اهوازـ معاون عمرانی استاندار خوزستان تهیه سندجامع مقابله با گردوغبار دراستان وادامه پروژه انتقال آب از رودخانه کارون به تالاب شادگان را از کارهایی اعلام کرد که برای حل مشکلات خوزستان پیگیری می شوند.

به گزارش خبرنگار مهر، احمد سیاحی ظهر امروز در جلسه کارگروه ریزگرد و احیای تالاب ها اظهار کرد: در سفر امروز رئیس سازمان محیط زیست یه خوزستان مسئله مربوط به ریزگردها، آلودگی هوا، تالاب ها و شورای حفاظت از رودخانه کارون بررسی می شود.

وی افزود: پیرو مصوبه هیئت دولت در اسفند ماه سال گذشته، اقدامات خوبی هم در استان و در سطح ملی انجام شده است. به دنبال راهکار اساسی برای رفع تدریجی معضل گرد و غبار هستیم. مردم خوزستان منتظر معجزه نیستند و می دانند که بر اساس شرایط محیطی کشورهای همجوار، شاهد شرایطی مانند خشکسالی هستند.

معاون عمرانی استانداری خوزستان عنوان کرد: مردم خوزستان به دنبال این هستند که مسائل و معضلات خوزستان به ویژه ۳۱۰ هزار هکتار کانون های گرد و غبار و همچنین خشک شدن تالاب ها  هر چه سریعتر حل شوند.

وی ادامه داد: یکی از ارزش های بسیار خوب تالاب هورالعظیم این است که گرد و غبار را فیلتر کرده و نمی گذارد گرد و غبار وارد کشور و به تبع آن خوزستان شود. خوشبختانه یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون مترمکعب حق آبه هور تعیین شد. جلساتی را در ارتباط با این مسئله برگزار کردیم تا حق آبه تالاب ها و ضرورت حفظ تالاب ها را پیگیری کنیم. اعتقاد داریم که برای گرد و غبار باید کنار مردم بوده و التیام بخش آنها باشیم تا مشکلات کمتری داشته باشند.

معاون عمرانی استانداری خوزستان تصریح کرد: به دلیل ضعف تجهیزاتی، هنوز هم مشکل داریم. راهکارهای مختلفی ارائه شده است. متاسفانه خسارت هایی که دستگاه های اجرایی از جمله آب، برق، کشاورزی و اصناف اعلام کردند هنوز جبران نشده است. همچنین در زمینه امکاناتی که لازم بود تا برای کارکنان باید فراهم شود هنوز جواب نگرفتیم.

سیاحی اظهار کرد: بعد از وقوع گرد و غبار متاسفانه برق قطع می شود و همچنین ضرورت تجهیز فرودگاه اهواز که شعاع دید آن در حال حاضر فقط دو کیلومتر است نیز یکی از خواسته های ما است.

وی افزود: درخواست تخفیف در هزینه های آب و برق و رایگان کردن درمان در زمان گرد و غبار از جمله کارهایی است که آنها را پیگیری کرده ایم. متاسفانه در زمینه اعتبار خرید ماسک و شیر هنوز هم مشکل داریم که لازم است به صورت رایگان میان مردم توزیع شود.

معاون عمرانی استانداری خوزستان گفت: پیگیری سامانه پیامک اطلاع رسانی برای گرد و غبار و اینکه باید اطلاع رسانی موقع به مردم باشد نیز در حال پیگیری است. برای مسئله گرد و غبارها سه کمیته اطلاع رسانی، آموزش و امداد و نجات را تشکیل داده ایم.

سیاحی عنوان کرد: بررسی تخفیف انرژی، تشکیل کمیته بررسی شناسایی کانون های بحرانی ریزگردها و تفویض اختیار دستگاه های اجرایی که بیشتر آنها انجام شده نیز از سایر کارهای انجام شده در استان به منظور مقابله با گرد و غبار است.

وی ادامه داد: برنامه ریزی برای بسیج دستگاه های امداد رسان، بررسی آخرین وضعیت حوزه های آبی، پیگیری تعهدات وزارت نفت و جهاد برای بیابان زدایی و الزام به آرای مبحث ۱۹ مقررات ملی ساختمان از دیگر مسائلی هستند که آنها را به صورت جدی پیگیری می کنیم.

معاون عمرانی استانداری خوزستان اظهار کرد: تهیه سند جامع مقابله با گرد و غبار در استان، بررسی پروژه های اعضای هیئت دولت، راه اندازی ۶ آنالایزور جدید و اندازه گیری ذرات زیر دو و نیم میکرون و تاسیس سه ایستگاه سنجش کیفیت هوا در استان به همراه راه اندازی یک ایستگاه سنجش در فرودگاه اهواز از دیگر کارهای انجام شده است. ادامه پروژه انتقال آب از رودخانه کارون به تالاب شادگان نیز یکی دیگر از مسائل در حال پیگیری است.