به گزارش خبرنگار مهر، داوود شعبانلو ظهر سه شنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه با اشاره به پیش رو بودن ماه رمضان، اظهار داشت: در آستانه نزدیک شدن به رمضان مسئله تامین ارزاق و نیاز های خانواده ها از جمله نیاز های اولیه غذا به ویژه مرغ اهمیت پیدا می کند.
وی با بیان اینکه چند سالی است که مسئله نوسان قیمت مرغ رسانه ای شده است، بیان کرد: در چند سال اخیر محصولات کشاورزی نوسان داشته و این نوسان نیز زیاد بوده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان با بیان اینکه سال گذشته فقط در یک ماه پایانی قیمت مرغ بالا رفت و مرغدار به مدت ۱۱ ماه متضرر شد، عنوان کرد: علت متضرر شدن مرغدار سیاست های اشتباه دولت در تنظیم بازار است.
شعبانلو با بیان اینکه برابر مصوبات مجلس و قانون، دولت وظیفه تنظیم بازار دارد اما سیاست های دولت کامل و دقیق نیست تا بتواند امنیت غذایی جامعه را پایدار نگه دارد، ابراز داشت: امروز قیمت مرغ به طور میانگین پنج هزار و ۸۹۰ تومان است در صورتی که قیمت مرغ سال گذشته در همین روز شش هزار. ۷۵۰ تومان بود.
وی با بیان اینکه دولت اعلام کرده که با نزدیک شدن ماه رمضان مرغ منجمد توزیع می کند، ادامه داد: با توجه به شرایط موجود ضرورتی برای عرصه مرغ منجمد نیست و توزیع مرغ منجمد به معنی ضربه زدن به صنعت مرغداری و خارج شدن مراغداران از این صنعت است که بعد از گذشت چند ماه با قیمت های بالا مواجه خواهیم شد.
دولت بیش از ۱۱ هزار تن در کشور مرغ ذخیره کرده و این یعنی حدود ۵ درصد از تولید کشور به عنوان ذخیره استراتژیک در اختیار دولت است
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان با بیان اینکه توزیع مرغ منجمد نقد ما به دولت است و درخواست داریم که سیاست های منطقی تری را در تنطیم بازار در نظر گیرد، اضافه کرد: دولت بیش از ۱۱ هزار تن در کشور مرغ ذخیره کرده و این یعنی حدود ۵ درصد از تولید کشور به عنوان ذخیره استراتژیک در اختیار دولت است.
داوود شعبانلو با بیان اینکه در اوایل اردیبهشت ماه امسال دو میلیون و ۳۳۰ هزار قطعه جوجه ریزی انجام شده است، بیان کرد: شش هزار و ۵۰۷ تن گوشت مرغ در خرداد ماه تامین و ۴۰ درصد تولیدات استان به عنوان مازاد به استان های دیگر صادر می شود.
وی با بیان اینکه ۱۰ تا ۲۰ درصد مرغ تولید شده در کشور مازاد است، افزود: مرغ هایی با وزن یک تا یک و نیم کیلوگرم در اختیار دولت است و نخستین صادرات استان همدان دز زمینه مرغ از کشتارگاه گوشت آوران به کشور عراق بوده است.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان با بیان اینکه مشکل اصلی صادرات مرغ همدان زیر ساخت کشتارگاه ها است، بیان کرد: هیچ کدام از کشتارگاه های استان دارای حداقل های لازم برای صادرات نیستند.
شعبانلو با بیان اینکه ۸۰ درصد صادرات کشور به عراق می رود، عنوان کرد: اگر دولت اشتباه کند و بخواهد مرغ منجمد را بدون حساب توزیع کند مرغداران و مرغداری ها آسیب می بینند.
وی با بیان اینکه درخواست داریم دولت درخصوص توزیع مرغ منجمد کارشناسی شده عمل و برای مرغ قیمت کف و سقف تعییت کند تا در صورت بالا رفتن قیمت مرغ از قیمت سقف مرغ های منجمد را وارد بازار کند، بیان کرد: پیشنهاد می کنیم زمانی که مرغ به قیمت هفت وهزار و ۵۰۰ تومان رسید مرغ منجمد توزیع شود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان با بیان اینکه الگو گرفتن از کشورهای موفق دنیا حداقلی است که باید رویکرد دولت باشد و این مسئله فقط مربوط به مرغ نیست، ابراز داشت: ذخیره سازی تنها راه حل نیست و نیاز به نظارت وجود دارد.
داوود شعبانلو با بیان اینکه دولت باید ذخیره سازی مرغ را با هدف صادرات انجام دهد و اگر حاضر نیست مسئولیت تنظیم بازار را به تشکل های ملی واگذار کند سیاست گذاری را با رویکرد صادرات بگذارد و بازار یابی کند، اظهار داشت: بازار منطقه بازار خوبی برای مرغ است.
مرغ منجمد زمانی باید عرضه شود که قیمت مرغ گرم بالا باشد
وی با بیان اینکه مقطع کنونی زمان مناسبی برای عرضه مرغ منجمد نیست و به بهانه اینکه تاریخ انقضا مرغ ها رو به پایان است نباید مرغ منجمد توزیع شود، بیان کرد: مرغ منجمد زمانی باید عرضه شود که قیمت مرغ گرم بالا باشد.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان با بیان اینکه تنظیم بازار بحرانی ترین نقطه کشور و محصولات کشاورزی است، بیان کرد: زمانی دولت در تنظیم بازار موفق تر خواهد بود که این مسئولیت را با امکانات و ابزار لازم به تشکل ها واگذار و به تشکل ها اعتماد کند چراکه بی اعتمادی به تشکل ها به معنی افزایش بار مالی کشور است.
شعبانلو با بیان اینکه دامپزشکی به شکل های مختلفی هزینه هایی را متوجه مرغداران کرده است، عنوان کرد: دامپزشکی برای جوجه ریزی، تمدید پروانه بهداشتی، تست های مختلف بهداشتی، در مورد آب منطقه، حمل مرغ پایان دوره و لزوم استفاده از مسئولان بهداشتی در مرغداری ها بار مالی برای مرغداری ها ایجاد کرده است.
وی با بیان اینکه مگر نه اینکه دامپزشکی یک دستگاه دولتی است و بودجه جاری برای آن در نظر گرفته می شود، بیان کرد: مواردی مانند تمدید پروانه بهداشتی، تست های مختلف بهداشتی، در مورد آب منطقه، حمل مرغ پایان دوره و لزوم استفاده از مسئولان بهداشتی و کنترل بهداشت باید دلیل خاصی داشته باشد و این هزینه ها را نباید تولید کننده پرداخت کند چراکه هزینه تولید بالا می رود.
مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی استان همدان با بیان اینکه به گفته مرغداران کار مسئولان بهداشتی تعیین شده از سوی دامپزشکی تشریفاتی و سوری است، عنوان کرد: مرغداران معتقدند اتفاق خاصی برای مرغ مسئولان بهداشتی نمی افتد.
داوود شعبانلو با بیان اینکه ریز گرد ها یکی از عوامل مهم انتقال بیماری ها است و آشکارترین بیماری ها در صنعت مرغداری بیماری های تنفسی مثل برونشیت است، ابراز داشت:همانگونه که سلامت مردم اهمیت دارد سلامت صنعت مرغداری نیز مورد توجه است و باید فکر اساسی کرد.