بهنام زند مالک نانوایی به خبرنگار مهر، گفت: اوایل خردادماه به ما اعلام کردند که باید این مکان را تخلیه کنیم چون در طرح توسعه حرم شاهچراغ قرار گرفته و باید به مرکز فرهنگی یا تجاری تبدیل شود.
وی گفت: این مغازه تا سالها قبل و چندین نسل قبل، کاروانسرا بودو اکنون از پدرانم به من ارث رسیده است. هنوز معماری و طاق های ضربی آن باقیمانده است، اما این مغازه در فهرست میراث ملی ثبت نیست.
این مالک بیان کرد: خانه های اطراف این کاروانسرا در حال تخریب هستند و می خواهند این مغازه را به قیمت ۸۵۰ میلیون تومان بخرند، در حالیکه راضی به فروش آن نیستیم، چون هم یادگار پدران من از سالهای گذشته است و هم در این بنای تاریخی ۷ نفر کار می کنند، بنابراین با فروش آن نه تنها از کار بیکار می شویم، بلکه این اثر نیز از بین خواهد رفت.
مالک نانوایی نزدیک به بازار حاجی ها گفت: خانه ها و مغازه های تاریخی اطراف حرم شاهچراغ(ع) را به قیمت پایین خریداری کرده و به قیمت گزاف به عنوان واحد تجاری می فروشند.
وی افزود: تا دوشنبه هفته دیگر اعلام کرده اند که باید مغازه تخلیه شود، اما هنوز تعدادی کیسه آرد داریم که باید تا آن موقع پخته شود. ما مجبور به تخلیه شدیم. برخی دیگر از مالکان بناها در محدوده بافت تاریخی گفته اند به اندازه قیمت خانه پول می دهیم ولی اجازه بدهید خانه مان سالم بماند، منتهی درخواستشان را قبول نکردند.
در چند روز اخیر موج دیگری از تخریب بافت تاریخی و بناهای تاریخی اطراف حرم شاهچراغ آغاز شده است. این ااخبار در رسانه ها بازتاب زیادی داشته است اما هنوز متولیان حفاظت از میراث فرهنگی نتوانسته اند چلوی این تخریب ها بگیرند.