به گزارش خبرنگار مهر، عبدالحسن مقتدایی ظهر امروز در جلسه کارگروه ریزگرد و احیای تالابها گفت: اولین واقعیت ریزگردهاست و دوم این اینکه بخشی از آن خارجی و بخشی نیز داخلی است. بخش خارجی آن از دست ما خارج است ولی باید به داخلی آن توجه جدی کرد. اولویت اول ما پرداختن به یک چیز است، انتظارات مردم و چیزی که آنها به عنوان آفتی که به زندگی آنها ضرر و زیان وارد می کند، مشاهده می کنند.
استاندار خوزستان تصریح کرد: به اینجا رسیدیم که شاهد مصیبت خشکسالی در منطقه، کشور و استان هستیم. در تقسیم فقر و غنا وقتی عدالت باشد هیچ کس مدعی نیست.
مقتدایی بیان کرد: جمعیت در خوزستان به هر حال جزو موضوعاتی است که برای حفظ آن همه باید دست به دست هم دهند وگرنه سد، چاه نفت و طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی می تواند یک لحظه باشد یا اینکه نباشد.
مقتدایی افزود: من این خواسته را دارم که حق آبه تالاب هورالعظیم تامین شود تا وظیفه خود را نسبت به جغرافیای استان انجام دهم. شن های روان باید تثبیت شود و حق آبه کارون و شادگان را اختصاص دهند.
وی اظهار کرد: برای از بین بردن کانون ریزگردهای داخلی باید حتما پیگیری خاصی داشته باشیم. همچنین باید مشخص شود که چرا هورالعظیم، شادگان و کارون آب ندارد. الآن فقط برای ۵۰ هزار هکتار هورالعظیم تامین آب پیش بینی شده است. تکلیف مابقی ۲۵۰ زهرا هکتار آن چه می شود.
استاندار خوزستان عنوان کرد: برای اجرایی نشدن دستورات مختلف در راستای مقابله با ریزگردها باید به دنبال چه کسی باشم. نهایت مطلب این است که باید چند موضوع را پیگیری کنیم ولی بقیه مسائل را باید با آن کنار بیاییم. به عنوان نمونه امارات و کویت روزی نیست که گرد و غبار نداشته باشند و همیشه شاهد غبار هستند.
مقتدایی تصریح کرد: در خارج از کشور گرد و غبار واقعیت است ولی خب نگاه می کنند و در جایی که لم یزرع است شروع به بوته کاری می کنند تا شهروندان متوجه شوند که مسئولان کاری انجام می دهند.
وی افزود: باید نقشه راه داشته باشیم تا فکر آینده خود باشیم. وظیفه هر کسی مشخص است و یکی از دلایلی که به کار در داخل استان تاکید می کنم اطلاع رسانی آن به تمام مردم استان است. یکی از موفقیت های طرح ۵۵۰ هزار هکتاری در به کار گیری نیروها، بازار و پیمانکار از داخل استان است.
استاندار خوزستان بیان کرد: بومی سازی خود یک فرهنگ برای استان به دنبال خواهد داشت. با دوستان نفتی یک جلسه داشتیم و به توافق خوبی رسیدیم که کار جاری شدن آب در هورالعظیم را تسهیل کنند و جایی که تالاب آسیب می بیند آن را جبران کنند. تک تک مصوبات دولت و جلساتی که با حضور وزیر کشور تشکیل شده بند به بند اجرا شده است. در ستاد استانی در واقع مشق خط می زنیم و از قبل کارها و مصوبات برنامه ریزی شده و به روز است.
وی در پایان به حادثه صبح امروز اشاره کرد و گفت: با قایق های مرزبانی در حال بازدید از تالاب هورالعظیم بودیم که خوشبختانه اتفاقی نیفتاد که موجب نگرانی شود. این بازدید یک کار فوق برنامه بود و جزو برنامه رسمی نبود.