی استان برای ۱۵ درصد مابقی نیز بانک کشاورزی تسهیلات ۱۶ درصد با بازپرداخت پنج ساله اعطا می کند.
فرد افزود: در صورتی که کشاورز به صورت انفرادی اقدام به اجرای این طرح کند در آبیاری تحت فشار ۵۰ میلیون ریال در قطره ای ۶۵ میلیون ریال و در کم فشار ۳۲ میلیون ریال کمک بلاعوض برای هر هکتار دریافت خواهد کرد.
وی به ضرورت مدیریت مصرف بهینه آب با توجه به محدودیت منابع آبی تاکید کرد و افزود: جهاد کشاورزی استان قویا از طرح های اصلاح آبیاری استقبال می کند.